Witajcie!
Wziąłem się za nagrywanie filmów z gierek. Nagrywam Frapsem i edytuję Windows Movie Maker(Najłatwiejszy w obsłudze jak na początek). Lecz przed edycją, muszę prze konwertować film na inny format, ponieważ inaczej nie przeprowadzę edycji w WMM. Program do konwertowania to Any Video Converter. Ustawiam tam rozdzielczość HD, lecz nie wiem jaki Bitrate ustawić, aby filmik się nie ciął(Na małym Bitracie film się tnie jak cholera). Możecie mi doradzić w tej kwestii? Ktoś kto w tym już trochę czasu siedzi.
Pozdrawiam
Frapsem nagrywaj w 60FPS Film sklejaj w Virtualdub, a potem Freemake Video Converterem na mp4 o parametrach 720p, i dźwięk mp3. Tak mi kiedyś poradzono i filmiki wychodzą całkiem znośnie.
żadne video convertery, tylko x264vfw, dostępny z poziomu virtualduba.
pełna kontrola, najlepsza jakość/wydajność.
A możecie doradzić coś w J. Polskim? Wybaczcie, ale w te klocki jestem początkujący i przydałoby mi się coś w ojczystym języku ;)
Freemake Video Converter jest w pełni po polsku, w dodatku jest bajecznie prosty.
Ok program jest tak jak powiedziałeś bajecznie prosty. Tylko mam problem jeszcze... Chodzi mi o filmy z Frapsa. Wrzucam je do tego programu i niestety dźwięk jak i obraz bardzo się przycinają... Konwertuję film na HD do WMV i dźwięk jak i obraz bardzo się spóźniają...
Ok wszystko jest ok :) Na Avi przekonwertowałem. Dźwięk się spóźnia jakieś 2-3 sek, ale tego chyba nie da się zmienić, prawda? Aż tak to nie przeszkadza, ale kto pyta ten nie błądzi ;p
Ja filmiki z Frapsa scalam i konwertuje w Format Factory i zawsze wszystko jest tak jak powinno byc. Prosty program i sporo mozliwosci kodowania plikow na rozne formaty.