Macie jakieś dobre przepisy jak przygotować dobry kotlet do hamburgera, żeby się nie rozlatywał?
Ja zawsze robię tak:
Składniki:
- czysta, zmielona wołowina (ilość zależy od upodobań)
- cebula
Co teraz?
- cebulę pokrój na jak najmniejsze kawałki
- wymieszaj z mięsem
- dodaj pieprz, sól. możesz się bawić w więcej przypraw, ja czasem dodaję vegety
Teraz najważniejsze - jak już masz to ładnie wymieszane, to bierzesz kuleczkę i układasz ją na woreczku plastikowym. Następnie formujesz upragniony kształt i nakrywasz drugim woreczkiem. Wsadzasz do zamrażalnika, czekasz aż zamarzie na kość. Gdy tak się stanie (najprawdopodobniej następnego dnia lub po nastu godzinach) wrzucasz na rozgrzaną patelnię bez oleju (najlepiej teflonowa) i smażysz. Dymu będzie mnóstwo, trza będzie otworzyć jeszcze okno.
Smacznego!
Kup sobie w Biedronce steki albo kotlety do hamburgera i na to samo wyjdzie cenowo.
Kup sobie w Biedronce steki albo kotlety do hamburgera i na to samo wyjdzie cenowo.
Ale na pewno nie smakowo.
Kup sobie w Biedronce steki albo kotlety do hamburgera i na to samo wyjdzie cenowo.
Cenowo to pewnie nawet taniej ale trzeba uważać na zęby jak się trafi na kawałek niezmielonej kości.
http://www.youtube.com/watch?v=seLgqS2A_y0
Kovalov - Jak się lubi jeść najgorszą padlinę to czemu nie