Chciałem wyłączyć ciągłe podawanie hasła w przypadku logowania się przy użyciu konta Microsoft w systemie Windows 10 ale niestety natrafiłem na jakiś błąd.
Po wyłączeniu tej opcji za pomocą "netplwiz" przy każdej próbie logowania nie wiem dlaczego tworzone jest nowe konto lokalne (którego normalnie po zalogowaniu nie ma) na które domyślnie system się loguje przy czym wyskakuje komunikat "Nazwa użytkownika lub hasło są niepoprawne, spróbuj ponownie później"
Muszę dopiero przełączyć na konto Microsoft i tak czy siak podawać hasło.
Alternatywą jest utworzenie konta lokalnego i logowanie się na nim aczkolwiek chciałbym być zalogowanym na koncie Microsoft z tym, że bez podawania tego cholernego hasła.
Jak ktoś wie jak to ugryźć z góry dzięki za pomoc.
Możez dodać PIN, który będziesz podawał zamiast hasła, w Settings --> accounts --> sign in options.
Myślałem o tym i fakt jest to też pewna alternatywa chociaż wolałbym mimo wszystko aby nie było potrzebne żadne hasło.
Poza tym coś musiałeś spiętrolić z netplwiz, bo właśnie tego użyłem i mnie loguje automatycznie.
Tyle, że tam nie ma za bardzo co do spieprzenia, jedynie co zrobiłem to odznaczyłem opcję odpowiedzialną za logowanie. Druga sprawa komputer świeżo po formacie.
A podałeś kogo ma logować automatycznie?
Tak jak w tej instrukcji?
http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/how-remove-password-login-from-windows-10-3637669/