Witam po przerwie :). F76 - mam pytanie od czego zależą "ćpuńskie" bonusy np. broni? Byłęm przekonany, ze od ilości mutacji. Mam tych mutacji 4 a jak widać na załaczonym obrazku procent bonusu jest dokładnie zero. A moze to chodzi o jakieś inne uzależnienia?
To już nie wiem o co biega... wypiłem piwo, jakieś alkohole, wrzuciłem psychomenaty, wygrzew, wypas i co tam jeszcze miałem i nic - nadal zero bonusu do broni...
Muszę Was znowu troche pomęczyć :) mam arystokratyczny fragment pancerza, który powinien dodawac do ochrony przy odpowiedniej ilości kapsli. Mam w tej chwili 39700 kapsli a premia jak widać wynosi zero.???
PS. rzeczywiście jak założyłem broń z cechą Mutacja to obrażenia zaraz się zwiększyły..
Gracie panowie w Stafielda ? Myślę, że od kolejnej części można dawać podtytuł Opowieści z krypt 111, 76 or Nowej Atlantydy
Zacząłem modowanie Fallout 4. Sporo z moich rozwiązań modowych zapomniałem, ale zabawa z przypominaniem jest przednia. Jako, że Starfield okazał się dla mnie porażką zostaje przy F4. Jest to gra jak dla mnie wybitna, i zanosi się na to, że taką już zostanie(na nic lepszego już nie czekam, bo się nie doczekam) :) Nie wykluczam powrotu do F76 :)
Dziękuję Redakcji GOL-a że pamiętała o moich urodzinach. Nie da się ukryć że się starzeję.
Wracając do Starfielda. Doleciałem na stację kosmiczną, którą opanowały Odrzuty. Okazało się że jest wyłączona grawitacja i walka a także eksploracja w zeroG bardzo mi się spodobała.
Zakończyłem już niemal modowanie F4, a zapomniałem o tym, że ma wyjść next gen patch. Przypomniało mi się o tym przy okazji artykułu na golu o planach wydawniczych Bethesdy :) Całkiem logiczne jest to co ktoś w tamtym wątku napisał, że patch może się pojawić w rocznicę premiery F4. Ciekawe jak bardzo namiesza mi to w modach, a na pewno namiesza(być może tak jak w Skyrim, patch wyjdzie z paczką modów) . Chyba poczekam z graniem jeszcze. Jak zacznę modować od początku to i savy mogą nie działać, co już mnie spotykało :)
Starfield już odinstalowałem. Wczoraj próbowałem jescze zagrać, ale to był już póki co ostatni raz.
No to trzeba będzie zerknąć grish. Z chęcią pójdę z Tobą na ekspedycje na którą mnie zaprosisz po uprzednim przygotowaniu potrzebnych rzeczy. W obecnych ekspedycjach do tej pory nawet nie wiem co trzeba pozbierać by iść ;)
Takie coś mi dziś wypadło w F4. Nie specjalizuje się w pistoletach więc obrażenia nie są duże. Ale jak trochę podrasuję to mogę dać np. Piper. To zatrucie robi robotę :)
Broń jest oczywiście z moda, legendarna cecha też. W tym modzie można bawić się legendarnymi cechami tak jak w F76. Powiem szczerze, że nigdy tego nie rozgryzłem. Dlatego zadowalam się znalezionymi brońmi z jedną cechą :)
I sezon powoli skończony :)
Jakby były jakieś wydarzenia z kosmetyką to po prostu dajcie znać :D
Trochę Diablo w Fallout 4. W sumie nie tylko Diablo, bo Lilith funkcjonuje w wielu mitologiach. Ta tutaj żadnych mocy nie miała. Jako legendarny przeciwnik była jednak całkiem trudna do ubicia :)
W końcu mam nowy komp i powiem tak... Okazuje się że F76 wygląda całkiem inaczej na Ultra ustawieniach niż na średnich. Stwory mają więcej detali. Co prawda pięknie gra nadal nie wygląda ale nie oszukujmy się to nadal F76 :P A i nadal mam monitor Full HD a nie 2K jak planuję w przyszłości.
Witam , ja przepraszam że tak się wetnę tutaj ale chciałbym wam bardzo serdecznie podziękować, a mianowicie zacząłem grać w f76 jakiś czas temu z żoną , wiadomo że człowiek nie wie wszystkiego od razu więc poszukując jakichś podpowiedzi natrafiłem na to forum . Przyznam szczerze że przekopałem się od samego początku aż do dzisiaj i ubawiłem się setnie z wami , a masa informacji jakie od was zaczerpnąłem jest nie wyobrażalną. Stąd dziękuję wam za to jacy jesteście i za masę porad jakie tu umieściliście. Gdybyście mieli jeszcze kiedyś ochotę pograć w f76 to ja bardzo chętnie stracił bym z wami troszkę czasu . Serdecznie pozdrawiam
Grish dlaczego nie uprzedziłeś że jest wydarzenie z kosmetyką ? :(
I obecnie od godziny F76 działa a nikt nie zwija cuksa ;(
A dziś do 17 ostatnia szansa żeby się udało zdobyć
Btw. wczoraj przekręcił mi się licznik o kolejny rok :)
Co byś znowu Diablo nie jojczył, jest kolejne wydarzenie z kosmetyką, tym razem trzeba wdziać urodzinowy strój i zrobić parę dziwnych wyzwań. Jedno w szczególności jest okropnie wkurzające, trzeba pozyskać 3 szt. mleka bramina. A niby jak mam to kuźwa zrobić, skoro genialna w swojej genialności Bethesda stwierdziła, że to będzie genialny pomysł, żeby tylko jeden gracz na serwerze mógł to zrobić :/ W końcu, po wielu próbach przełączania między światami, znalazłem jednego którego niby można wydoić. No ale wciskam z uporem maniaka to E i nic się kompletnie nie dzieje, brak reakcji. A jakby tego było mało, specjalnie wybudowałem sobie w campie produkcję nawozu, bo wtedy spawnuje się krowa. No ale co z tego, skoro podchodzę do durnego zwierzęcia, próbuję go wydoić i dupa, wierzga tylko nogami a mleka brak. Próbowałem wybudować ten szajs w warsztacie, to samo. Spróbowałem znowu w campie, to samo. Spróbuję jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to mam to gdzieś.
Pancerze nieważkości nie mają już cechy "nie liczy się jako pancerz przy mutacji kameleona"? Czy to jakiś błąd w opisie?
Jak ktoś ma zachomikowane atomy to jest obecnie kilka pakietów w cenie -70% :)
Np pakiet kawiarni za 450 atomków :)
Wątek umarł śmiercią naturalną?
Kiedy będzie nowy sezon?
Takie mam zaległości w F76 że trochę boję się tam wracać ;) Odkładam powrót i odkładam, bo to, bo tamto.. Ale Was podczytuję ;)
Takie tam zabawy ;)
Jeśli zapomnieliście Ada to ten robot z dodatku Automatron :)
Pierwsza ekspedycja do Atlantic City zaliczona i pierwszy wniosek: w tym sezonie dużo łatwiej będzie zdobyć wszystkie plany za znaczki. Raz że za "trzygwiazdkowy" wynik ekspedycji dostaje się teraz 20 znaczków, zamiast 10, to przedmioty są dużo tańsze, najdroższy jaki widziałem kosztował 90.
Sama wyprawa niewiele się różni w konstrukcji od tego co było poprzednio: wyląduj, zrób jedno zadanie w początkowej lokacji, przenieś się do wnętrza, tam zrób główne zadanie plus dwa dodatkowe, zabij bossa, zamelduj wykonanie zadań zleceniodawcom, wróć do domu. Pewnie będzie kilka wariantów zadań, to co miałem okazję dzisiaj zrobić to była praktycznie kopia zabezpieczania zajezdni kolejowej w Obowiązkach Unijnych, gdzie trzeba było zwyczajnie stać w określonym miejscu i odpierać fale mobków. Poboczne questy w drugim etapie wyprawy też bardzo podobne do zbierania sztabek żelaza, tym razem trzeba znaleźć 5 przerobionych automatów do gry i chyba wydobyć z nich żetony - nie pamiętam dokładnie, grunt że sprowadza się to do wciśnięcia E :) Zamiast Fanatyków są Showmani, zamiast Troglodytów są Przerośnięci. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że Becia albo poszła na łatwiznę, albo skończyły się jej pomysły na poprowadzenie misji, bo w porównaniu do wypraw do Dzióry mamy tu tylko małą ewolucję, zamiast szumnie zapowiadanej rewolucji. Albo po prostu marudzę, jedno z dwóch :P
Ktos mi wyjaśni o co chodzi teraz z modyfikacją broni? Do te pory można było za pomocą modułów wylosować 1, 2 lub 3 gwiazdkową modyfikację. Teraz przy broni pojawiły sie 2 dodatkowe puste gwiazdki a w warsztacie rusznikarskim, przy modyfikacji broni, oprócz standardowego losowania pojawiła się jakaś opcja z 1 lub 2 gwiazdkami - po próbie odpalenia okazuje się że brakuje jakiś komponentów? Coś mnie ominęło podczas przerwy?
Dzisiaj byłem na drugiej ekspedycji, czyli Najbardziej Sensacyjnych Igrzyskach - no i jestem pozytywnie zaskoczony, tak jak Unikanie Podatku to jest praktycznie kalka Obowiązków Unijnych, tak Igrzyska naprawdę mi się spodobały, zupełnie coś innego :)
Nowy dodatek stare błędy...
1. Mam wziąć udział w zmutowanym wydarzeniu i zabić 10 zmutowanych. Przez godzinę żadne wydarzenie nie było zmutowane
2. Przedwczoraj miałem zmutowane wydarzenie - wydobywać zasoby z kopalni. Po odpaleniu wydarzenia po wejściu do kopalni nie dało się wejść bo na samym początku skały tarasowały wejście. Wszyscy radośnie poczekali do zakończenia wydarzenia przy wejściu po czym pomachali sobie łapkami i poszli.
3. Wyprawa w kasynie. Npc miał zabrać krew z pudełka na ścienie i tak został. Znów wszyscy radośnie pomachali sobie łapkami i poszli.
4. Gra nadal u mnie zalicza kilkusekundowe freezy. Nie mam takich problemów z żadną inną grą, a bawię się choćby w Cyberpunka czy Starfielda (na tym samym silniku). Nie ma to związku z grafiką, próbowałem zmieniać wszystkie ustawienia w tej grze...
Grish - bo obecnie są min dwa kotlety z muta-ogara jeden lekki za 2 miesa i ten za 4
Ten za 2 nie zalicza wyzwania o sprzedaży :P
czyli wciskasz przycisk odpowiadający za granat (domyślnie alt) i rzuca workiem. w każdą z 3 ciężarówek trzeba rzucić 3 razy.
Coś jak w starych operacjach rzucanie tymi zamrożonymi granatami do kadzi czy w parku rozrywki rzucanie w opony
Mechanizm rzucania masz i przy drugiej wyprawie tylko że tam rzucasz w 4 przykutych ludzi
Grish - bo obecnie są min dwa kotlety z muta-ogara jeden lekki za 2 miesa i ten za 4
Ten za 2 nie zalicza wyzwania o sprzedaży :P
Tak, już się zdążyłem zorientować :P
1. Mam wziąć udział w zmutowanym wydarzeniu i zabić 10 zmutowanych. Przez godzinę żadne wydarzenie nie było zmutowane
O równych godzinach się odpalają zmutowane wydarzenia, jeszcze mi się nie zdarzył błąd żeby któreś nie było
2. Przedwczoraj miałem zmutowane wydarzenie - wydobywać zasoby z kopalni. Po odpaleniu wydarzenia po wejściu do kopalni nie dało się wejść bo na samym początku skały tarasowały wejście. Wszyscy radośnie poczekali do zakończenia wydarzenia przy wejściu po czym pomachali sobie łapkami i poszli.
Niestety standard, zawsze jak się to wydarzenie odpala to masz 50% szans czy w ogóle da się wejść do środka.
3. Wyprawa w kasynie. Npc miał zabrać krew z pudełka na ścienie i tak został. Znów wszyscy radośnie pomachali sobie łapkami i poszli.
Póki co tylko raz wylosowałem wariant z eskortą NPCa, obyło się bez problemów, no ale nie mam żadnej skali porównawczej. W poprzednich ekspedycjach ten cymbał który podkładał ładunki w Obowiązkach Unijnych też potrafił się zawiesić i stać przy jednym bez końca.
Ach żeby nie było, że same dupki wstawiam ;) Mod dodający wież strażnicze( sa w świecie gry i można je budować )
Rewelacyjny mod:
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/58431
Zakładamy własną firmę detektywistyczno-najemniczą i wykonujemy zlecenia. Dostajemy własna siedzibę wewnątrz budynku, naprzeciw bramy Diamond City(tam gdzie spotykamy Piper). Siedziba ma własny warsztat i można sobie ją ładnie umeblować :) Zlecenia mają widełki levelowe i zaimplemetowany jest system reputacji. Nie wiem jeszcze jak to dokładnie działa ale z opisu wygląda to imponująco. Wykonałem póki co jedno zlecenie :)
Dzięki Diablo za podpowiedź :) Swoja droga zastanawiam się czy jest coś czego nie wiesz o F76 :D
Zapytam przy okazji czy w świecie gry można kupić jakieś plany do broni Enklawy - jakoś nie udało mi się nic znaleźć.
No to jeszcze trochę poczekamy :)
https://www.eurogamer.pl/fallout-4-next-gen-opozniony-bethesda-potrzebuje-czasu
No nic, będzie okazja by zacząć od początku. Póki co gram jak jest :)
Będzie większa główna mapa w F76 :)
https://fallout.bethesda.net/pl/article/3M71n2zE0KpcvLZld8jF9x/fallout-76-in-2024
Ogólnie sporo nowości.
Zdrowych i wesołych świąt mordeczki moje :)
Tak namotałem w fabule F4, że nie mam żadnego zakończenia gry. Na zdjęciu Ojciec, niby zmarły jest, a jednak stoi z zamkniętymi oczami i ze mną rozmawia ;)
spoiler start
Najpierw sam wybiłem całe Bractwo Stali gdy stałem sie ich wrogiem podczas jednej z misji dla Instytutu. Następnie razem z Trasą wysadziłem Prydwen(nikogo już tam nie było, na lotnisku też nie). Póżniej z Instytutem wybiłem Trasę. I stało się jak się stało, Ojciec zmarł a żyje, a ja jestem szefem Instytutu ;) Minutemani po tym jak ich nie wybrałem wcale się nie wtrącali. Preston wyraził jedynie podziw, że Bractwo zostało pokonane. Ojca mogę ubić i pojawia się zadanie "Wygnany z Instytutu". Wtedy wybije cały Instytut. I tak chyba zrobię, ale to po wizycie w Far Harbor. Ciekawi mnie jak tamtejsze syntki zareagują na to, że Instytut rządzi
spoiler stop
Byłem w F76 ..przez parę minut ;) Jest jakiś wyścig ale nie wiem kiedy się kończy więc pewnie nie warto go zaczynać.
Wygląda na to, że coś z tego będzie.
https://www.gry-online.pl/newsroom/fallout-london-z-finalna-data-premiery-termin-idealnie-wspolgra-z/z827bf7
Mnie to tak średnio interesuje w sumie. Zapewne mod nie będzie tłumaczony, nie będzie też kompatybilny z next gen patchem.
Pytanko: czy perki z siły dla strzelb działają też na strzelbę gaussa?
Co tu się odwaliło chłopy? Przysięgam, że nie mam żadnego moda zmieniającego Dimę w kobitkę :O
Przejrzałem wszystkie modyfikacje dokładnie. Hanckock, Nick i ADA są zmienieni, nikt więcej :O
F76 - napotkałem dość dziwną (może tylko dla mnie??) siedzibę jakiegoś gracza. Zadnych normalnie spotykanych elementów tylko cos jak by makieta różnych elementów gry w miniaturze...
Dzięki Diablo za info :) W sumie nie zależy mi na tym pancerzu bo ich nie używam - zapytałem tylko bo to dziwne jak np. z Królowej zabieram wszystko i zostaje tylko element pancerza (i tak wiele razy). O tą makiete zapytałem bo obleciałem dokładnie całą powierzchnię bazy tego gościa i nie znalazłem normalnych elementów (skrzyń, warsztatów czy sklepu chociaż znaczek sklepu widać było na mapie.. dziwne gdzie on to schował (chyba, że wszystko miał w schronie a właz do niego przegapiłem - ale nieważne :))
I przy okazji życzenia wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Was wszystkich :)
Odmładzam się wracając do starych gier z serii JA ;) to tylko wtedy działa jeżeli takie stare gry jeszcze "wciągają". Ale spróbować zawsze warto..
Zmodowany F4 nie przestaje mnie zaskakiwać. Byłem pewien, że mod dodający legendarne efekty działa na broń i pancerze a tu proszę :)
Co prawda nie mam pojęcia na czym polega ta jego mściwość, ale nazwy czasem są dziwne. I tak jak pisałem kiedyś nie do końca rozgryzłem tą modyfikację z legendarkami. Nie przeszkadza to jednak cieszyć się fajnymi dropami :)
Tak wszyscy wspominają 3/4/NV a z obecnym sezonem tylko ja zostałem? :) (zbliżam się do 80 pola)
Teraz jest w atomowym sklepie pakiet doku ktastrofy, fajne to. Kupiłem tylko znak z opon, bo nie mam atomów. Ale całość moim zdaniem prezentuje się znakomicie, zwłaszcza ta łódź :)
Mozolnie doszedłem do konca planszy Score (zwabiony zapowiedzią, ze w tym sezonie nagrody będa zajebiste). Trochę wydaj mi sie to słabe bo końcowa nagroda to 5 kart dostepu nuklearnego?? - to jest jakis szał?? Dodatkowo nagroda cały czas wisi na planszy i nie mogę jej odebrać. Jest komunikat "przyznawane po wejściu do trybu przygodowego"... wiecie moze o co biega?
Są od wczoraj nowe wyzwania sezonowe z kosmetycznymi nagrodami, trzeba ubić konkretnych wrogów przy użyciu miotacza ognia z odpowiednią skórką. Diablo zapewne będzie zainteresowany :)
A tak przy okazji to wykorzystałem niedawne L4 i w końcu przysiadłem do tego co już dawno zamierzałem, czyli przeprowadzki ;) Trochę czasu mi zajęło znalezienie odpowiedniego miejsca, dużo więcej spędziłem na budowie nowego domu, ale ostatecznie naprawdę jestem zadowolony z końcowego rezultatu. Styl bardzo zbliżony do tego co miałem wcześniej, ale ze względu na trochę większą ilość wolnej przestrzeni, nie musiałem kombinować z nieregularnymi kształtami żeby się ze wszystkim zmieścić, no i sama powierzchnia nieruchomości jest większa :)
Nie wiem czy słyszeliście o żółtych kontenerach. Ogólnie to ich chęć posiadania i żarty z nimi są na fejsie wręcz legendarne :) Nie sprawdziłem tego wczoraj, ale podobno są w atomowym sklepie :)
Czy ktoś oprócz mnie zauważył problemy z wydajnością po ostatniej aktualizacji? Bo ja mam istne jaja, w momentach gdy na ekranie dzieje się sporo, np. podczas bimbrowej hulanki, ilość fps potrafi spaść poniżej 30, gdzie wcześniej spokojnie miałem stabilne 72 w każdych warunkach. Jeszcze zabawniejsze jest to, że podczas wspomnianych spadków, obciążenie CPU i GPU również spada, nawet w okolice 25%, co oznacza że to nie mój sprzęt nie jest w stanie wyświetlić więcej klatek, a gra po prostu generuje ich mniej
Cześć
Az specjalnie zarejestrowałem się, bo gdzieś wyczytałem ze masz kilka k godzin w fallout 4.
Pierwszy raz grałem i skończyłem f4 jakiś tydzień temu, gra mnie całkowicie zniszczyła realnością świata po apokalipsie, grafiką grywalnością,strzelaniem jestem nią zachwycony.
No ale do rzeczy- nie mam motywacji żeby kolejny raz grac w nią i mam pytanie- co tyle robiłeś / robisz w grze? Grasz róznymi buildami/ klasami , no ale czy coś jeszce jest żebyś mnie zmotywował do kolejnego zagrania?;)
Będę wdzieczny za jakieś porady, chciabym jesszcze pograć w tego fallouta,bo czytając opinie to chyba najlepszy fallout ze wszystkich fpp jakie wyszły.
Do remake Resident Evil 2, dołożyłem Resident Evil 3 i gram na zmianę. Dobrze sobie przypomnieć gry co kiedyś fascynowały..
Co do crashy na kompie to na ps5 jest to samo. Co godzina, dwie crash... Wróciłem do F76 ale przypomniałem sobie dlaczego odszedłem...
Tak tylko trochę nawiasem, kiedy teraz podczytuję w wiadomościach jak u nas nawołują do budowy różnych schronów po osiedlach i nie tylko, to przypominam sobie te wszystkie histerie (amerykańskie) tkwiące u podstaw naszych ulubionych Falloutów.. Historia społeczeństw widać lubi zataczać koła..
Johnie, oglądałeś serial "Twisted Metal"? Wprawdzie nie ma tam radioaktywnego pyłu ale jest tam kawałek Ameryki który wygląda jakby po takim pyle był ;) Zrujnowane miasta i zrujnowani ludzie oraz wszystkie elementy Falloutów w krwawej oprawie..
https://www.youtube.com/watch?v=uaJxHYeqpig
spoiler start
Pewnie było, ale filmik niszczy system ... głosy zostały świetnie podłożone
spoiler stop
Hej Johnie.. Musiałem odinstalować F4. Jak zainstalowałem go ponownie, to oczywiście zniknęły wszystkie postacie i sejwy. Mody zostały ale muszę ponowie je uruchamiać ;) Tylko kilka jest czynnych.
Czy możesz mi przypomnieć jaki mod pozwala na prowadzenie trzech postaci, ja, NPC i pies? Bo grę zaczynając jak zwykle, poleciałem najpierw do Diamond City i wziąłem dziennikarkę ;) Ale wtedy pies wraca do domu i już nie pamiętam jaki mod pozwalał na bieganie w trójkę ;(
W ogóle to dobrze że przeinstalowałem F4 bo tyle śmieci ile tam miałem to w głowie się nie mieści ;) Od razu lepiej wygląda i chodzi..
Takiego CAMPu to ja jeszcze nie widziałem. Nie mam pojęcia jak typek to zrobił, jak to mu się udało, ale wybudował się pod ziemią. Ten niebieski fragment który widać tuż ponad nickiem Katrin, to terminal osobisty. Jak się podejdzie do niego pod odpowiednim kątem, można go użyć, a wtedy postać zapada się pod ziemię
Spróbuje jeszcze raz ... Wielkich nadziei nie mam, ale .... Może 280 zł nie pójdzie w błoto? :)
Właśnie zostałem absolutnie zniszczony przez (na oko) 3- czy 4-latka. Jednej lekarce wysiadła mysz od komputera. No to nurkuję pod biurkiem bawiąc się w kablologię, no to mały pacjent pyta się mamy, co ten pan robi, dlaczego ten pan tam wchodzi, zaczął zaglądać pod biurko patrząc co robię, wiadomo jak to dziecko. Aż w pewnym momencie wypala na cały gabinet: "a dlaczego ten pan nie ma włosów?" :D Ja automatycznie w śmiech, matka coś tam mu próbuje odpowiedzieć, ale za bardzo nie wie co, mały widząc że od niej odpowiedzi nie dostanie, odwraca się do mnie: "dlaczego pan nie ma włosów?" no to ja hamując kolejną falę śmiechu odpowiadam "bo mi wypadły", na co mały mistrz ciętej riposty: "no tak się czasami zdarza" :D
Jak to powiedział Andy Roddick: There's actually no cool way to recover from that.
A przy okazji jeśli sie zdecyduję bedę miał na sprzedaż swojego rocznego RTX. Może ktoś z naszego wątku się skusi ? :)
Polecam, rewelacyjny mod do Fallout 4:
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/28713
Dodaje mnóstwo nowych lokacji na mapie. Mod jest po polsku. Wystarczy zainstalować samo spolszczenie, działa jako pełny samodzielny mod.
Tu mały przykład nowości. Lokacja nazywała się Obozowisko supermutantów, a w niej takie coś.
Zobaczcie tu:
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/64009?tab=description
To jest mod przywracający lokacje wycięte z gry przed premierą. Patrząc po screenach to w tych miejscach byłem, ale nie były one zaznaczone na mapie i nie dostawało się expa za odkrycie. Mod jest malutki i bezbugowy. Wszystkich lokacji jest 55 :)
Przywiozłem kartę graficzną, kumpel z żona się pochorowali to imprezki nie było. Już włożona i hula jak złoto ;)
https://www.videotesty.pl/artykul/1331/jak-osiagnac-jakosc-obrazu-2k-i-4k-na-monitorze-fhd-poradnik/
To dziś startuje nowy sezon w F76 z tymi zmianami? Bo jakaś duża aktualizacja mi sie pobrała :)
Pierwsze wrażenia - umiarkowanie pozytywne.
Najważniejsza sprawa, gra przestała crashować. Przed aktualizacją nie miałem dnia bez wysypania do pulpitu, a rekord dnia to 3 crashe w 10 minut. Dzisiaj trochę ponad 2 godziny gry, zero problemów.
Od tej pory można wybrać się w pojedynkę do Atlantic City, gdzie w poprzednim sezonie robiło się ekspedycje, są NPCe którzy dają jakieś małe zlecenia. Na razie zrobiłem dwa, z czego drugie nawet ciekawe, zobaczymy co będzie dalej.
Jest nowa questlinia związana z rodziną która przyjechała do Appalachów z Atlantic City i chce otworzyć klub nocny. Dopiero co zacząłem zadania dla nich, więc póki co nie mogę się wypowiedzieć co do jakości, ale zapowiada się nawet nieźle.
Nie mam jeszcze zdania na temat nowego systemu nagród sezonowych, czy jest bardziej opłacalny od poprzedniego, chociaż jest jedna rzecz która mi się bardzo nie podoba - wcześniej po skończeniu planszy za każdy kolejny poziom dostawało się jakieś graty do wykorzystania: pudełka śniadaniowe, parę atomów, karty perków itp. Teraz z tego co widzę, to żeby móc dostać nagrody powiedzmy to "posezonowe", trzeba osiągnąć 150 poziom i jeszcze wykupić minimum 2/3 wszystkich dostępnych wcześniej nagród o_O Czyli ktoś kto nie używa 1st, pewnie będzie musiał brać wszystko co tylko jest na poszczególnych ekranach, żeby w ogóle móc zdobyć to co jest na ostatnim. A jakby tego było mało, to jak widać na załączonym obrazku, każda nagroda kosztuje 75 ticketów, co w praktyce oznacza że dostawać będziemy jedną nagrodę co 3 poziomy, a nie co każdy. No to jest absurd moim zdaniem.
Jeszcze by trzeba było usiąść i policzyć dokładnie ile ticketów można w sumie zdobyć na przestrzeni 100 poziomów i na ile nagród to starczy, żeby sprawdzić czy przypadkiem jeszcze nie zatęsknimy za planszą score.
A ja chyba sobie na razie odpuszczę F76. Z tego co widzę zaczyna iść w stronę mocnego grindu a u mnie zrobiło się sporo ciekawych zaległości (m.in. ostatni Horizon i Survivor z SW).
John - porób trochę sezonu - masz min koło sterowe ( a planowałeś statek (ja kiedyś też ale słabo szła budowa) )
czy hawajskie lampy, deski surfingowe ( i półki z nich)
A miałem się zapytać czy komuś tej nowej wyprawy ( do domu kultury) w Atlancie nie zaliczyło do daily? :)
Bo Kasyna i Showmenów tak ;P
Johnie, ja w ramach odrabiania zaległości zainstalowałem Diablo 4. Okrutnie skomplikowali tę względnie prostą kiedyś gierkę. Grałem we wszystkie poprzednie Diablo a teraz po prostu gubię się w tych wszystkich kombinacjach ;( Zacząłem od grania łotrzykiem i na przykład nie potrafię zmienić mu broni z oburęcznej na całkiem niezły łuk co ma na plecach ;( To kiedyś było proste bo zamiany broni to podstawa a teraz, nie wiem co robić ;( Może masz jakąś poradę? Ech..
11 kwietnia jest premiera serialu Fallout na Amazon. Właśnie dostałem wiadomość od Bethesdy!
Nie ma grania w Diablo 4. Historia się powtórzyła. Mam dość użerania się z Battlenet i Game Pass. Zlikwiduję wszystko łącznie z Game Pass.
Skontaktowałem się z Game Pass. Bardzo uprzejmi byli, tyle że po długim sprawdzaniu, bezradni.
Winę ponosi Battle.net czyli Blizzard bo to jest platforma w opinii Game Pass, niezależna. Platforma z którą kontaktu na razie nie nawiązałem, mimo usilnych starań. Mają bajzel na swoich stronach pomocy, uprawiają tam rozbudowaną "spychologię" klienta. Zasłaniają się komunikatami o "błędach", których wyjaśnianie nic nie daje.
Beznadzieja.
Zatem na razie w Diablo 4 grał nie będę. Straciłem wiele czasu aby dojść do ładu z Battle.netem, bezskutecznie.. Jakbym znalazł się w błędnym kole lub kopał się ze słoniem ;)
Jedna z wielu nowych lokacji z własnymi skarbami do odkrycia :) Mam tak zmieniony świat gry, że czuje się jakby to była zupełnie inna gra. Oprócz lokacji mam nowe zadania, nowe stwory i zwierzęta, system polowań z nagrodami( w tym polowania na mityczne stwory), gangi bandytów, nowych bosów na pustkowiach i wiele innych rzeczy mniejszych i większych :)
Wiecie może gdzie można znaleźć/kupić plany na podłogę/piętra ogrodu (czyli takie kwadraty z ziemią, na której można sadzić)? Szukałem po sklepach graczy bez skutku w atomowym sklepie tez nie ma..
Jeden z nowych gangów z własnym wyposażeniem. Oczywiście możemy wszystkiego używać :)
Pytanko czy spopielacz współpracuje z perkami do broni ciężkiej nie wybuchowej?
Chłopy, potrzebuje ktoś zmienić kartę graficzną? Mam do sprzedanie tego rocznego Palit RTX 3060TI 8 Gb :)
Dobra, pierwszy odcinek serialu Fallout zaliczony.
Przypomina nasze gry z serii Fallout. Nawet dobrze przypomina ;)
Jak dobrze przypomina? To dopiero się przekonamy..
Póki co, nie jestem rozczarowany ;)
Cześć, zapewne jako fani oglądaliscie już serial i mam jedno pytanie.
Czy jest on zrobiony na wzór tych od trójki w górę, czy pierwszych dwóch części?
Bo ja ogrywałem tylko te Bethesdy i obsidiana, fanem raczej nie jestem, ale przy falloutach spędziłem sporo godzin i chciałbym wiedzieć czy serial będzie bliski z moimi doświadczeniami z gier od todda.
Jednak po obejrzeniu serialu nie wróciłem do F76, tylko do Fallouta 4..
Johna pewnie to ucieszy ;)
Via Tenor
Obejrzałem wszystkie odcinki serialu ... w wątku serialowym Caine narzeka na woke, że zrobili z Bractwa Stali, Enklawę ... Persecutor narzeka, że zrobili z Bractwa, harcerzyków. Nasuwa mi się tylko jedna myśl
-->
Chyba oglądali jakiś inny serial ...
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/26014
Jak ktoś zainstalował ponownie F4 na dysku (serial podbił gry z serii na Steamie ... w dodatku Horizon otrzyłam nową wersję) - obowiązkowy dla mnie mod z muzyką. Kompatybilny powinien być ze wszystkim.
https://soundcloud.com/pat-mahoney-296665730/sets/faded-glory-a-post-apocalyptic-soundscape-1
Profil autora - Eulogy For Winter - mój ulubiony utwór
Via Tenor
Poradnik dla ciekawskich
1. Odpal google
2. Wpisz Nipton Fire Station
3. Odpal recenzje
4. Profit
Po serialu wypadało także wpaść do F76, obczaić co się zmieniło ;) Zrobiłem to z przyjemnością choć trochę się bałem że popularność zaczadzi serwery..
Lecz gra chodziła dobrze więc jeszcze nie zabierając się do nowych zadań, obleciałem stare kąty sprawdzić jak się ma moja growa "rodzinka". Wszyscy zdrowi ;)
Na razie wracam do F4. Mam tutaj tylko jedną postać mocno opóźnioną w rozwoju.
Może nadchodząca aktualizacja oszczędzi jej sejwy..
Wczoraj wracam do swojego domku po rundce w celu zrobienia codziennych wyzwań i widzę taki oto widok:
Mityczny potwór z Flatwoods wpadł z wizytą i zrobił rozpierduchę, a moje wieżyczki w tym czasie robiły jedno wielkie nic
Okazja ma oczyszczenie skrytek postaci dzięki darmowej czasowej aktualizacji "Fallouta 1 st" ! Korzystajcie.. Dobrze że to spostrzegłem.
W ogóle, podczytując o nowościach w F76, zastanawiałem się czy nie zlikwidować jakiejś postaci z mojej "rodzinki" i stworzyć postać nową. Ale..biorąc pod uwagę ogrom gry dobrze mi znanej, zrezygnowałem z tak "heroicznego" wysiłku ;).. Niech go podejmą gracze nowi których przybywa ;) Życzę im wytrwałości i sukcesów.
I jeszcze prosiłbym oblatanych o krótki opis warunków wejścia w akcje "Atlantic City".
Od czego zacząć, czy trzeba iść tam z drużyną czy można samemu..
Fly, nowe ekspedycje zdecydowanie lepiej robić w drużynie, zwłaszcza że w dwóch z nich najlepsze nagrody zdobywa się jeżeli ukończy się wyprawę w określonym czasie.
P.S. Ma ktoś serum torbacza do opchnięcia? :)
Może ktoś wie czy Fallout Shelter otrzymał w końcu polskie napisy? Usiłowałem w niego grać nawet na smartfonie ale mnogość angielskich opisów skutecznie mnie odstraszyła.. ;)
Rozszerzenie mapy pomiędzy Popieliskiem a Żurawinowym Trzęsawiskiem? Mam nadzieję że zwyczajnie rozciągną mapę na południe, nie ruszając istniejących miejscówek. Mam w tej okolicy camp nad którym pracowałem ładne kilka godzin, jakby teraz mi to zlikwidowali, bo w tym miejscu zmieniłaby się geografia, oj byłbym zły.
Notatka znaleziona w jednej z nowych lokacji w grze. Przeszukałem całość dokładnie i nie znalazłem innych rozdziałów, ale wrócę tam i sprawdzę jeszcze dokładniej :)
Gdzie są "zanęcacze"i "diabły"? I jakaś wyprawa " z niepłaceniem podatków"?
Poza tym już mi zabrano możliwość ładownia złomu do skrzynki, czyli znowu zacznie się troska aby nie zapchać skrytki. To jest tak upierdliwe w wypadku moich wysokopoziomowych postaci z zapchanym budżetem że od razu odechciało mi się grać ;(
A jakby ktoś miał za dużo paliwa do miotacza ognia / spalacza z chęcią przygarnę - bo fakt ze legendarne mi kiepskie wyszły ale odblokowałem wszystkie lufy już i powoli zaczynam testy i w sumie śmieszna i ciekawa broń
Ogniwa energetyczna/ wkłady plazmowe i shotgun shelsy też z chęcią przygarnę :)
Rety, co się dzieje. Gdzie nie pójdę to spalone mikołaje mnie atakują. Co dziennie bez problemu trafiałem ich po kilkunastu. Ale dziś to już armageddon ;)
Flyby przestań sciemniac ze grasz a wklejasz z Redita porady.