Zdecydowałem się na kupno nowego laptopa, celuję w używane laptopy za około ~2500zł, główne przeznaczenie to gry. Znalazłem parę ofert, ale nie do końca jestem obeznany w temacie komputerowym, a suche dane nic mi nie mówią. Prosiłbym o doradzenie, czy oferty, które znalazłem są warte swej ceny i ewentualnie, która z nich byłaby najlepszym wyborem :)
[link] allegro.pl/clevo-p170sm-gtx-780m-16-gb-ram-2133-i6833382126.html#thumb/1
[link] www.olx.pl/oferta/lenovo-do-gier-16gb-ram-i7-4720hq-4k-gtx-960m-4gb-CID99-IDmwRns.html#2f9d02995e
[link] www.olx.pl/oferta/toshiba-i7-3-7ghz-12gb-ram-tanio-okazja-laptop-do-gier-jak-nowy-CID99-IDjduLx.html#2f9d02995e
Z góry dziękuję za pomoc
To fajne lapki.
Jeżeli linki się nie wyświetlały to już poprawiłem :)
Odpowiedź jest raczej oczywista. Tylko laptop od Clewo. GTX 780M jest potężniejszy od GTX 960M. Mimo starej technologii Kepler i tak oferuję większą wydajność. Ale, żeby była jasność. GTX 780M to topowy model z tej generacji, a GTX 960M nie. Po drugie, nie są to wyniki, które miałyby mieć jakieś znaczenie specjalnie. Są to różnice kilku procentowe. Poza tym ten laptop posiada topowy model procka z 4-generacji, matryce Full HD. Nie ma się nad czym zastanawiać.
Ostatniej oferty nawet nie chce mi się komentować. Gość podaję linka do sklepów, gdzie ów produkt już od dawna nie występuje, a zarzeka się, że sprzęt jest wart 5000 zł. Skąd się biorą tacy ludzie? Wart to może i był, 6 lat temu. Burak. Za 1000 zł bym może go wziął. Ma tak tandetne bebechy, że jeśli byś go kupił, to byś pluł sobie w brodę. Na Clewo pograsz we wszystkie tytuły na ultra/wysokie. Na swoim lapku i5 6300HQ, 8GB DDR4 2133 Mhz, GTX 950 2 GB GDRR5 Wiedźmin 3 śmiga w 60fps na wysokich z Uber na teksturach :)
Dziękuję za szybką odpowiedź. Idąc za Twoją radą postawiłem na Clewo. Udało mi się go wylicytować za 2500zł, mam nadzieję, że to rozsądna cena?
Za taką cenę jest ok. Nowe laptopy są gorzej wyposażone, ale mają nowsza technologię. Oczywiście miej na uwadze fakt, że to używka i nie najnowsza.