Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kosiarka kontra 300tyś złotych, czyli dlaczego nie szanuję prawa

20.02.2013 17:46
1
ereyty
60
Bragiel

Kosiarka kontra 300tyś złotych, czyli dlaczego nie szanuję prawa

Śpiewaka zjechali już chyba wszyscy i chyba każdy za punkt honoru przyjmuje opucie go. Też to czynię, bo to jedna z większych gnid z naszego życia publicznego.
Ale zastanawia mnie jedno-nakradł koło 300tyś-licząc bardzo skromnie. Podejrzewam, że łącznie z pseudopogadankami jakie organizował w szkołach, gdzie głosił banały-komunały typu pedofilia jest zła , za co brał po parę tysięcy złottych-na jednej takiej pogadance byłem bo musiałem. Był to żenująco banalny 2 godziny wykład , które można by streścic w jednym zdaniu i które równie dobrze mógłby wygłosić pan Mietek.
Także myślę, że pan Śpiewak kosztował nas grubo ponad milion złotych-bo w końcu z naszych pieniędzy szkoły płaciły za te jego pogadanki.

Ale szokuje mnie jedno-pan Śpiewak nakradł setki tysięcy, sprawa jest oczywista-mija tydzień i co? I nic. Dalej jest na wolności i ma czas by mataczyć, zacierać ślady etc.
Tymczasem-mój kolega ukradł kosiarkę wartości około 300zł. Oczywiście głupia rzecz i jego błąd. Przekroczyło to 250zł-a więc jest to już kwalifikowane jako przestępstwo, wykroczenie jest do 250 zł.
Jak sprawa wyglądała? Wpada policja, skuwa w kajdanki i trzy miesiące aresztu. Za kosiarkę. Kolega niedługo wychodzi i czeka go sprawa i możliwość kary do 5 lat więzienia.
Kosiarka została zwrócona-kolega wyraził skruchę i prosi o dobrowolne poddanie się karze.
Tymczasem pan Śpiewak był ,,niefrasobliwy" i ma teraz czas by mataczyć ,zacierać dowody i pisać na twiterze, że nie ma na leki-gdzie za te nakradzione pieniądze mógłby otworzyć własną aptekę...

Dlatego nie szanuje prawa-nakradniesz setki tysięcy złotych, jesteś na wolności i masz czas mataczyć i zacierać dowody-ukradniesz kosiarkę, lądujesz w pierdlu z recydywistami i walczysz o przetrwanie.

A może jest ktoś kto broni Śpiewaka? Może Wysiu, on zawsze mnie krytykuje-zawsze jest na nie.
Ktoś podjąłby się obrony Śpiewaka i tak absurdalnego prawa?
Pan Śpiewak dalej pisze na Twiterze i tlumaczy się, iż kiedyś był biedny i zbierał niedopałki z dworca( w co nie wierzę, bo ojciec biedny nie jest), miast natychmiast zostać umieszony w areszcie.
Temida jest rychliwa w stosunku doi drobnych złodziejaszków a w takiej sprawie jakoś się jej nie śpieszy...
Poczeka pare miesiecy-wiele śladów Śpiewak zatrze, po co się śpieszyć....

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

20.02.2013 17:49
hipppciu
2
odpowiedz
hipppciu
63
For Teh Lulz

Kto to w ogóle jest?

20.02.2013 17:50
Bullzeye_NEO
3
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

Również pozdrawiam.
Również pozdrawiam.

20.02.2013 17:51
PanSmok
4
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

Jak ukradniesz 500 to jestes zlodziej. Jak ukradniesz 50 baniek to jestes biznesmen...

20.02.2013 17:52
5
odpowiedz
ereyty
60
Bragiel

Dzięki za pozdrowienia-również serdecznie pozdrawiam ale przejdźmy do istoty watku.

20.02.2013 17:52
Sizalus
6
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Podobnie mój znajomy - nie miał na czokoszoki a chciał akurat uzupełnić wszystkie niezbędne mikroelementy i składniki odżywcze. Wpadł w jednej z Biedronek i bez mandatu nie obeszło się. Takim ludziom zawsze wiatr w oczy.

Pozdrawiam

20.02.2013 17:53
DanuelX
7
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Nie

20.02.2013 17:55
8
odpowiedz
ereyty
60
Bragiel

Ale czy nie zastanawia was dlaczego pan Śpiewak jest na wolności, zaciera dowody, mataczy, pisze na Twiterze-Pistorious dokonał przestępstwa w Rpa bodaj 3 dni temu i juz jest krok od wyroku. A przecież to Afryka, a my to centrum Europy...

20.02.2013 18:07
Dragon_666
9
odpowiedz
Dragon_666
70
Get Twiztid

Bo jak krasc to miliony, taki chlop majac 300 tys spokojnie moze kupic sedziego prokuratora policje razem z komendantem a twoj kolega co buchnal kosiarke? to najwyzej moze zaplacic zulowi z pod monopola by ten zeznal, ze go nie widzial.
"Sprawiedliwosc a prawo zgodnosc pozorna"

20.02.2013 18:11
Soulcatcher
10
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

ereyty ---> formalnie on nie ukradł tych pieniędzy tylko wykorzystał je na cele niezgodne ze statutem fundacji. Myślę że jest na to punkt w kodeksie i że poniesie za to karę. Tak na marginesie to nigdy mi się nie podobał.

20.02.2013 18:32
Widzący
11
odpowiedz
Widzący
247
Legend

Śpiewak to mały żuczek, całość działań prowadzonych pod szyldem "wydajemy dotacje" jest ostro wątpliwa. Te wszystkie działania ochronne w internecie przed różnymi zagrożeniami świetnie się sprzedają. To zwykle robią tacy co się nie załapali w odpowiednim czasie na ekologię i hasło "zielono mi".
Szczytne ideały a rzeczywistość skrzeczy, pieniądz nie śmierdzi.

20.02.2013 18:35
12
odpowiedz
ereyty
60
Bragiel

Soulchater-moim zdaniem to zwykła kradzież. Np.wpłacasz do banku na swój własny rachunek 10tyś złotych. Tymczasem pani kasjerka wpłaca je na Twoje konto ale nagle myśli sobie tak,,A wszystkie koleżeanki w banku mają takie fajne perfumy. Kosztują one 5tyś zł.Wypłaca Ci z Twojego konta 5tyś zł i kupuje perfumy.
Patrzysz na swój rachunek bankowy i myślisz-co jest to ladacznicy nędzy! Gdzie mi zniknęło 5 tyś? Idziesz do dyrektora banku i mówisz,,Zniknęło mi 5tys z konta". Przychodzi ta pani kasjerka i mówi,, A to taka moja niefrasobliwość, zawsze mi brakowało na porządne perfumy a widziałam, że ma pan dużo pieniędzy na rachunku, to sobie pomyślałam....no wie pan...to taka niefrasobliwość".
To nie jest niefrasobliwość tylko perfidna kradzież.
Ludzie wpłacali na tą fundację a pan Śpiewak kupował sobie za to perfumy, zegarki, ubrania za 30tyś! zł-kradł czyjeś pieniądze. I co? I nic. Taka niefrasobliwość.... Teraz ma czas na zacieranie śladów, podkupowanie świadków, ewentualnie ewekuacje gdzieś na egzotyczne wyspy gdzie, jak podejrzewam, ma inne konta z których przecież teraz żyje-bo rzekomo przewalił wszystkie pieniądze z kidprotect-więc podejrzewam, że żyje z tego co przetransponował gdzieś do jakiś rajów podatkowych. Zanim go aresztują, o ile nie zdąży zbiec z kraju, ma szanse na zatarcie wielu dowodów.

Pozdrawiam.

20.02.2013 18:42
😊
13
odpowiedz
zanonimizowany885743
14
Generał

Wystarczy głosić odpowiednie poglądy, jak p. Śpiewak, i już można kraść nie tracąc dobrego samopoczucia.

20.02.2013 18:46
14
odpowiedz
zanonimizowany890189
3
Pretorianin

Trzeba byc glupkiem zeby ukrasc kosiarke i trzeba byc inteligentnym cwaniakiem zeby zalozyc fundacje i wyprowadzic z niej kase. Glupki siedza w wiezieniu a cwaniaki chodza po ulicach.

20.02.2013 18:58
15
odpowiedz
Logan
202
Bad Medicine

Kajfasz - on nie "wyprowadził" kasy, tylko wprost robił zakupy za kasę fundacji. Nawet jako przestępca trzeba być skończonym idiotą żeby "wyprowadzać" kasę w tak prostacki sposób.

20.02.2013 19:01
16
odpowiedz
zanonimizowany885743
14
Generał

[14] sól tej ziemi!

20.02.2013 19:08
deTorquemada
17
odpowiedz
deTorquemada
257
I Worship His Shadow

To ten co "rzygał smoleńskiem" ... he he.

Forum: Kosiarka kontra 300tyś złotych, czyli dlaczego nie szanuję prawa