Witam,
mam taki dylemat, otóż jestem fanem DBZ i niestety nie wiem, którą grę z tej serii kupić (na PS3):
- Raging Blast
- Raging Blast 2
- Ultimate Tenkaichi
Przejrzałem już masę wątków, obejrzałem jeszcze większą masę filmików z w/w i nadal nie wiem, która jest 'najlepsza'. Mógłby ktoś mi coś w tym temacie poradzić?
- Raging Blast 2 - Najlepszy pod jakością grafiki, postaci, ataków. Sagi takiej typowej nie ma. Jest za to Galaxy Mode czyli grasz każdą postacią jakąś historie. Postaci masz 100 to najwięcej na ten typ konsol. Masz dwie postaci Dragon Ball AF (Vegeta i Broly SSJ3) oraz 6 postaci które nigdy nie były w grach Dragon Ball:
- Trable - Brat Vegetay
- Android 14 - Filmówka (Super Android 13)
- Android 15 - Filmówka (Super Android 13)
- Neiz - Filmówka (Cooler Brat Fezzera)
- Doore - Filmówka (Cooler Brat Fezzera)
- Hatchiyack - Filmówka (Plan Zniszczenia Saiyan)
Po za tym masz oryginalny film 30 minutowy właśnie ten o zniszczeniu Saiyan. Do tego możesz dodawać lub zmieniać ataki danej postaci. We walce możesz użyć aż 5 ataków w tym Ultimatywny. Sam ją będę kupował po moich urodzinach.
Wielkie dzięki, właśnie o RB2 myślałem. ;) A powiedzcie mi jeszcze jak wygląda sprawa z dubbingiem? Można wybierać między japońskim i angielskim? Bo prawdę mówiąc nie jestem w stanie słuchać japońskiego... :x
U nas jest Europejska wydanie, co oznacza że jest Dubbing Angielski (FUNimation). Kupuj w normalnym sklepie bo tam masz 100% pewności. Ale film jest niestety w Japońskim z napisami angielskimi.
Dopiero w tym roku mają zrobić w Dubbingu angielskim:
http://www.youtube.com/watch?v=2O6i0XS1KmU
Super, wielkie dzięki. Popoluję teraz na RB2 :)
A jak się ma sprawa z Ultimate Tenkaichi? Serio jest takie tragiczne jak wszyscy mówią? Z filmów na YT uderzała mnie okrutna powtarzalność walk z 'bossami'. Co do samego systemu walk się nie wypowiem, bo nigdy wcześniej w żadnego DB (poza Mugenem ;)) nie grałem. Dziwią mnie te dziwne minigierki podczas walk (że trzeba wcisnąć dany klawisz żeby atak był udany, czy coś?). Ale najbardziej ciekawi mnie Hero Mode...
Jeśli chodzi o Ultimate Tenkaichi, a dokładniej o system walki to jest połączeniem dwóch serii gier na PS2 Budokai i Budokai Tenkaichi, ale te połączenie jest nie dobre delikatnie mówiąc.
Po drogie: Oprawa graficzna spadła. Włosy Super Saiyanów zamiast być złote są zielonkawe.
Po trzecie: Spadek pod względem postaci w Raging Blast 2 mamy 100, a w tej części 62.
I na koniec powiem jeszcze, że zamiast 5 ataków jak w RB2 tu można wykonać 3.
Dobre gry o Dragon Ballu to dwie części The Legacy of Goku oraz ich kontynuacja w postaci Buu's Fury.
raziel88ck - To chyba musiał by mieć jakiś emulator na komputerze.
Palles - To w końcu co kupujesz? Najtańszy Dragon Ball Raging Blast 2 ze sklepu jest za 139zł w RTV Euro AGD. Oczywiście nie używany. Ultimate Tenkaichi stoi za 200 zł głównie ze względu, że jest nowszy, ale gorszy pod względem zawartości gry.
Raging Blast 2 już zamówiłem i czekam na kuriera :)
Ultimate Tenkaichi poszukam za kilka miesięcy, jak stanieje. A może jakąś używaną gdzieś znajdę.
Jak kupowałem używane, ale to na Xbox'a360/ To po jakiś 4 miesiącach musiałem je dawać do czyszczenia. Nie wiem jak jest na PS3 z używanymi, ale ja wole dmuchać na zimne.
Mam już RB2, jest super! Ale brakuje mi jednak story mode ze wszystkimi sagami, chociaż galaxy też jest całkiem przyjemne. Podoba mi się sterowanie, że nie trzeba trzaskać milionów kombinacji jak np. w Mortal Kombat żeby wyprowadzić jakiś atak specjalny :D
Z gier o Smoczych Kulach to tylko Budokai 3 i Budokai Tenkaichi 3, bo reszta to straszny chłam, albo crap.
Palles - To fajnie :D, życzę miłej zabawy.
napster92 - Racja, ale tu chodziło o gry na X360 lub PS3. Budokai Tenkaichi 3 zdecydowanie najlepsza gra DB.
Budokai Tenkaichi 3 zdecydowanie najlepsza gra DB.
Tu Ci przyznam racje kolego :)
To chyba musiał by mieć jakiś emulator na komputerze.
Szanujący się gracz nie piraci, tylko gra na urządzeniach do tego przeznaczonych. W tym przypadku jest to GBA. Poza tym, wymienione przez @raziel88ck gry, to dobre pozycje zważywszy na fakt, że większość tytułów z tego uniwersum to przerost formy nad treścią. Za czasów PS2 można było pograć. Teraz szkoda gadać.