Witam. Czy jeśli kontakty są zapisane na koncie google jak i na pamieci telefonu to czy znikną z obydwu czy tylko te z konta? I czy jeśli podepnę to konto z powrtoem to czy te dane powrócą? I czy aby odpiąć konto należy przywrócić do fabrycznych?
Nie wiem kiedy mają ci zniknąć, ale domyślam się że po usunięciu konta z telefonu?
Teoretycznie powinny zniknąć kontakty które były przypisane do konta google (a nie zapisane w telefonie) - w praktyce nie chce mi się bawić i sprawdzać bo mam kontakty tylko w telefonie :)
Jak podepniesz konto to powinien spytać czy chcesz zsynchronizować kontakty z konta.
Aby odpiąć konto wchodzisz w ustawienia -> konta i synchronizacja -> wybierasz konto i na dole masz "usuń konto". Więc przywracać do ustawień fabrycznych też nie musisz, chyba że chcesz całkiem wyczyścić telefon.
Teoretycznie powinny zniknąć kontakty które były przypisane do konta google (a nie zapisane w telefonie) - w praktyce nie chce mi się bawić i sprawdzać bo mam kontakty tylko w telefonie :)
jest dokladnie tak jak piszesz
do autora - przenies wszystkie kontakty co masz na koncie google na karte sim i po problemie, potem bedziesz mogl zrobic synchro z drugim kontem