Lumia 800 - mniejszy ekran, ale bardziej przyszłościowy system, ze zdecydowanie większą bazą aplikacji.
Lumia 800 - mniejszy ekran, ale bardziej przyszłościowy system, ze zdecydowanie większą bazą aplikacji.
Jak się okazuje - wcale nie. Microsoft ogłosił, że Lumie nie dostaną Windows Phone 8 i w efekcie od premiery nowego systemu ilość nowych aplikacji zapewne drastycznie spadnie...
Dobra, może nie jestem ekspertem ale po co obecnym telefonom z WP aktualizacja do ósemki, skoro owa ósemka ma być nastawiona na modele wielordzeniowe?? A takie bajery jak nowy ekran główny przecież zostanie dodany w aktualizacji 7.8, więc jedyne co się w zasadzie traci to dostęp do tych lepszych, przyszłych gier.
Ale mnie wkurzyła informacja o braku aktualizacji do W8 - WP 7.5 to moim zdaniem najlepszy, najszybszy i najbardziej intuicyjny z systemów do komórek. Na dodatek jest najładniejszy* :)
Mulasty Android nie ma startu, z intuicyjnością i szybkością nawet iOS nie może się równać.
Świeżo w Orange kupiłem Lumię 800, kolega na dniach kupił 900 i teraz dowiadujemy się, że co prawda nasze telefony pociągnęłyby 8, no ale... nie, nie będzie aktualizacji. Super :/
* - no i ma mnóstwo idiotycznych ograniczeń niestety...
Ale będzie 7.8, która prócz tego że zbudowana na starym jądrze (WP8 ma nowsze, właśnie dla obługi wielordzeniowych procesorów i kart microSD) funkcje wnosi te same, łącznie z tą słynną zmianą rozmiaru kafelków.
a wave 3 ma wiekszy ekran, super amoled, procesor 1.4GHZ i mozna wgrac na niego androida :)