Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Konto google w telefonie z androidem

07.10.2012 17:15
1
zanonimizowany823623
11
Legionista

Konto google w telefonie z androidem

Witam. Czy jeśli kontakty są zapisane na koncie google jak i na pamieci telefonu to czy znikną z obydwu czy tylko te z konta? I czy jeśli podepnę to konto z powrtoem to czy te dane powrócą? I czy aby odpiąć konto należy przywrócić do fabrycznych?

07.10.2012 17:34
2
odpowiedz
Thun
179
Senator

Nie wiem kiedy mają ci zniknąć, ale domyślam się że po usunięciu konta z telefonu?

Teoretycznie powinny zniknąć kontakty które były przypisane do konta google (a nie zapisane w telefonie) - w praktyce nie chce mi się bawić i sprawdzać bo mam kontakty tylko w telefonie :)

Jak podepniesz konto to powinien spytać czy chcesz zsynchronizować kontakty z konta.

Aby odpiąć konto wchodzisz w ustawienia -> konta i synchronizacja -> wybierasz konto i na dole masz "usuń konto". Więc przywracać do ustawień fabrycznych też nie musisz, chyba że chcesz całkiem wyczyścić telefon.

07.10.2012 17:36
3
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Teoretycznie powinny zniknąć kontakty które były przypisane do konta google (a nie zapisane w telefonie) - w praktyce nie chce mi się bawić i sprawdzać bo mam kontakty tylko w telefonie :)

jest dokladnie tak jak piszesz

do autora - przenies wszystkie kontakty co masz na koncie google na karte sim i po problemie, potem bedziesz mogl zrobic synchro z drugim kontem

Forum: Konto google w telefonie z androidem