Assassin`s Creed:Brothercood 44zł
Creed 2 30zł
Creed-20zł
Creed:Revelations 58zł
Proponowałbym AC lub ACII żebyś zrozumiał fabułę. Jeżeli ją ogarniasz to Revelations bądź Brotherhood będzie najlepszym wyborem.
Wiadomo że pierwszą część AC to tak ja byś chciał grać od razu w Gothica II bez przejścia jedynki to się mija z celem:D
[3] W przypadku assassynów to troszkę inaczej wygląda, tu nie ma aż tak wielkiej związłości fabularnej jak w gothicu, można zacząć od dwójki, ale także tego nie polecam, zawsze warto zaczynać od części pierwszej, będziesz miał łatwiej z wątkiem desmonda. Brotherhood i Revelations odpadają bo są ściśle powiązane fabularnie z dwójką, dla tego albo I albo II, polecam pierwszą opcję.
Po kolei od pierwszej części. :) Na Steam jedynka kosztuje 2,5€, dwójka 5€, Brotherhood chyba 7,5€, na start polecam kupić dwie pierwsze części (wyjdzie nieco ponad 30zł), a potem dokupić Brotherhood i Revelations. Przechodzić oczywiście po kolei!
Fun fact: jedynkę można śmiało "rushować" jako Altair (minimum "śledztwa" i do celu), ale nie pomijać rozmów z Lucy i Warrenem jako Desmond. Dwójka i dalej są dużo bardziej dopracowane i wątek historyczny wciąga jak bagno.
Mnie zastanawia - da się w to po ludzku grać bez pada? Grałem kiedyś w ACII, ale sprawiało wrażenie kiepskiego portu. Zamiast wyświetlać jakich klawiszy powinienem używać, to gra wyświetlała jakieś idiotyczne ikonki i miałem się domyślać, co do czego służy.
[7] Ja w I i II grałem bez problemu. Dodatki na Xlocku już, ale nie miałem ani przy jednym ani przy drugim dyskomfortu ;)
Kupuj jedyneczkę i przechodź po kolei, inaczej zepsujesz całą fabułę.
[3] Ja grałem nie raz w II bez przechodzenia I, bo mnie jedynka wkurza :P
Jak masz pada to wygodniej na padzie, chociaż na klawie jakoś tragicznie nie jest. Zacznij od jedynki. Kup 3 pierwsze części bo w Brotherhoodzie jest jeszcze multi.
A ja polece odpuścić sobie "jedynkę" i zacząć od części drugiej. AC1 jest po prostu... Zbyt monotonne.
[11] To Twoja, subiektywna ocena, do której masz prawo. Ale skąd ta pewność, że jedynka znudzi także i Mr. Reau?
Mnie jedynka położyła klimatem i cały czas gra sprawia niesamowitą satysfakcję.
Także tego, Mr. Reau, jak najbardziej jedynka.
@up masz racje, szczególnie, ze gra nie jest droga, więc nawet, jeśli mu sie nie spodoba, nie bedzie wielce stratny.
Ja uważam że AC1 jest porządnym rozpoczęciem Epickiego dzieła które do teraz cieszy się dużą popularnością.
Za te 2,5€ to można i jedynkę kupić. Nie zbiednieje się za bardzo, a i ma się jednak kawał wcale niezłej gry. ;) Nikt tez nie każe robić wszystkich misji pobocznych. Dodam tylko, że na PC jest ich więcej rodzajów.
Ja bym sobie wypróbował tak jak zostawały wydawane.
Z tym, że jakoś nie śpieszyłbym się z Revelations...