Witam !
Zaczynam przygode dzis z LII i szukam jakis graczy do podlaczenia sie. Nie obiecuje ze sie wkrece ale na pewno chwile pogram. Takze jak ktos pyka niech sie odezwie napisze jaki serwer i bedziemy dalej kombinowac
Na serwerze Innovy w języku polskim powinieneś znaleźć całą masę naszych rodaków.
Pograłbym z Tobą ale swoją przygodę w L2 szczęśliwie zakończyłem lata temu :D
Trudno mi powiedzieć cokolwiek o serwerach Innovy bo ja grałem na oficjalnych (jeszcze wtedy płatnych serwerach ncsoftu ->Hindemith -> Phoenix -> i co tam potem z mergowali), a darmowość L2 była jeszcze odległym marzeniem, zaraz po wejściu modelu f2p skończyłem swoją przygodę z tą grą.
Wiem jednak o tym, że typowo polski serwer został stworzony przez Innove, ponieważ tam grali moi znajomi z klanu. Bycie na czysto polskojęzycznym serwerze ma swoje plusy i minusy jak łatwo się domyśleć, ale w sumie to lepiej jak grać z rusami:D
No wlasnie troche mnie odstrasza typowo polski serwer :) Wiesz jak moge poszukac innych czy juz lipa poprzez sciagneicie polskiego klienta?
No i dwa jakei rasy polecalbys ktore nie beda mialy problemy z wylapaniem party? znasz jakas dobra strone z wiedza na temat L2?
EDIT: Nie rasy, a klasy :) Domyślam sie, ze oczywiscie healerzy ida na przod, niemniej mzoe jest jakas ciekawa postac laczaca ciekawe skille. Interesuje mnie albo swietny rogal (jaka rasa najlepsza?), albo silny mag laczacy buffy dla party i obrazenia. Kogo tez bys polecil z tankow do tankowania party? No i jak wyglada gra lucznikiem?
Widzisz, ta gra już tyle razy się zmieniała, że moja wiedza może być lekko przestarzała :P
Za moich czasów healerzy, bufferzy byli absolutnie obowiązkowi w party - teraz to już nie ma specjalnie znaczenia jaką klasę wybierzesz na początku skoro awakujesz i masz prawie to samo.
Tak więc za moich czasów party wyglądało tak: healer (w tym wypadku kardynał) buffer (doomcryer) fighter/buffer (swordmuse + spectral dancer) + 3 DD - tak wyglądało party dla wojowników na pvp / exp
healer (jw) + recharger (raczej jasny elf) + buffer/debuffer (dominator) + buffer/tank (spectral dancer) + 3 dd lub 2 dd + swordmuse - tak wyglądały party magów
tylko, że teraz każdy buffer każdej rasy buffuje całe party, za mojego grania jeszcze mieli TE same buffy po 85 lvl, choć z tego co wiem teraz są nieznaczne zmiany..
Tank - który ogarnia - potrafi namieszać, party raczej znajdzie i ponownie za moich czasów ludzkie tanki były super zwłaszcza palaś bo miał feniksa i autoreza
Mag - absolutnie zawsze wymiatali magowie ciemnych elfów dużo int :D
Buffer - grałem doomcryerem - orkowym magiem znaczy więc polecam jego, aczkolwiek dominator też ma buffy + debuffy więc też polecam. Elfów jasnych nie polecam bo śmierdzą. Elfami. :DD
Healer - w epoce kamienia łupanego - najlepszym był ludzki healer ze względu na mocny heal i balance life, oraz wysoko % reza, nie mniej jednak elfy tak ciemne jak i jasne zawsze mogą jeszcze do 85 pograć z magami ze względu na recharge czyli zwrot many.
Rogal - tu różnie, w sumie każdy mógł krwi napsuć.. razowy rogal ma najwięcej siły więc bije najmocniej, ludziowy - życia i ma skille które pozwalają trainować inne grupy, a jasny z dobrym sprzętem jest trudny do trafienia
Łuczniki - tu masz jeszcze kurczaki ale ich fanem nigdy nie byłem, pozostaje Sagitarius (ludz), Moonlight sentinel (elf) i ciemny który nie pamiętam jak się zwie, zalety rasowe masz wyżej u rogali przy czym, ludz strzelał najdalej, elf jasny najszybciej, a ciemny jak już pizgnął to się ludzie w robasach nogami nakrywali..
Musisz dokładnie poczytać jak wygląda gra po 85 lvl, bo tak naprawdę dopiero wtedy to będzie gra, nie sądzę by rejony poniżej były obstawione przez spore grono graczy.
OK dzieki troche mi to rozswietliles :) Znasz jakas mzoe stronke z poradnikiem jak zaczynac? Ktore misje wybierac itd.? Pozdro!
W grze jest teraz poradnik wbudowany, przeprowadza Cię przez ważniejsze questy do 85 - jest to tzw. Path to/of Awaking, dzięki któremu w stosunkowo krótkim czasie dojdziesz do gry właściwej.
Na pocieszenie powiem Ci, że w czasach kiedy ja grałem a grałem sporo każdego dnia, dojście do 85 lvlu to był MINIMUM rok.. teraz to już dużo dużo mniej.