co polecilibyście w temacie tabletów do mniej więcej 800 zł? Po długotrwałych poszukiwaniach znalazłem trzy, które najbardziej mi pasują: LG G Pad 8.3., Asus Nexus 7 (martwi mnie tu tylko niestety brak slotu na kartę) i Lenovo Yoga (ewentualnie s6000). Póki co na pierwszym miejscu jest LG, tyle że często pojawia się opinia że nie jest zbyt jasny. Który byście wybrali? Ewentualnie czy jest jeszcze coś ciekawego w tym przedziale cenowym.
Nie lepiej dozbierać do nvidii shield? Ma najwydajniejszy możliwy procesor a kosztuje 300 zł więcej.
Podstawowe pytanie - gdzie będziesz używał tabletu i do czego go potrzebujesz?
Bo jak głownie w domu, to nie zawracaj sobie głowy tymi małymi 7/8 calowymi pierdółkami, bierz 10 cali.
Lenovo S6000 i Yoga to sprzętowo to samo, różnią się tylko tym że Yoga ma oczywiście inną obudowę, kitkata i mocniejszą baterię.
Jako posiadacz S6000 informuje przy okazji, że w bardziej wymagających grach 3D te tablety Lenovo niestety wysiadają.
Architektura procesorów od najsłabszej do najmocniejszej.
Cortex A5
Cortex A7
Cortex A8
Cortex A9
Cortex A10
Cortex A15
Krait 200
Krait 300
Krait 400
Krait 450
Lenova które pokazałeś mają chińskiej roboty mediateki cortex a7 (mam lepszy procesor w telefonie za 400 zł). Z tych trzech tabletów najlepszy lg z Quad-core'em 1.7 GHz i Krait'em 300
no tak, zapomniałem napisać. tablet będzie wykorzystywany do przeglądania Internetu i do oglądania filmów. Grać na nim nie planuje.
budżet niestety jest sztywny.
dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, może ktoś coś jeszcze napisze :)
Architektura procesorów od najsłabszej do najmocniejszej
No, nie do końca. Cortex A7 jest lepszy od Cortex A8.
Fakt, Yoga na obecną chwilę ma dość kiepski już procesor, ale jak nie będzie grać to raczej tego nie zauważy.
A do filmów moim zdaniem warto poświęcić tablet z lepszym prockiem na rzecz tego z większym ekranem.
pan walter w ogole w beznadziejnej kolejnosci to podal, pod wzgledem wydajnosci to sie kupy nie trzyma
Fett
modem 3g/lte ma byc?
Super Kotlet - 8 cali, nie mniejszy, nie większy :)
ilprincipino - Ty mi to powiedz, bo ja nie mam pojęcia :D
Też kupowałem niedawno tablet i do podobnej ceny. Miał służyć głównie do rozrywki. Kupiłem Gigabyte Tegra Note 7 - nie narzekam. Świetny tablet, a pod względem wydajności, to już w ogóle niszczy wszystkie w tej cenie.