Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Którego dostawcę internetu wybrać?

01.07.2011 19:24
Mat3iz
😊
1
Mat3iz
122
Unknown

Którego dostawcę internetu wybrać?

Witam,

po ostatnich nieprzyjemnych przejściach z moim dostawcą internetu, postanowiłem zerwać z nimi umowę i zmienić na innego. Aktualnie internet posiadam bardzo średni - jest to dostawca lokalny, który dostarcza internet tylko na obrębie Katowic. Płacę 49 zł, szybkość to 1MB/s download oraz 250 kb/s upload. W sumie jakiś szybki internet mi nie jest potrzebny, ale ostatnio coś tam namieszali, że ping w grach oscyluje w granicach 500-20000 ms co jest istnym koszmarem dla gracza lubującego się w grach on-line. Chciałem do nich zadzwonić żeby to wyjaśnić ale za pierwszym razem powiedzieli mi, że to nie ich wina, a kiedy okazało się, że jednak tak to już było za późno na kontakt - ich super infolinia jest czynna tylko od pon-pt do 14.30... No i tutaj moją prośba do Was - którego dostawcę byście proponowali? Musi być to internet kablowy, abonament w podobnej cenie, szybkość podobna tylko żeby pingi były małe (najlepiej poniżej 70-80). Na razie patrzyłem na Netię, ale 1. niestety nie znam nikogo korzystającego z ich usług, a 2. jest tych dostawców teraz tyle jak mrówków. Co o tym myślicie?

Z góry dzięki za pomoc.

01.07.2011 19:26
😜
2
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

mieszkasz w duzym miescie gdzie mozna miec UPC czy Chello i marudzisz? a idz pan...
ja jestem skazany na neo lub netie

01.07.2011 19:28
Mat3iz
3
odpowiedz
Mat3iz
122
Unknown

Valem - nie marudzę tylko pytam się o opinie innych :) Tak jak napisałem, mój aktualny dostawca to nie UPC czy Chello czy nawet Netia - tylko jakiś blokowy mini-biznes :)

01.07.2011 19:29
4
odpowiedz
zanonimizowany620918
22
Generał

Mam UPC 25 mb/s i śmiga świetnie. Koszt to 107zł/mies.

01.07.2011 19:32
ryder  wieczny palacz
5
odpowiedz
ryder wieczny palacz
80
miszczupiszczu

2x@up To i tak masz dobrze ja nie mam nawet linii telefonicznej i mogę jedynie radiówkę od prywatnego dostawcy 2mb/s ,ale tyle nie ma xd Propo internetu to UPC jest bardzo dobre kuzyn chwali ;d

01.07.2011 19:35
6
odpowiedz
zanonimizowany620918
22
Generał

Ale w niektórych miastach prywaciarze mają właśnie zdecydowanie lepszą ofertę (cena/jakość) niż wszystkie netie, upc czy vectry :x.

Tylko jedna kwestia: jak ktoś decyduje się na UPC, to nie dajcie się naciągnąć na żadne śmieszne ochrony swoich Internetów (doliczają siódemaka na fakturze) jak i na zakup routera bezprzewodowego bo każą sobie śmiesznie dużo za niego płacić.

107 zł jest razem z kablówką ok 100 kanałów.

01.07.2011 20:25
Herr Pietrus
👍
7
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

No ba, w moim mieście w ciagu ok. 8 lat firma dostarczajaća internet zmieniła sie ze smiesznego, blokowego biznesu w niezłego potentata, sypie promocjami, kładzie swiatlowody, a za 15 Mb płacę obecnie 55zł, tylko dlatego, zę podpisałem umowę na rok, a nie dwa.... no i dlatego, zę póki co w mojej lokalizacji szybciej sie nie da :D

01.07.2011 20:37
jasonxxx
8
odpowiedz
jasonxxx
154
Szeryf

Ja mam Vectrę 16 Mb - świat i ludzie jeśli chodzi o prędkość, przynajmniej jak dla mnie, a abo tylko 49zl. Szybsze i tańsze od Aster, a problemów - odpukać - poki co zero.

Forum: Którego dostawcę internetu wybrać?