Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kupno konsoli przerobinej - problemy

01.02.2012 13:18
shawnz
1
shawnz
64
lieutenant

Kupno konsoli przerobinej - problemy

jestem na kupnie konsoli i znalazłem w fajnej cenie konsole tylko, że jest ona przerobiona, jest to konsola slim 250 gb z Lt 3.0 i moje pytanie czy przez to konsola straciła gwarancje? i od razu mówię, że nie zamierzam piracic tylko po prostu konsola jest fajna prawie nowa tylko ze przerobiona,
i kolejne pytanie czy jak bede grał online w gry (oryginalne) to jest możliwość zbanowania?

01.02.2012 13:23
2
odpowiedz
mikmac
163
Senator

zapewne jest juz zbanowana, gwarancji nie ma chyba, ze jakos uda sie przywrocic oryginalny soft (nie wiem jak to tam jest, nigdy nie lamalem konsoli).

01.02.2012 13:25
3
odpowiedz
zanonimizowany568891
57
Konsul

Konsola straciła gwarancje,ponieważ była otwierana.

Bana dostaniesz prędzej czy później.Zawsze można odprzerobić,ale tylko jak nie ma flagi.Ponieważ "oryginalna konsola" z flagą i tak dostanie bana.

01.02.2012 13:25
shawnz
4
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

koleś zapewnia ze nie jest zbanowana (ma duzo pozytywów na allegro i sprzedawała juz takie konsole) i powiedział ze w razie problemów jest mozliwośc cofnięcia

ja nie mam w tym doswiadczenia wiec nie wiem czy kreci czy prawde pisze:)

"Zawsze można odprzerobić,ale tylko jak nie ma flagi.Ponieważ "oryginalna konsola" z flagą i tak dostanie bana."
co to znaczy?

ale tak czy siak z tego co piszecie lepiej się nie pakować w takie konsole, chociaż cena duzo nizsza niz w sklepie

01.02.2012 13:40
5
odpowiedz
tercio
57
Pretorianin

Flash konsoli polega na wymianie softu, wgranie spiraconego. Jest możliwość wgrania softu oryginalnego. Idziesz do jakiegoś gościa który przerabia, mówisz mu że chcesz oryginalny i dostajesz konsolę z oryginalnym softem. Co do gwarancji, nie ma pewności czy jest czy nie. Ponieważ w slimach są to dwie naklejki jedna na obudowie, druga na napędzie. Jeśli są zerwane to już po gwarancji ale spotkałem się że ludzie to jakoś omijali, to jest zwykły klej to chyba podgrzewali. Co do bana, tutaj się nie wypowiem ale jeśli nie ma flagi tzn. Microsoft nie "oznaczył" sobie Twojej konsoli a potem bedziesz grał na oryginałach to nie powinieneś dostać. 100% pewności nie mam.

01.02.2012 13:41
6
odpowiedz
zanonimizowany568891
57
Konsul

Znaczy to mianowicie:

Konsola dostaje tzw flagę czyli na ludzki rozum kolesie z MS już wiedzą że masz przerobiona konsole.A później już tylko banują.Najlepiej dołożyć i kupić nówkę.

01.02.2012 13:50
shawnz
7
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

ok, dzięki za info, koleś pewnie zobaczył, że nie czaje tematu i chciał mi wcisnąć "na lt 3.0 można grać na piratach po necie" itp:-]

ja chciałem grac na oryginałach ale po necie ale skoro moga mnie zbanować to ta konsola tak naprawde zamiast tania okazałaby sie bardzo droga

01.02.2012 13:54
8
odpowiedz
tercio
57
Pretorianin

Polecam na zajrzenie xboxforum.pl Tam na pewno dostaniesz lepsze odpowiedzi i pewniejsze:)

01.02.2012 14:21
shawnz
9
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

nawet nie musiałem zakładać wątku i znalazłem odpowiedz na tym forum co podałeś;)

01.02.2012 19:20
10
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Konsola nie stracila gwarancji, wszystko zalezy od tego jak byla robiona. Klucz z napedu mozna wyciagnac tak, ze nie bedzie zadnego znaku i takie konsole byly juz w serwisach i nie bylo z nimi problemu. MS patrzy tylko na to, czy plomby nie byly naruszone. Poza tym zawsze mozesz kupic nowe (sa czasem na allegro).

Bana tez nie dostaniesz, bo musialbys grac w sieci w nowe tytuly na kilka tygodni przed premiera.

01.02.2012 22:11
shawnz
11
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

no z tego co wyczytałem i raczej to jest pewne jak sie ma konsole przerobiona to predzej czy później bana i tak się dostanie (no chyba, że ma się wielkie szczęscie) oczywiscie grajac online nawet w oryginalne tytuły,

01.02.2012 22:39
nagytow
12
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Ja ci powiem tak: konsola to inwestycja, zamierzasz zapewne grac duzo i dlugo, zwlaszcza online.
Konsola przerabiana to ryzyko. Moze bedzie ban, moze nie bedzie.

Teraz sie zastanow, czy ta nizsza cena jest warta ryzyka. Jesli masz sie stresowac i nie spac po nocach to kup nowa i bedziesz mial pewnosc i spokoj. Jak ci to nie przeszkadza, to bierz przerobke. To naprawde nie jest wielka filozofia :)

01.02.2012 22:55
13
odpowiedz
zanonimizowany784610
16
Pretorianin

Ja bym wolał nówkę.

http://tnij.org/o8cu

01.02.2012 23:24
shawnz
14
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

no postanowiłem szukać używanej nie przerobionej, co do gier to raczej online bede grał na pc
xbox głownie do bijatyk (ufc, mma, wwe, fight night, mortal)

już kupuję to konsole od 2 tygodni, ale wole dłużej się zastanowić żeby potem nie żałować:)

Forum: Kupno konsoli przerobinej - problemy