Jeszcze 30 minut temu nie miałem pojęcia że istnieje w Polsce firma produkująca tablety i smart fony
dlatego nic o tej firmie nie wiem. Czy mógłby ktoś podzielić się opinią na temat ich produktów. ( co o nich myślicie ) Jeszcze jedno czy są w Polsce inne firmy produkujące sprzęt takiego rodzaju ?
Znasz przysłowie " Tanie rzeczy dla bogatych ludzi " ? To jest wlasnie o takich firmach jak manta
6 lat temu dostałem odtwarzacz DVD firmy Manta. Działał wyśmienicie - przynajmniej jeszcze rok temu, kiedy go ostatni raz używałem ;)
Nie polecam. Sprzęt kiepski, jak każda taniocha. Gdy się coś popsuje to serwis naprawia urządzenie za pomocą młotka. Zazwyczaj nieskutecznie i takie napieprzanie w obudowę może przeciągnąć się do 2 miesięcy.
Manta ogólnie jest warta swojej ceny i tyle. ;p
Wszystkie takie bardziej "tańsze" marki mają kiepskie serwisy.
Co do polskich firm to jest Peying, ale ten cieszy się chyba dobrą opinią. Zapewne coś się jeszcze znajdzie.
Chińskie badziewie brandowane w Polsce. Oni niczego nie produkują, tylko sprowadzają chińszczyznę za grosze. Generalnie śmieć, choć czasem może trafić się egzemplarz działający chwilę dłużej. Miałem kiedyś ich DVD - jakiegoś Emperora czy coś w tym stylu. Teoretycznie było dobre bo czytało wszystkie formaty, praktycznie śmieć wywalał się przy każdej próbie aktualizacji softu.
Wszystkie te polskie firmy, zajmujące się sprzętem komputerowym to badziew, który lepiej omijać szerokim łukiem, ot taki Tracer na przykład.
ciekawe po wejściu na stronę Tracera widać małe logo solidna marka ;p
pogrzebałem trochę i dziwne rzeczy znalazłem np smart fon manty Quad Titan MS5001 i smart fon media tech IMPERIUS ALPHA MT7017 to tak naprawdę jeden i ten sam telefon tylko z innymi naklejkami podobnie jest z ich tabletami tablet Manta MID13 to tak naprawdę tablet firmy my phone myTab 7
Imperius http://s3.egospodarka.pl/grafika/smartfon-IMPERIUS/Smartfon-IMPERIUS-ALPHA-MT7017-sXGDIE.jpg
Manta http://www.manta.com.pl/pict/manta/ms5001-2.png
od lat uzywam nawigacji manty - rewelacja.
co nie zmienia faktu ze kompa firmowanego przez nich bym nie kupil...
Tania marka, której ambasadorem jest Wawrzyniak. Ja tabletu, smartfona, radioodtwarzacza czy telewizora ich produkcji bym nie wziął.
A ja wziąłem tablet mid9701 i jestem zadowolony. za 430 zł super maszynka
W Mancie nikt nie produkuje elektroniki. Wszystko przypływa w kontenerach z Chin, wszystkie podzespoły są tam produkowane, wszelki soft jest pisany przez Chińczyków. Nawet brandowanie korpusu odbywa się w Chinach. Nie miejcie złudzeń, że to polskie produkty.
Jakość jest adekwatna do ceny. Jak masz szczęście to sprzęt będzie działał bez większych awarii, jak masz pecha to dostaniesz białej gorączki i pizdniesz chłam do kosza.
Zawieszanie sprzętu jest na porządku dziennym ale w 99,9% przypadków pomaga restart.
Tak jak "Wiwa". Mam stare dvd tej marki i powiem, że przez ponad 3 lata sprawowała się b. dobrze. Teraz cóś nawala bo dość długo wczytuje dvd. Pewnie należało by ją zaktualizować, o ile jest aktualizacja ?!