Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Londyn - gdzie poszukiwać pokoju/mieszkania

14.01.2014 09:42
Tlaocetl
👍
1
Tlaocetl
196
Ocenzurowano

Londyn - gdzie poszukiwać pokoju/mieszkania

Prawdopodobnie pojadę na 3 miesiące do Londynu na kontrakt. Wiem, że sporo użytkowników tego forum mieszka w Wielkiej Brytanii. Podpowiedzcie na jakich portalach najlepiej szukać pokoju/mieszkania. Na co zwrócić uwagę? Będę dojeżdżał metrem - jak wygląda sprawa biletów miesięcznych, itp. No i jak w miarę tanio i przyjemnie funkcjonować w Londynie?
Z góry wielkie dzięki za merytoryczne porady.

14.01.2014 09:46
2
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

gumtree

co do transportu to zwroc uwage na Zone'y w Londynie i jesli krotki kontrakt to po prostu w tej samej zonie wybierz lokal co bedziesz pracowal.
w Zone 1 raczej sie nie mieszka, wiec jesli praca w 1 to do 3-4 zone spokojnie mozesz szukac mieszkania, zwracajac uwage na to ze im dalszy zone tym drozej.

ceny masz na www.tfl.gov.uk

Tanio przyjemnie? staraj sie nie szukac mieszkania w Brixton i okolicach ;) chyba, ze lubisz murzynskie klimaty (tez i duzo pozytywnych)

14.01.2014 10:14
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Pamietaj tez, ze im dalsza strefa, tym dluzej moze zajmowac ci dotarcie do centrum, szczegolnie jesli znajdziesz miejsce daleko od stacji metra i bedziesz tlukl sie autobusami (a im blizej stacji, tym drozej, nawet w dalekich zone'ach):) Mi dojechanie do pracy w zachodnim londku zajmuje max 1:10-1:15 od wyjscia z domu w Reading, sa miejsca teoretycznie w Londynie, skad dotarcie spokojnie trwaloby dluzej:)

14.01.2014 11:18
Kanon
👍
4
odpowiedz
Kanon
259
Befsztyk nie istnieje

Kup sobie London AZ (plan miasta), wszystko zalezy gdzie bedziesz pracowac. Jak chcesz Tlao mozemy pogadac na tsie.

Pzdr!

14.01.2014 17:58
Tlaocetl
5
odpowiedz
Tlaocetl
196
Ocenzurowano

Firma mieści się przy Wapping Str. - obczajam, z mapy, że pociągi podmiejskie mają tam stację Shadwell.
Moje optymistyczne założenie było, że będę tam mógł jakoś metrem dojechać, ewentualnie pociągiem.

15.01.2014 14:12
Boroova
6
odpowiedz
Boroova
73
Gwiazdka

Tlaocetl - jak Shadwell i Wapping, to mega ciapatowo - czyli dzielnica opanowana przez Bangladesz i Pakistan. Ale wbrew pozorom nie jest specjalnie niebezpiecznie. Mozesz poszukac czegos w okolicach Isle of Dogs i dojezdzac Docklandem. Isle of Dogs jest opanowane glownie przez Chinczykow, a to spokojna nacja.

Odradzam Lewisham. Znajomi mieszkaja w okolicach All Saints i jest w miare OK, chociaz ja bym sie bal brac dzieci na spacer.

Odradzam okolice stacji:
Whitechapel, Bermondsey, Shoreditch, Bethnal Green, New Cross Gate, Peckham,

Forum: Londyn - gdzie poszukiwać pokoju/mieszkania