Orzeł wylądował. Największy polski sportowiec wszech czasów dzisiaj ogłosił zakończenie kariery. Przed nami jeszcze konkurs pożegnalny. Wielka historia.
No i zainteresowanie skokami narciarskimi w Polsce dramatycznie spadnie, do czasów sprzed Adama, kiedy to skoki narciarskie oglądało 17 osób.
I jest mi najzwyczajniej w świecie smutno :(
Był, jest i będzie Mistrzem!
Dziękuję za wszystko.
Największy polski sportowiec wszech czasów?
Nic nikomu nie ujmując, nie przesadzajmy...
Oglądałem konkurs, ale przegapiłem wywiad. Jest mi strasznie smutno :( Adamie, dziękujemy za tyle emocji, których nam dostarczyłeś!
Jeden z najlepszych sportowców na świecie. Szkoda, ale na każdego musi przyjść czas. Odszedł w chwale, jako najlepszy. Pokazał, że można robić wszystko bez względu na wiek. Skoki zamierzam oglądać dalej.
chyba dopiero zakończy karierę
[8] A kto niby był lepszy? Bratobójczyni Jędrzejczak?
Ech, strasznie szkoda. Adam wciąż był w stanie stawać na podium, mam nadzieję że nie będzie żałował swojej decyzji - której swoją drogą nie rozumiem. Odchodzi wówczas gdy wciąż jest światową czołówką skoków narciarskich. Ale pewnie wie co robi.
świetne jest to że zakończył karierę w wielkiej formie, nie tej z czasów małyszomani gdy nie miał sobie równych ale i tak jako jeden z najlepszych Tylko złota olimpijskiego żal ale i bez niego możemy o nim mówić że był nie tylko najlepszym polskim sportowcem ale i najlepszym skoczkiem wszech czasów Małyszomania to było niewykle zjawisko
[16] Lepiej chyba teraz, niż dopiero wtedy, gdy 10 razy z rzędu nie zakwalifikowałby się do drugiej serii...
Największy polski sportowiec wszech czasów?
Nic nikomu nie ujmując, nie przesadzajmy...
Matt--->Wymień lepszego.
...który osiągnął w swojej dyscyplinie więcej od Małysza.
Szkoda wielka.
[8] Słaba Prowokacja
eJay, Rasiak ;) A tak poważnie, to myślę, że Matt miał na myśli wzrost ;)
Jechałem ostatnio autokarem i Radio Zet podało gorącą wiadomość, że Adam skończy karierę 5 marca (Tajner wypaplał). Mistrz się wypierał a teraz taki zonk.
Trochę niesmak. Dziwię się, że kończy bo wciąż potrafił zaSkoczyć.
ADAM MAŁYSZ NAJLEPSZY SKOCZEK WSZECHCZASÓW! ADAM DZIĘKUJEMY!
WIELKI CZŁOWIEK!
Nie było i nie bedzie dla mnie wiekszego sportowca niz Adaś. Niezwykly Gość.
Niech inni biorą z niego przykład, skonczyc karierę po sezonie z Medalem MŚ!
A do tego przestanie sie tyle paplac o skokach i skonczy sie dojenie kasy przez polskie nieloty, ktore dorabialy sie na sukcesach Adama.
Jeszcze za szczyla z chlopakami z osiedla przezywalo sie skoki Malysza.
Ponad 10 lat trzymania za niego kciuki.
Szacunek.
Zakonczyl kariere bedac jeszcze w czolowce. Nie miotal sie gdzies na tylach jak Ahonen.
Co do Malysza - Mimo ze skoki narciarskie to sport niszowy, jednak cztery krysztalowe kule ( trzy pod rząd ) i do tego wiele medali mistrzostw swiata i olimiad... Jesli chodzi o bycie najlepszym,zdobyte trofea, rekordy, itp itd to jest najlepszy sportowiec Polski wszechczasow.
Szkoda że już zakończył karierę ale będą po nim dobre wspomnienia kiedy to Adam kilka razy z rzędu stawał na podium!
[8] A kto niby był lepszy?
jak to kto? Gortat i Ebi Smolarek.
Kiedyś musiał skończyć. Ale cieszę się, że nie ciągnął tego. Aż łezka w oku kręci się...
Powiedzmy sobie szczerze Małysz zdobył wszystko co było do zdobycia i mógł jeszcze zdobyć, ale niestety wiek robi swoje, i Adaś nie jest pierwszej młodości. A Akurat w tych sportach liczy się młodość. No nic, teraz jest szansa na Kamila Stocha.
Dziękuje Adam za wspólne 10 lat emocji i łez
Dziękuje Adam za każdy weekend ze skokami przez te 10 lat. Jesteś najlepszy !
Małysz jest nie tylko wielkim sportowcem, na dodatek gigantem swojej dyscypliny. Ale również fantastycznym człowiekiem, który pozostał sobą pomimo fali "nagłych fanów" i presji, jaka była wywierana. Jak coś nie wychodziło to później i tak się odgryzał na skoczni. Poza tym nigdy nie wywołał skandalu, nie bił się po pijaku, nie ćpał, nie ubierał się jak Boy George. Małysz pozostał...prostym dekarzem, który ujął kibiców swoją normalnością. Jego wywiady zawsze były naturalne, szczere, niedoskonałe. I to właśnie jest/było super ;)
BTW. mój pierwszy konkurs jaki kiedykolwiek obejrzałem w TV - http://www.youtube.com/watch?v=Qn9TvNt3E4w&feature=related (już wtedy Adaś pokazał pazury:>)
Adam Podniecałeś Polaków i Szaranowicza, Farncuscy Komentatorzy uważali cie za rodaka.
Niemcy cie Szanowali Szwajcarzy Doceniali. i Goldstrom Naywał cię Szefem i Królem
Już nie będzie tej przyjemności oglądania skoków narciarskich.Ale jak już kończyć to na szczycie.
Wątpie żeby pojawił się kiedykolwiek skoczek o takim talencie... A w Polsce Małysz zawsze będzie #1
A ja powiem tak - najwyższa pora! :) Jak na skoczka, jest już wyjątkowo stary, a osiągnął tak zajebiście dużo (zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest najlepszym skoczkiem w historii), że już nie można niczego od niego oczekiwać :>
OK, bije się w piersi, dopiero po obejrzeniu w TV materiału o karierze Małysza zdałem sobie sprawę, ile gość osiągnął - skoki jakoś nigdy mnie nie ciągnęły i jego sukcesy jednych uchem wlatywały, drugim umykały ;)
kiedy to Adam kilka razy z rzędu stawał na podium!
Kilka razy na podium to on stawał w tym sezonie a jak ty srałeś w pieluchy to Adam na podium stawał kilkanaście a nie kilka razy z rzędu i wygrywał puchar świata i właściwie wszystko co było do wygrania...Tylko mistrzem olimpijskim nie był, szyki dwa razy popsuł nam Amman...Pierniczenie, że stawał kilka razy na podium to prawie obraza dla tak wielkiego sportowca...
Nadejszła wiekopomna chwila, teraz czas na Stocha Kamila!
Dobrze, że Adam kończy karierę będac cały czas w dobrej dyspozycji a nie pałętając się pod koniec 3 dziesiątki i ciagnąc na siłę karierę. Oby wzorem Schumiego który wrócił do F1 po kilku latach nie wracał do skoków...
Szkoda, że to koniec :/
Kto go zastąpi?
Naprawdę mi smutno.
Na portalu TVn umiescilem to ->
Dziękuje za te, chwile panie Adamie, kiedy mogłem być dumny z bycia Polakiem. Życzę, wszystkiego najlepszego i spełnienia reszty marzeń…
Odemnie nic dodać nic ująć Małysz wielkim polakiem jest!
Prędzej czy później i tak by skończył i przeszedł na emeryturę ;)
Zostanie dobrze zapamiętany ;)
I co teraz Małysz będzie robił? A jak zacznie chlać i szwędać sie po knajpach? Przecież od ponad 15 lat nie mógł sobie pozwolić na takie ekscesy :D
Może wróci do wyuczonego zawodu.
Szkoda, że tak wcześnie ją kończy, bo jeszcze trochę mógłby poskakać.
Kto go zastąpi?
Może Kamil Stoch, choć to nie ten sam poziom.
Podobno Uhrmann i Amman też kończą karierę po sezonie, to tak na marginesie. Przyszły sezon będzie jakiś dziwny...uboższy.
No szkoda, szkoda... ale przynajmniej podobno zobaczymy go w rajdach samochodowych, a nawet może w rajdzie dakar. Jednak go jakoś w takim sporcie nie widzę...
http://www.youtube.com/watch?v=uD_upKLKaoQ
Francuzy komantatorzy
http://www.youtube.com/watch?v=sbghajdzCSU
Anglik komentator
Tak Go Podziwiali
Aaalbo co tam, troche was powkurzam.
AM to sympatyczny czlowiek, mimo wk* wasika, zdominiowal swoj sport, ale pisanie ze to "Wielki Polak" i "najwiekszy polski sportowiec" to jakas kpina, bo dalej mowimy o sporcie uprawianym przez circa ebałt 100 osób na świecie. To moze jednak lepszy byl NEO ktory byl przez dlugi czas uwazany za najlepszego gracza w Counter-Strike'a? Chociaz e-sport to uprawia pewnie z 2000 razy wiecej ludzi niz skoki narciarskie.
Nie odbieram mu talentu, umiejetnosci, sukcesow, fajnie ze wygrywal, sam mu przez dlugie lata kibicowalem (do czasu az sie balem otworzyc lodowke), ale na serio, serio, nie musimy byc tak zakompleksionym narodem zeby narodowa gwiazda robic triumfatora niszowego sportu. Co innego zdominowac rozgrywki gdzie sie konkuruje z kilkunastoma rywalami, a co innego, byc przykladowo najlepszym pilkarzem.
Tak wiec, szacun Adas, ale moze bez narodowej ekstazy, co?
W KONCU!
Looz
to podaj polskiego pilkarza ktory osiagnal choc w polowie to co Adam w swoim sporcie ;) now lasnie, takiego NIE MA
Małysz miał świetną karierę, mało który skoczek (jest w ogóle taki?) przez tyle lat z rzędu był w stanie utrzymać zawsze wysoki poziom/formę. Ciągle w czołówce, od 10 lat. I do tego pozostał skormnym facetem, w głowie się nie przewróciło, jak co poniektórym. Szacun.
No i dał Polakom coś, czego bardzo brakowało i zresztą... chyba zawsze brakuje... - zwycięstw w dyscyplinie sportowej...
Cóż, wielkim fanem skoków nigdy nie byłem, bo to raczej dla mnie nudna dyscyplina, ale będzie mi brakowało w okresie zimowym Szaranowicza wrzeszczącego "leeeeć Adaaaam" :)) Tyle lat latał, że teraz się trudno będzie odzwyczaić, że śnieg za oknem a Małysza nie ma...
trol: Tak tato.
Valem: Nie wiem, nie interesuje sie pilka, ale domyslam sie, ze trzymajac sie skali taki Boniek czy Dudek to jednak troche wiecej w sporcie jako takim osiagneli. Chodzi mi o absurdy, ze niedlugo bedziemy koronowac na Krola Polski 30 krotnego mistrza swiata w brydzu sportowym i mianowali go najwybitniejszym polskim sportowcem wszechczasow.
LooZ^ -> to czemu ty nie skaczesz, albo kto inny, trzeba miec jaja zeby skakac, wystarczy wyjechac na skocznie i w dol popatrzec...? :)
To tak jak byś zabrał Mickiewiczowi pałeczke wieszcza narowodego, bo przeciez to tylko elita pisała
:)
ale skoki to nie brydz, to jeden z najpopularniejszych sportow, a Dudka czy Bonka nie ma co porownywac, predzej Lato czy Gadocha, ale oni w swoim sporcie w porownaniu do Adasia zdobyli niewiele
Dziękuję panie Adamie za wszystkie wspaniałe chwile.
Trochę szkoda, że właściwie nie widać następców.
Looz-->Setka zawodników to ma chyba Słowenia ;0 Poza tym skoki to dyscyplina dla odważnych. Pójdź sobie kiedyś na Krokiew i spójrz w dół, a momentalnie się spocisz. Byłem kiedyś na Holmenkollen (jeszcze przed przebudową) i to wrażenie było spotęgowanie, bo tam ląduje się w takim "basenie". Poza tym skoki to dyscyplina, w której ma się ułamek sekundy na osiągnięcie sukcesu. A Małysz osiągał to wszystko przez 10 lat. Nikt przed nim nie był tak dobry i równy.
LooZ^ -> nie ma dyscypliny gorszej i lepszej. W każdym sporcie wymagane są mordercze treningi, stalowe nerwy, umiejętność wytrzymywania presji. Dlatego ktoś może nawet bierki układać ale jeżeli wygrywał w tym przez tyle lat, zdobywał wszystkie możliwe trofea to trzeba stwierdzić że jest on wybitnym sportowcem.
A porównując twoją skalę to nie :) Boniek i Dudek trofeami nawet do pięt mu nie dorastają. W polsce nie ma tak utalentowanego sportowca ( chodź po cichu licze na Adamka )
Czy jest już na necie ktoś link do wywiadu z Adamem po konkursie ? Bo niestety nie załapałem się na wywiad
matisf: A czemu ty nie latasz w kosmos? Co to za argument? :) Przeciez ja AM nie odbieram sukcesow, nie odbieram ze byl wielkim sportowcem w swojej dziedzinie, po prostu uwazam, ze mowienie o nim jak o najwybitniejszym z polskich sportowcow jest nie na miejscu.
Valem: Najpopularniejszych sportow??? Gdzie niby? Skokami narciarskimi zyja Polacy, Polacy, a potem Polacy. Kawalek dalej sa kraje skandynawskie. Tyle.
Nie mozna porownywac 1:1 osiagniec, bo bazujac na tym trzeba by ubostwiac sportowcow czasem absurdalnych, vide esporty, brydzystow, etc, itp. Dudek byl gwiazda meczu ogladanego przez bodajze 1,5mld ludzi, ile osob poza Polska wie kto to Malysz?
Ps. Dobra, nie wiem jak wy, ale ja ide chlac (nie, nie przez Malysza :D), wiec tylko na koniec. Ja nie odbieram tego, ze to sport dla odwaznych, ja nie mowie, ze to kazdy glupi potrafi, mowie po prostu, ze to sport niszowy i trzeba zachowac SKALE. Tyle, dziekuje, dobranoc :)
Dlatego nikt nie twierdzi że Małysz był najlepszym sportowcem na świecie ale w Polsce
to podaj polskiego pilkarza ktory osiagnal choc w polowie to co Adam w swoim sporcie ;) now lasnie, takiego NIE MA
Choćby Zbigniew Boniek??
Puchar Europy, Superpuchar Europy, Mistrzostwo Włoch, Puchar Włoch x2, PZP, Puchar Interkontynentalny, brąz MŚ w 1982.
Jak na piłkarza to świetne osiągnięcia, w najpopularniejszym sporcie na świecie, znaczą więcej, niż sukcesy Małysza zapewne(teraz czekam na lincz).
Gdyby w dzisiejszych czasach Polska miała takiego piłkarza.
A dziś o Bońku mało kto pamięta, o jego sukcesach.
Podobnie może być za 20-30 lat z Adamem.
A Małyszowi kibicowałem od początku jego skakania. To fantastyczny człowiek, i świetny sportowiec i przykro mi, że kończy karierę, ale przecież nie da się ukryć, że skoki narciarskie, to dość niszowy sport, spopularyzowany właśnie przez sukcesy naszego rodaka.
Teraz popularność tej dyscypliny na pewno drastycznie spadnie w Polsce do czasu pojawienia się kolejnego świetnego polskiego skoczka.
LooZ^ -> bo mam okulary xD, wiesz co ale dlaczego nie mozna powiedziec o nim jako o najwybitniejszym polskim sportowcu? 10 lat wygyrwal mial swietna forme. wszedzie na swiecie jest rozpoznawy po kolei
Papierz polak, Malysz, Walesa, Pudzian...
Nie jestem wstanie tak z miejsca podac ci drugiego polskiego sportowaca z taka sama iloscia waznych wygranych, a o waznych mowie swiatowych
Panowie Spokojnie nie róby z tego Forum Onetu i nie odpowiadajcie na prowokacje
matisf: Pudzian? Kto to k* jest pudzian? Byly prowadzone takie badania. JPII, Kubica, Walesa - w takiej kolejnosci.
Dobra, ide bo mi sie whisky grzeje, a tego nie lubie :D
wszedzie na swiecie jest rozpoznawy po kolei
wejdz sobie na jakiś czat i zadaj pytanie czy wiedzą kto to małysz bez używania google;) Sam jestem ciekaw wyników;)
edit. najlepiej na omegle;) Zapytałem sie o to 5 pod rząd i żaden nie zna Adama Małysza;)
Jednego roku piłem z austriakami, innego ze szwajcarami. Jedni i drudzy po zorientowaniu się skąd jestem, zaczynali nawijac o Małyszu. Zatem nie ujmowalbym mu tylko dlatego bo nie jest piłkarzem. A ile osób jeździ w F1? Też wielce niszowy sport i Niemcy nie powinni się jarac swoim bohaterem? Podobnie było gdy sukces odnieśli nasi siatkarze. Też znaleźli się tacy którzy przekonywali o tym że to niewiele znaczy bo tylko piłka nożna się liczy. Przykładowo w Polsce mała popularność ma koszykówka a są takie kraje gdzie ten sport się wielbi. Małysz jest wielki, jest naszym dobrem narodowym. To nie powinno podlegać dyskusij
A ile osób jeździ w F1? Też wielce niszowy sport i Niemcy nie powinni się jarac swoim bohaterem?
Eee, ale porównaj ile osób ogląda na świecie F1, a ile skoki. I zobaczysz jaki to "niszowy" sport to F1 :]
LooZ^ -> z Pudzianem to walnolem tak od, ja widzialem abadania ze Malysz tam tez byl :) zalezy przez jaka stacje pewnie zlecone :D
raczej malo sentymentalny człowiek, ale jak to ogladam
http://www.youtube.com/watch?v=bkt59O8h-lE&feature=related
jeszcze z tym komentarzem (polscy komentatorzy sie chowaja - tylko na eurosporcie mozna bylo poczuc ten klimat...)- pamietam jak sam sie za glowe łapałem i bylem w szoku - co ten adam odwalił przeskakując skocznie... eh...
piekne czasy, tyle radosci dzieki sportowi to nikt inny mi nie dostarczyl. szkoda, szkoda, ze juz koniec. ile bym dal, zeby jeszcze raz przezywac te wszystkie emocje co wtedy przezywalem...
Jest mi niezmiernie przykro, że ten moment już nadszedł. Jednak myślę, że to dobry moment na ogłoszenie końca kariery, bo nasz mistrz kończy ją jako medalista MŚ i być może jako trzeci skoczek w sezonie, co w tym wieku jest dużym sukcesem. Nie sądzę, aby w przyszłości jakikolwiek sportowiec miał mi dostarczyć tyle emocji, co nasz Adam, ale obym się mylił.
Warto zwrócić uwagę na to, że na w tych MŚ w skokach było tylko 2 skoczków starszych od Adama: Noriaki Kasai oraz Janne Ahonen (kwestia miesięcy, ten sam rocznik).
Ahonen Tak ale Japończyk ma 39 lat i średnio skacze Adam Boji Się reakcji polaków jak mu już nie będzie szło
Ciekawe po jakim czasie w przyszłym sezonie TVP odpuści emitowanie skoków ze względu na słabą oglądalność(no chyba, że Stoch coś zdziała)
oryginal kariere zakonczy, ale jego grube klony w sandalach dalej beda siedziec na trybunach na meczach polskiej reprezentacji w siatke i reczna :D
Wiem, że to smutne, ale Adam dał nam większe zainteresowanie skokami, i dzięki niemu mamy kogoś takiego jak Stoch, który bez Adama pewnie nie zająłby się w życiu skokami. Czekamy na Stochomanię!!!!!
Czyli w następnym sezonie TVP będzie miało mega studio:
Wkurzaj, Tajner, Małysz :)
Wielka szkoda ,ze pan Adam konczy karierę. Dołączam sie do wczesniejszych komentarzy , Malysz przysporzył nam tyle emocji i radosci . Wspaniala postawa przez caly okres jego kariery ,genialny sportowiec i jakze mily człowiek,ktory zawsze pozostaje skromny i przede wszystkim skacze dla swoich rodakow. Nie mam co do tego watpliwosci ,ze ten czlowiek pozostanie legendą polskich skoków i polskiego sportu w ogóle . Dziekuje ci Adamie.
Małysz skończył karierę skoczka, ale to nie znaczy, że skończył ze skokami narciarskimi. Pewnie niebawem go zobaczymy jako np. trenera polskiej kadry.
Przy takiej formie jaką prezentuje do tej pory, mógłby spokojnie pokusić się na pójście w ślady Noriaki Kasai - prawie 40 lat, a nadal w czołówce
Szkoda, że Małysz kończy karierę. Skoki narciarskie stracą już tą popularność jaką zyskiwały do tej pory, dzięki fenomenalnym emocjom jakie dawał nam Adam Małysz.
Fenomenalny skoczek. Zapisze się na karcie skoków narciarskich nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Brawo Adam, za to co zrobiłeś dla nas. Jakby Reprezentacja w piłce nożnej tak grała jak Małysz skakał... ehh.
Widać już nie chce być dłużej anorektykiem z zawodu. I dobrze, bo tak utytułowany i przemiły człowiek powinien wreszcie sobie odpocząć.
Może wreszcie jeden z najnudniejszych sportów świata, komentowanych przez kiepskich komentatorów, którzy potrafią tylko krzyczeć przy skokach Małysza, zniknie z tvp.
No właśnie. Niech zdejmują już te skoki, bo przez nie HutH nie może nic obejrzeć.
Ale z drugiej strony LooZ^ straci sens swojego życia i nie będzie miał kogo przekonywać za wszelką cenę do swoich racji...
Ciężka decyzja.
Mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony - po tym poznaje się wielkich mistrzów, że wiedzą kiedy ze sceny zejść niepokonanym ;) . Ale jak pomyślę, że już nigdy nie poczuję tej adrenaliny, jak Małysz leciał po zwycięstwo... pomimo tego, że sam sport jest dla mnie średnio ciekawy, to chyba żaden polski sportowiec nigdy nie dał mi tyle emocji (pozytywnych oczywiście), co on. Dziękuję, Adam!
http://www.youtube.com/watch?v=FYTxxAD39WI
Podpisuję się pod wszystkimi tutaj spisanymi gratulacjami i podziękowaniami.
eJay, Balsamista™ --> Lepszy czy nie, Robert Korzeniowski też był najlepszy w swojej dyscyplinie.
No i również przyłączam się do gratulacji :)
Wspaniały sportowiec, ale i niezwykły człowiek. Tyle lat na szczycie, a nadal skromny i ambitny:)
Pozostaje życzyć wszystkiego dobrego:)
[51] Dokladnie.
Z calym szacunkiem dla osiagniec Malysza - ale np. statystyki Ireny Szewinskiej (biorac do tego poprawki na masowosc uprawianej dyscypliny) sa duzo lepsze.
Przy czym nie jest to atak na Malysza (info dla co bardziej zapalczywych) tylko jakby ustawienie ich we wlasciwej skali. Byc moze np. w Laponii jest gosc, ktory w curlingu jest rownie dobry jak Malysz w skokach. Tylko, ze zna go garstka fanow curlingu na swiecie i no i wszyscy Laponczycy.
Ja dorzucę od siebie , że mało jest takich zawodników, sportowców, którzy są rozpoznawalni przez dzieci , dorosłych, czy najstarsze pokolenie.
Zrobić sądę na ulicach i rzucić Jego imieniem i nazwiskiem, wątpię żeby znalazła się osoba , która nie powiedziałby kim on jest.
Sam pamiętam jak moja 4 letnia córka : "Tato zobacz tak robi Małysz ":) i pokazywała jak się skacze.
Rónie dobrze możnaby było spytac dzieci w przedszkolu kim jest Adam Małysz , też większość by wiedziała:)
smuggler, ale z perspektywy Polaka to Małysz jest najlepszym polskim sportowcem wszech czasów. Poza tym nigdy nie było Szewińskomani, Bońkomani i Korzeniowskomani;)
prawda to co gacek pisze... i co ciekawe, znają go też za granicą, ludzie po których w życiu bym się nie spodziewał, że skoki narciarskie oglądają.
Stało się w końcu to co było nieuniknione. Po ponad 10 latach występów, w czwartek 3 marca 2011 r. Adam Małysz, nasz najbardziej utytułowany skoczek narciarski zapowiedział zakończenie kariery. Zamierza pójść w zupełnie innym kierunku, choć zapewniającym równie wiele adrenaliny. Zostanie kierowcą. Wiosną zacznie przygotowania do Dakaru.
http://www.pb.pl/a/2010/12/02/Malysz_zmieni_dyscypline
nawet tutaj wkradną się ludzie, którzy chcą wszystkim humory zepsuć:D niesamowite:D skoczek kończy karierę, a już kilka "dokładnych" się znajdzie, którzy wpadną i "zakażą" reszcie nazywanie Małysza najlepszym polskim sportowcem.
Nie widzicie odrobiny subiektywizmu w tym stwierdzeniu geniusze? no, właśnie. Zatem chwała najlepszemu polskiemu sportowcowi - Adamowi Małyszowi!:)
Wielki szacunek dla tego człowieka. Wspaniałe dzieciństwo ze skokami w roli głównej! Dziękuję za to wszystko. Polak potrafi!
I do wszystkich innych, którzy mają jakieś wątpliwości - nie można być wiecznie najlepszym. Małysz osiągnął to, czego nie udało się nikomu innemu - zdobył Kryształową Kulę 3 razy pod rząd. A jeżeli teraz nie wygrywa wszystkiego jak leci, to normalne. Nic nie trwa wiecznie.
Kibice sukcesu - wypierdalać!
Adam Małysz - dziękuję! Wielki szacunek za to co zrobiłeś!
Nie wiem, czy jest choć jeden polski sportowiec, który dostarczył mi chociaż w połowie tyle radości i adrenaliny co Małysz. Niezapomniane zakrapiane wieczorne spotkania z zaciśniętyki kciukami przed telewizorem w akademiku na zawsze wpisały się w krajobraz mojego życia studenckiego ;p Dzięki za wszystko Adam i szkoda tylko, że to już koniec... :-(
eJay-->nic nie ujmuję z sukcesów Adama Małysza,jest i pozostanie wielkim sportowcem jak i człowiekiem,ale pytałeś się kto więcej osiągnął w swojej dyscyplinie od Adama Małysza,więc 2 nazwiska - Irena Szewińska 3 złote medale olimpijskie 2 srebrne 2 brązowe i 10 medali na ME w tym 5 złotych
Robert Korzeniowski - 4 złote medale olimpijskie,4 medale MŚ w tym 3 złote 1 brązowy,2 złote medale na ME.
Wspaniały sportowiec.
Co obstawiacie dalej? Może posadka w PZN? Prezydent Wisły? Trener?
"Problem" z Malyszem jest taki, ze to byl praktycznie JEDYNY polski sportowiec, ktory w XXI wieku przez wiecej niz sezo/dwa DUZO znaczyl w swej dyscyplinie, a byl czas gdy ja calkowicie zdominowal, i w efekcie zogniskowal na sobie milosc spragnionych sykcesow kibicow.
Ja tam naturalnie nikomu nie zabraniam nazywc go Najwspanialszym Sportowcem w Historii Polski itd. bo na pewno dostarczyl nam duzo wzruszen, no ale patrze na to z ciut innej perspektywy, wiec choc smialo nazwe go Wybitnym Sportowece,, to z tym "debest ever" itd. to juz bym nie wyjezdzal.
Tym niemniej - wielki szacun(ek).
Wielka szkoda, ale faktycznie lepiej odejść w dobrym stylu, gdy każdy pamięta go jako znakomitego skoczka.
Najlepszy skoczek na świecie forever!
Adaś zakończył według mnie kariere w świetnym momencie, oczywiście bardzo szkoda:( no ale nie można być samolubnym, przez tyle lat był dla nas kibiców, teraz będzie dla rodziny. Jak dla mnie największy polski sportowiec nie tylko przez wyniki ale także przez jego charakter. Wspaniały człowiek, łezka sie w oku kręci;)
Największy polski sportowiec wszech czasów dzisiaj ogłosił zakończenie kariery
Jak to ? Przecież Deyna już od dawna nie żyje :/
SzymX_09 [ gry online level: 35 - Mr. Irony ]
Wielki szacunek dla tego człowieka. Wspaniałe dzieciństwo ze skokami w roli głównej! Dziękuję za to wszystko. Polak potrafi!
I do wszystkich innych, którzy mają jakieś wątpliwości - nie można być wiecznie najlepszym. Małysz osiągnął to, czego nie udało się nikomu innemu - zdobył Kryształową Kulę 3 razy pod rząd. A jeżeli teraz nie wygrywa wszystkiego jak leci, to normalne. Nic nie trwa wiecznie.
Kibice sukcesu - wypierdalać!
Adam Małysz - dziękuję! Wielki szacunek za to co zrobiłeś!
Pewnie ma konto na GOL'u i to przeczyta :)
[106] Blad. Leppistoe juz dawno zakonczyl kariere, ale na prosbe Malysza chwilowo odwiesil chorogiewke z kolka. Mission accomplished. :)
[108]
o, następny tró kibic
przybij piątkę z bullzeye_neo, prezentujecie podobny poziom "bycia zajebiście fajnym"
Michael Uhrmann tez konczy kariere
Ale czekajcie...
Jeśli Małysz jest teraz bezrobotny, będzie miał dużo czasu na wszystko, to może czas na....
... Sklepanie Najmana!!
169 cm i 59 kilo to w sumie musiał by przybrać ostro na wadzę potem potrenować przypakować i KSW jego :)
[110] imo nazywaniem go najlepszym sportowcem wszechczasów to przesada :)
edit: najlepszym nazywanie go jest przesadą :)
"Problem" z Malyszem jest taki, ze to byl praktycznie JEDYNY polski sportowiec, ktory w XXI wieku przez wiecej niz sezo/dwa DUZO znaczyl w swej dyscyplinie, a byl czas gdy ja calkowicie zdominowal, i w efekcie zogniskowal na sobie milosc spragnionych sykcesow kibicow
o Justynie Kowalczyk nie słyszał ?
KSW 20:
Małyszzz Versus Najman
Małysz Winer
Kszaq - ta, o mistrzach curlingu tez slyszal.
A pamieta "na wlasne oczy" chocby Irene Szewinska, Deyne, Bonka i paru innych calkiem znanych na SZEROKIM swiecie.
W Egipcie gosc jak probowalem zidentyfikowac mu "co to jest Polska" to nic nie dalo Walesa, pope, ozywil sie przy Boniek (bo niemlody byl) a rozpromienil przy "Szarmach" oraz "Lato" po czym sam dodal "Dejna!". A to bylo w 2004. :)
[116] O_o
Ok czytam sobie czytam z nie dowieżaniem aż nagle na TVP 1 coś o skokach patrzę a tam faktycznie małysz zakończył kariere :| szkoda ...
A pamieta "na wlasne oczy" chocby Irene Szewinska, Deyne, Bonka i paru innych calkiem znanych na SZEROKIM swiecie.
Osiągnięcia znam.
Przez ponad dekadę pokazywał jak się wygrywa wszystko i ze wszystkimi. Teraz on już nic nie musi na zakończenie jeszcze dołożył medal MŚ i pokazał że pozostał wielki do końca