Mandat od straży miejskiej - bać się?
Stało się. Dostałem od tych gnoi pierwszy mandat. 100zł, 1 pkt karny(zlitował się bo miałem dostać 5). Mandacik kredytowany. Jaki mam czas na zaplacenie mandatu? Jedni mówią, że na kredytowany mam 7 dni. Inni mówią, że nie mam się co przejmować bo jakby co to przyjdzie zawiadomienie, niektórzy w ogole nie płącą...
Lepie płać, bo komornik przyjdzie i Ci kompa zabierze.
Nie spiesz się. Jak będą się upominać po pewnym czasie to zapłacisz. Odsetek nie naliczą.
Jak źle zaparkowałeś, gnoju, to teraz płać.
Nie płać. Ja kiedyś dostałem mandat (jakieś 3 lata temu) i do tej pory nie poniosłem żadnych konsekwencji z tym związanych.
Zawsze lepiej zaplacic. Kiedys site upomnia.
Ale jesli masz wazniejsze wydatki to go narazie olej.
Odsetki said niskie.
Dopiero Jack zaczna Pisa o komorniku to wazne zebys zaplacil
Za parkowanie style wlasnie site placi. I 1pkt
Wiec specjalnie laski city nie robi
Zależy od straży. W niektórych miastach można olać, w innych dostajesz wezwanie po kilku dniach od upłynięcia terminu.
A kto wam powiedział, że dostałem za złe parkowanie? Nigdzie tak nie napisałem :p
No nic...bede musial spiac poslady i zaplacic...
Za bicie ruskich?
Nie, za bicie konia...
publicznie czy wjazd do domu zrobili?
1 pkt karny(zlitował się bo miałem dostać 5)
to tak da radę ?
[16] Jak widac da.
Dostałem od tych gnoi pierwszy mandat. 100zł, 1 pkt karny(zlitował się bo miałem dostać 5).
No to szkoda, powinien ci zostawić 5 i dowalić więcej kasy. Ja wiem, że na pewno byłeś niewinny i w ogóle, ale jakiś szacunek wypada mieć. Zlitowali się, ale nie, gnoje.
A co do tematu płacenia - 100 zł to nie majątek, lepiej zapłacić i mieć z głowy. Nigdy nie wiadomo, kiedy ci to nie wypłynie, a dla 100 zł chyba lepiej sobie problemów nie robić.
[19] Szacunek? Przecież jp100% itd.
A jak to cool potem na forum zaszpanić, że się dostało mandat, i jeszcze frajery mniej pkt. dali?
ale frajery, dali mniej punktow i jeszcze nie zaplaci, haha, ale im dales, dobrze tak powinno byc zią, jotpe100pro
Po pierwsze 100 zł. to nie majątek. A po drugie to jak wyżej piszą po jakimś czasie komornik murowany. Sąsiad bardzo bliski przez rok nie płacił mandatu i po roku komornik mu z ogrodu zarąbiste figurki zagarnął. Niepłacenie pogorszy tylko sutuację.
No pewnie, zrobcie ze mnie lysego dresa z czapka jp100%...Ocencie mnie chociaz mnie nie znacie.
I tak, gnoje i darmozjady. Straz Miejska to zbedna mundurowka i nikt mi nie powie ze nie, nie ma ich w wiekszosci przypadkow kiedy sa potrzebni, pierwsi spie*dalaja kiedy robi sie goraco wiec na moj szacunek nie zasluzyli. A wasza opinia na moj temat lotto mi wybitnie misiaczki :)
Tak, pewnie...szpanuje na forum internetowym ze dostalem mandat, no fap fap...Wy czytacie co piszecie?
straż miejska tak jak i polska policja jest od karania. Co im w sumie dobrze wychodzi.
Limbo --> Ale przecież my nie oceniamy czy SM jest przydatna czy nie - po prostu nie rozumiem jak można dostać (z pewnością zasłużony) mandat i zamiast 5 pkt dostać 1, a nazywać kogoś gnojem, mimo, że on się nad tobą zlitował.
Kwestia kultury.
Ja się z Mutantem i yakuzem nie zgadzam, że się chwalisz mandatem, krytykuje tylko określanie "gnojami" ludzi, którym w sumie powinienieś być wdzięczny, że cię dobrze potraktowali.
[23] nie, nie czytamy bo piszemy.