Witajcie,
będę przedłużał umowę i w moim abonamencie mam do wyboru powyższe telefonyktóry z nich byście mi polecili i dlaczego? Ja bym się skłaniał ku Noki Lumia 610.
Pozdrawiam
Lumia to dobry wybór. Nie mam go osobiście, ale kupiłem córce i sprawuje się dobrze. Jak miała HTC z androidem, to ciągle były problemy z zawieszaniem itp. A tu wszystko proste i płynnie chodzi. Wygląda też ładnie i solidnie.
Nokia Lumia 610 ma WP7, czyli szajs (nawet swojego dzwonka nie nastawisz, a o przesłaniu czegoś przez BT nie ma co marzyć) . Ace i Gio to już dosyć stare telefony (procesor 800MHz ARMv6) i mimo Androida na pokładzie nie polecam. Nokii 500 nawet nie będę komentował. Najlepszy będzie Samsung Galaxy Mini 2. Także ma procesor 800MHz, ale już ARMv7 i ma 512MB RAM. Trochę stary Android (2.3), ale zawsze są custom rom'y. Od siebie polecam w podobnej cenie SE Live. Sam posiadam i jestem zadowolony. Procesor 1Ghz, oficjalny Android 4.0 ICS, 512MB RAM, GPU Adreno 205. Bije na głowę wszystkie, które wymieniłeś.
Nokia Lumia 610 ma WP7, czyli szajs (nawet swojego dzwonka nie nastawisz, a o przesłaniu czegoś przez BT nie ma co marzyć) .
Szczęśliwie już można ustawiać własne dzwonki w WP7 :)
Zależy czego oczekujesz od telefonu - jak sprawności działania, to Lumia. Nie ma szybszego, sprawnie działającego systemu niż WP7 - nawet w niższej klasie, jaką jest 610 system działa błyskawicznie. Jeżeli nie potrzebujesz dostępu do Google Play (w Marketplace MS jest mniej aplikacji, to fakt), to bierz 610.
Być może można nastawiać dzwonki od 7.5. Ale naprawdę rozśmieszyłeś mnie opinią, że WP7 działa sprawnie. Miałem w rękach Lumię 610 i im dłużej z niej korzystałem tym bardziej miałem zamiar rzucić nią o ścianę.
@Wilczurr Bierz sprzęt z Androidem. Po wprowadzeniu przez M$ Windowsa 8 wszystkie urządzenia z WP7 zostaną porzucone (tak jak to było po wprowadzeniu WP7, urządzenia z Windows Mobile 6 nie miały żadnego wsparcia ani od M$ ani od producentów). A do Androida zawsze jakiś custom rom i na pewno ma lepsze wsparcie niż dla WP7.
OK, jeśli kogoś by to interesowało wziąłem jednak Lumie 610, jutro dojdzie. Mam nadzieje, że nie będę żałował.. ;)
W tym przedziale cenowym android płynnością i wygodą nie ma szans dorównać WP7 - ilość aplikacji jest faktycznie mniejsza, ale jak dotąd nie znalazłem czegoś co bym potrzebował a czego by nie było. Dobry wybór :)