WItam. Mam laptopa Acer Aspire 5920G z Windowsem Vista ome Premium OEMAct. Problem jest taki, że system nie ładuje się, wyskakuje od razu blue screen z kodembłędu "STOP: 0x00000024 (0x00199445, 0x8606E668, 0xC0000102, 0x000000). Mam partycję PQSERVICE na której jest zapewne system Vista. Dodam, że DVD-Rom, nie działa. Mam za to pendrive 16gb. Próbowałem przerzucić na niego pliki z tej partycji (trwało bardzo długo). W biosie ustawiłem bootowanie z pendrive jako pierwszy, ale nie wyskoczyło nic jak zazwyczaj po włożeniu płyty z Windowsem (mianowicie system repair). Mam pytane, czy da rade naprawić system z tej partycji PQSERVICE?? Jak to zrobić? lub co zrobić, żeby czytało VIste z pendrive'a??? Bardzo proszę o pomoc kogoś mądrego.
Hmm... nie wiem, jak to wygląda w Acerach, ale u mnie w Lenovo jest tzw. Recovery Button, który otwiera program do odzyskiwania systemu właśnie z ukrytej partycji... możliwe, że potrzebne informacje, czy taki przycisk jest w twoim laptopie, znajdziesz w instrukcji, ew. poszukaj w google, już pewnie ktoś miał taki problem...
Chyba, że na forum jest ktoś inny, kto ma Acera i wie, co trzeba zrobić ;)
tak, próbowałem alt+F10 ale potrzebne jest hasło to przywracania systemu. googlam właśnie skąd mam odkopać to hasło, bo znajomy nie pamięta, bo ze 4 lata temu wpisywał. Znalazłem, że jest to plik AIMDRS.DAT na tej partycji PQService. Niestety nie mogę go zlokalizować,w jakim jest folderze. Foldery na partycji mam: Autorun, Boot, Program Files, sources, Windows,BITlocker, D2D, RYtools, Users. Pliki które mogę jedynie przeglądać są to "Setup information"