Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Laptop "biurowy" do 2.000 zł - co polecacie?

25.02.2016 21:46
1
APL150
1
Junior

Laptop "biurowy" do 2.000 zł - co polecacie?

Witam,

planuję kupno laptopa służącego do pracy oraz codziennego użytku - internet, oglądanie filmów, itp.
Ze względu na to zależy mi na tym, by laptop był w miarę szybki i solidny, a przy tym nie chcę przepłacić za ulepszenia, których i tak nie wykorzystam. Mile widziana wytrzymała bateria i ekran umożliwiający oglądanie filmów w dobrej jakości oraz jakiś dobry system chłodzenia (mój obecny laptop bardzo się nagrzewa, ale może to już wina starości ;).

Reasumując, będę wdzięczny za polecenie dobrego modelu, w rozsądnej cenie (myślę, że w przedziale 1500-2000 zł znajdzie się coś wartego uwagi).

Od wielu lat korzystam z laptopa marki Dell i jestem z niego bardzo zadowolony, więc może obecnie mają coś atrakcyjnego do zaoferowania? Widzę, też mnóstwo ofert laptopów Lenovo, czy rzeczywiście jesteście zadowoleni z tej firmy?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

26.02.2016 21:46
3
odpowiedz
1 odpowiedź
blacharski
4
Pretorianin

jak twój stary laptop ma 4, 5, 6 lat lub ileś, a nigdy mu pasty termoprzewodzącej nie zmieniałeś na procesorze i karcie graficznej, to nie dziw się, że grzeje się, pastę zmienia się choćby co dwa lata, a niektóre osoby co rok zmieniają

26.02.2016 22:52
Khameir
3.1
Khameir
114
Generał

po kiego groma?

26.02.2016 22:05
4
odpowiedz
brozinho
18
Chorąży

Do takich zastosowań spójrz na Lenovo Thinkpad E450 z i3 ulv:
http://www.morele.net/laptop-lenovo-thinkpad-e450-20dd0015pb-809939/

seria biznesowa Lenovo, bardzo dobre, solidne wykonanie, matowa matryca. Do tego na plus trzeba zaliczyć dobrą kulturę pracy i długie czasy pracy na baterii.

Forum: Laptop "biurowy" do 2.000 zł - co polecacie?