jestem po potyczce w porcie, mam informacje-obrabój sklepy albo zaprowadzaj samochody do Boskiego(na szrot...) obrabiać sklepy nie udaje sie, policja zawsze mnie dopadnie a na szrocie właściciel nie płaci ! popełniam jakiś błąd ?
Samochody na tym szrocie to kasowało się w tej prasie chyba. Wjeżdża się do środka i na górze uruchamia zgniatacz.
Co do samochodów to kolega z góry już ci wytłumaczył. A co do obrabiania sklepów, to pewnie robisz to bardzo głośno (np ładując serię z Tommy'ego sprzedawcy w brzuch albo demolując cały sklep). Wiem, że daje to najwięcej radochy, ale jest niestety nie praktyczne. Spróbuj zrobić to po cichu (sprzedawcy jedna pecyzyjna kulka w łeb z pistoletu, zabierasz broń i kasę i spokojnie wychodzisz. Jeżeli wybiegniesz, gliny się zorientują że coś nie gra i zaczną cię ścigać). Najlepiej przed rabunkiem upewnij się jeszcze, że w bezpośrednim otoczeniu nie ma żadnych glin. Wiem, że to wszystko brzmi trochę kosmicznie, ale Mafia 2 jest grą dosyć realistyczną pod tym względem i takie sposoby są jedynymi prawidłowymi.
Najłatwiej jest obrabowac sklepy z ubraniami- zabijasz ochronę i sprzedawcę, potem szybko kradniesz jakies ubranie ze sklepu i będziesz mógł wyjść niezauważony.