Szukam latarki ktora bedzie lepsza od mojej ultrafire Cree xm-l t6, za ktora dalem ok 130zl.
Ma swiecic na mozliwie jak najwiekszy dystans, miec kilka opcji skupienia swiatla, ladowana na akumulatorek 1860.
Musi byc tez solidnie wykonana.
Niezla sumka jak za latarke. Nie powiem, zaintrygowales mnie tematem, do tej pory sadzilem, ze Maglite to firma, ktora robi najbardziej profesjonalne latarki, a tu widze ze wybor jest o wiele szerszy
Osobiście posiadam ArmyTeka Predator w cenie za około 250 zł. Jakieś 600 lumenów, bardzo solidna, kilka trybów fabrycznych ale można ustawić także własne. Zasilana akumulatorkiem 18650 3,7V.
Ogólnie jestem z niej zadowolony, bardzo trwała, potrafi wiele wytrzymać. Światło mocne a zasięg dość daleki ponad 300 metrów. Mam ją już od roku i nie żałuję zakupu. ;)
To wbrew pozorom nie jest łatwy temat :). Jest takie forum ze słowem "torch" w nazwie. Przestudiuj, może ci się rozjaśni :).
Osobiscie moge polecic dwie firmy, Fenix i Foursevens - mam Fenixa LD22 (na dwie baterie AA) i 4sevens Preon P2 (na dwie AAA), wiem ze nie tego szukasz, ale jakosc wykonania, wytrzymalosc, jakosc dawanego swiatla, itd, w obu po prostu swietne.
Dzieki za polecenie firm i miejsc szukania :)
Wezme cos z 900-1000lm i pewnie Ultrafire, Fenixa albo Olight. Skladamy sie na nia na prezent, nie wiem czy to nie przesada troche dac tyle za latarke, ale coz.
to zależy, czy się komuś przyda. Ja kupiłem sobie jakiś czas temu pierwsza normalną latarkę - Fenixa E11 - i w sumie poza tym, że brakuje mi teraz jednak jakiegoś trybu ok 10 lumenów, a nie dokupię do tego dyfuzora ani rozpraszacza.. to jestem niemal w 100% happy... A morał jest taki, że - jako się rzekło, w granicach rozsądku i potrzeb oczywiście (na co mi 600 i więcej lumenów, nie chodzę na nocne wycieczki do lasu) - warto zapłacić za dobry sprzęt.