Konsola na raty [POMOC]

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
22.08.2016 14:36
TradexMaker
1
odpowiedz
TradexMaker
29
Konsul

Konsola na raty [POMOC]

Nigdy nie kupowałem nic na raty dlatego też mam kilka pytań związanych z ratami oraz sklepami które miałby mi umożliwić takiego zakupu.

Słyszałem że sklepy i banki lubią naciągnąć klientów na konta bankowe, ubezpieczenia i inne tego typu rzeczy a gdy próbuję się odmówić to nie wiele to pomaga i albo odmówią kupna na raty albo i tak się to dostanie "za darmo" a potem się okazuję że nie do końca tak to wygląda.

Mieliście taką sytuacje? jak uniknąć tych dodatków? może warto skusić się na to ubezpiecznie?

Mam jeszcze kilka innych pytań, wymienię je w podpunktach by nie narobić za dużo chaosu:
-Czy kupowanie na raty w internetowych sklepach jest bezpieczne? może lepiej przejść się do sklepu z konsolami?
-Mógłbym prosić o polecenie bezpiecznych i zaufanych sklepów w których warto kupować na raty?
-Na jakiej podstawie są udzielane raty? co muszę mieć ze sobą?

Z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi! :)

22.08.2016 14:38
Długowłosy Metal
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Długowłosy Metal
103
Konsul

To co musisz mieć ze sobą znajdziesz na stronie sklepu w informacji o ratach.
Co do tego gdzie brać to najlepiej jakieś duże sklepy typu RTV AGD, MM, Saturn. Ja brałem na allegro i póki co bez problemów, spłacam, nie ma źle. Ale naliczyli mi odsetki i towar 1400 a do spłacenia 1600 więc weź to pod uwagę i szukaj 0%!

22.08.2016 14:40
TradexMaker
2.1
TradexMaker
29
Konsul

I jak to wygląda, co miesiąc robisz przelew na jakieś konto bankowe?

22.08.2016 14:53
Długowłosy Metal
3
odpowiedz
Długowłosy Metal
103
Konsul

Albo podajesz kartę i co miesiąc automatycznie Ci ściągają albo klikasz spłać ratę i spłacasz sam normalnie online. Nic skomplikowanego ani nowego.

22.08.2016 17:57
TradexMaker
4
odpowiedz
TradexMaker
29
Konsul

UP

Mam nadzieję że ktoś napisze o tych ubezpieczeniach i jak to wszystko załatwić by było bezpiecznie i bez dodatkowych ukrytych kosztów.

22.08.2016 18:04
SULIK
5
odpowiedz
SULIK
270
olewam zasady

Dowód osobisty + zaświadczenie o zarobkach powinno wystarczyć w 99%

Ale druga strona medalu jest taka, że jak masz pracę to masz i konto w banku, jak masz konto w banku to może warto w banku zapytać o pożyczkę gotówkową w kwocie zakupu konsoli. raty * ilość rat = cena którą zapłacisz.

Raty w sklepie, z jednej strony mogą być tzw. 0% czyli brak odsetek etc. ok, ale w takim razie one są już zawarte w cenie produktu, dodatkowo jak nie "odklikasz" wszystkich zbędnych rzeczy jak karta kredytowa "za darmo", "oferty marketingowe", "ubezpieczenie" (które tak naprawdę nie ubezpiecza od niczego) to dostaniesz w prezencie coś czego nie potrzebujesz + wyższe koszty na koniec. A jak "odklikasz" to nie dostaniesz rat <trolololo>

Imho jak już musisz się pożyczać kasy to, znajdź sprawdzony sklep gdzie kupisz sprzęt taniej, niż w miejscach z "ratami 0%":
1. uzbieraj całość
2. uzbieraj część i pożycz resztę od rodziny
3. uzbieraj część i pożycz resztę w Twoim banku lub banku który ma dobrą ofertę

22.08.2016 18:19
diaboł
6
odpowiedz
diaboł
173
boss

Polecam raty 0% na allegro, są od dzisiaj.
Bank który daje to alior bank, żadnych dodatkowych bzdetów choć możesz trafić na mbank i wtedy marne szanse na dostanie.
Bierzesz za 2000 na 10 rat i spłacasz po 200, żadnych ukrytych kosztów.
Wypełniasz wniosek i wystarczy tylko dowód.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl