Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Książki po angielsku

20.03.2014 15:03
1
Juanhijuan
199
Hawkeye

Książki po angielsku

Czy jesteście w stanie polecić jakieś sprzedawcę internetowego posiadającego szeroki "repertuar" książek w języku angielskim ? Moglibyście polecić również jakiś tytuł na początek. Coś z działu fantastyki podobnego do Tolkiena/Piekary/Gombrowicza/Martina. Pisanego dosyć przystępnym językiem.

20.03.2014 15:09
Yoghurt
2
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

Amazon. Inni sprzedawcy, jeśli mają szansę, i tak podpinają się pod niego. W końcu zaczynał jako księgarnia, więc lepszego raczej nie znajdziesz.

Zaś co do przystępności języka - polecam na początek znaleźć jakąś klasykę z Penguin Books - jeśli zajaranie tematem czytania po angielsku szybko ci przejdzie, to przynajmniej nie wydasz zbyt wiele (pingwiny sa śmiesznie tanie, biorąc pod uwagę oferowane tytuły).

Jak będziesz chciał pociągnąć to dalej, to warto sprawdzić czytadła SF Harrisona, Turtledove'a czy Zahna - pisane bardzo prosto, kosztują też niewiele.

20.03.2014 15:16
3
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye

Myślę, że z językiem nie będzie problemów, w końcu pracuję przy użyciu tego języka już od ponad roku, a szczególnie dużo czytam naukowych rzeczy. Chciałbym mieć porównanie cenowe pomiędzy sklepami stacjonarnymi, które mam tutaj a sprzedażą wysyłkową w Polsce. Co święta jeżdżę do kraju, więc można za każdym razem odebrać zamówienie. Sporo czytam, więc zastanawiam się czy nie zmienić języka i nie mieć problemów z dostępnością książek po polsku.
Dzięki za odpowiedź.

20.03.2014 15:29
yasiu
4
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Tylko Amazon :) Jeśli nie masz upatrzonych konkretnych pozycji, miewają naprawdę fajne ceny.

21.03.2014 07:38
Infectious Drakon
5
odpowiedz
Infectious Drakon
54
Generał

Chyba trylogia czarnego maga da radę.

21.03.2014 07:55
r_ADM
6
odpowiedz
r_ADM
260
Legend

Nie tylko amazon. Polecam sprawdzic abebooks - bardzo czesto mozna trafic uzywane ksiazki, w idealnym stanie za grosze (czy raczej pensy).

21.03.2014 07:59
tmk13
👍
7
odpowiedz
tmk13
259
Generał

bookdepository.co.uk

Ceny bardzo przystępne i darmowa przesyłka. Przesyłka jest darmowa bo idzie pakietem pocztowym, więc każda książka przychodzi oddzielnie i może to trwać nawet ze 2 tygodnie. Do tego dochodzi ryzyko, że coś po drodze przepadnie, ale na kilkadziesiąt zamówień zdarzyło mi się to jeden (1) raz, ale wszystko załatwił jeden mail.
Nie wiem jak to się ma do oferty amazonu, porównywał ktoś?

21.03.2014 08:31
8
odpowiedz
beeria
215
Generał

mi bardzo dobrze czytalo sie w oryginale ksiazki deana koontz'a. pisane prostym jezykiem, praktycznie bez idiomow.

co do taniosci, to jesli masz taka mozliwosc to polecam rozejrzec sie w sklepach z "ciuchami" i generalnie uzywanymi rzeczami na wyspach. ostatnio gdy bylem w Dublinie zakupilem w takim "ciuchu" star trek: first contact - w twardej oprawie i bardzo dobrym stanie za 1 (slownie: JEDEN) euro. wszystkie pozycje byly w takiej cenie, niektore egzemplarze praktycznie nowe, ale tytuly mi nie podchodzily.

Forum: Książki po angielsku