Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kupno Gier na steam

14.04.2014 15:33
1
Manfredzik
1
Junior

Kupno Gier na steam

Witam, planuje zakup gry dayz lecz jeszcze nigdy nie kupywałem gier na steam, jedyne co to bralem te za free z promocji i mam swojego cs'a z płyty orginalnej, teraz pytanie jaką droga najlepiej jest kupić grę na steam ( posiadam konto w banku jak coś), próbowałem kupić paysafecard'a lecz w dwoch miejsacach jakie pokazali mi na swojej oficialnej stronie www w moim mieście nie ma tych kart ( chyba ze ktoś wie gdzie je dostać w Wałbrzychu woj. Dolnośląskie) z góry dzięki za pomoc i wytłumaczenie w miare jak ją kupić :)

Oraz mam pytanie jak wygląda płatność VISA ponieważ widzialem taką i po kliknięciu w nia i wypełnieniu jej tak jak na karcie 2 razy spotkalem się z odmową tranzakcji a nie chce ryzkowac większa ilościa ich gdyż moge spotkac się z zablokowaniem karty

14.04.2014 15:49
nagytow
2
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Nie wiem, gdzie sie kupuje te kody, to ci pewnie ktos z Polski napisze. Ja dam tylko kilka informacji.

1. Kody PSC sa na Allegro z niewielka przebitka, jak nie znajdziesz u siebie w miescie, to zawsze mozesz wziac tam.
2. Zawsze miej zapas. Przelicznik eur->pln na PSC jest dosc niekorzystny, wiec moze sie okazac, ze zabraknie ci kilku zlotych do pelnej kwoty.
3. Ogolnie masz dwie mozliwosci kupna kodem PSC: albo placisz kodem za gre, albo doladowujesz sobie konto (wallet) i potem placisz prosto z niego.
4. Zakladajac, ze podales prawidlowe dane, to mozesz miec karte, ktora nie dziala w sieci (np pko bp). Najlepiej zadzwonic do banku i sie dowiedziec o powod odrzucenia transakcji.

14.04.2014 15:54
3
odpowiedz
Manfredzik
1
Junior

Dzięki za pomoc
Mam karte w credit agricole mam mozliwosc placeniem przez internet

Przed chwilą chcialem jeszcze ten osttani raz sprobowac kupic grę przez 'visa"

i odziwo steam wyswietlil mi "Uwaga: Twoja ostatnia transakcja jest nadal w toku! Czy ostatnia płatność z usługodawcą płatności została zakończona? Nie jesteśmy jeszcze pewni i oczekujemy odpowiedzi od nich.

Jeżeli kontynuujesz i kupisz cokolwiek po raz drugi, ryzykujesz podwójne obciążenie rachunku."

O co chodzi? przecież dwie poprzednie tranzakcje z steam zostały odrzucone wyraźnie?

14.04.2014 16:03
nagytow
4
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Steam nie wie czy zostaly odrzucone. Oni wiedza tylko, ze zaczales transakcje i nie dostali zadnego info z banku, ze jest ok albo nie. Dla nich transakcja ciagle trwa. Sprawdz na koncie, czy kasa nie zeszla albo czy nie jest w zablokowanych srodkach. Jak nie to smialo mozesz probowac. Jak jest i kupisz jeszcze raz, to bedziesz mial 2 kopie.

14.04.2014 16:06
5
odpowiedz
Manfredzik
1
Junior

Sprawdziłem dostępnośc srodkow an koncie sms'em do banku i dalej mam tyle ile miałem.

zaraz dam znać jak to wygląda dalej

Ale zastanawia mnie jedno dlaczego tak jest skoro steam wyraźie za 1 razem napisał że coś w danych się nie zgadza wiec dlaczego teraz psize ze tranzakcja jest gdzieś w toku?

Forum: Kupno Gier na steam