witam zamierzam kupic laptopa do wszystkiego no i tak tez zeby pograc w nowe gry za kwote 2500 zl mozecie cos polecic?
Za tą kwotę lepiej zdecyduj się na stacjonarkę, bo laptop za 2,5k raczej ci nie posłuży do gier ;)
no ok ale co dobrego mozna za ta kwote dostac bo kolega ma lenovo z570 i sobie chwali
Ja w tamtym tygodniu kupilem taka maszynke.. w gry prawie nie gram jesli juz to w starsze... ale bawie sie sporo w photohopie i jestem zadowolony jak nrazie :P
Specyfikacja TECHNICZNA
Model:
HP Pavilion dv6-6b50ew
Producent:
Hewlett Packard
Kod producenta:
A6H89EAR
PROCESOR:
Intel Core 5-2430M 2.4 GHz, 3MB pamięci podręcznej L3
MATRYCA:
15.6" HD z technologią HP BrightView 1366 x 768
GRAFIKA:
ATI Radeon HD6490M 1GB
(1GB pamięci dedykowanej DDR5)
PAMIEC RAM:
8 GB DDR3
DYSK TWARDY:
500 GB 5400 obr./min
NAPED/Y:
LightScribe, DVD±R/RW
SYSTEM:
Windows 7 Home Premium PL
BATERIA:
6 komorowa (Li-Ion)
KLAWIATURA:
Pełnowymiarowa klawiatura z wbudowaną klawiaturą
numeryczną
WYMIARY:
37,8 x 24,68 x 3,52 cm
WAGA:
2.91 kg
KAMERA:
Kamera internetowa HP TrueVision HD z wbudowanym
mikrofonem cyfrowym (system Low Light)
DŻWIEK: Głośniki Altec Lansing z funkcjami kina domowego Dolby
WEJSCIA,WYJSCIA:
2 x USB 2.0
2 x USB 3.0
VGA
WiFi IEEE 802.11 b/g/n
RJ45
HDMI
10/100/1000 Ethernet LAN
Bluetooth
Czytnik lini papilarnych
wyjscie sluchawkowe
wejscie mikrofonowe
CZYTNIK KART PAMIECI:
MultiMedia Card
SecureDigital Card
2- Co za bzdura kumpel pół roku temu kupił za niecałe 2 tys wszystko na full pięknie hula co nie zmienia faktu że laptop do grania to zly pomysl no ale co kto lubi
Wielka_Wieśniara --> Ja swojego czasu kupiłem laptopa za 3k i w znaczną część gier musiałem grać na średnich...
Do autora- jeśli nie jesteś do laptopa w jakiś powód zmuszony, zostań przy stacjonarnym PC.
[6] Popieram.
Sam 3 lata temu kupiłem laptopa (przy czym wtedy stawiałem na mobilność i nie grałem tyle co teraz). Obecnie myślę o zmianie sprzętu i zdecydowanie idę w kierunku PC, nawet pomimo tego, że raz w miesiącu przez kilka dni przydałby się laptop.
Po pierwsze, za cenę laptopa nadającego się do (wygodnego! - czyt. full detale) grania mam elegancką maszynę PC, która nie tylko uruchomi wszystkie gry bez zająknięcia, tak jeszcze starczy na dłużej.
No chyba, że faktycznie potrzebna Ci ta mobilność, ewentualnie oszczędność miejsca. Ale w tym przypadku mierzyłbym w laptopy w cenie powyżej 3500zł.
Posiadam Lenovo z570 no i jestem zadowolony bo wiekszosc nowych gier smiga na Srednio-Wysokich ustawieniach graficznych . Intel Core i5 2430M CPU 2,40GHz , GT540 M , 4GB Ram Win 7 64bit ale na dniach chce zainstalowac Win XP bo faktycznie 4GB ram to za mało :)
Ja mam malo miejsc,a i tak sie zdecydowalem na pc....da sie rozbudowac bez problemu pozniej, a nie zabawa w laptopie...lepiej kup pc, kupisz pare razy mocniejszego za ta cene.
Wiadomo , że lepiej kupic Komputer Stacjonarny ... Ja musialem kupic Laptopa ze wzgledu na to , że czesto i dlugo przebywam za granica
Dokładnie tak jak przedmówcy.
Kup laptopa tylko i wyłącznie wtedy jeśli dużo podróżujesz i jest Ci niezbędny. Dobry PC zawsze będzie lepszy w grach, za 2500 zł kupisz takiego, na którym będą działały wszystkie obecne gry, czego nie osiągniesz nawet na laptopie za 3500 zł.
Oczywiście najlepszym wyjściem jest posiadanie zarówno laptopa (np. jakiejś lekkiej 13'), a w domu stacjonarki, ale to już zależy od Ciebie i twoich środków.