Komentarze: Zombieland skąpany w kremowych Twinkies
O! Uwielbiam ten film! Drugi po Wysypie... (nie tak znowu strasznym jak prawisz, Bill Nighy zawsze podnosi ocenę) film o zombie gdzie apokalipse potraktowano z przymrużeniem oka jaki widzialem. I do tej pory nie znalazłem nic lepszego, choć muszę przyznać że pokladam wielkie nadzieje w Warm bodies.
Harrelson to klasa sama w sobie, ale warto tez wspomnieć o roli Billa Murray'a - świetny epizod!
Zombieland w trzech słowach - Familijny film katastroficzny ;-)
Film jest dobry, ale zyskał nieporównywalnie więcej uznania niż powinien. Do przodu ciągnie go idealnie dobrana ekipa aktorska i humor. Bo przecież nie historia, która jest po prostu słaba i donikąd nie zmierza.
Wspomniany Shaun of the Dead przewyższa go pod każdym względem. Pojęcia nie mam, jak można zrugać ten film, jednocześnie zachwalając Zombieland.
A serialowy TWD zdecydowanie nie jest "naprawdę niezłą" produkcją z zombie.
Film miał dużo szczęścia jeśli chodzi o idealnie dobraną obsadę. Gdyby Megan Fox i Evan Rachel Wood nie odrzuciły roli Wichity, a inne zobowiązania nie odciągnęły od roli Columbusa Taylera Lautnera (wilkołaka ze Zmierzchu), to moglibyśmy otrzymać kompletnie inny film. Bogu jednak dzięki tak się nie stało i otrzymaliśmy to, co otrzymaliśmy. Mam nadzieję, że druga część będzie równie dobra.
[2] - Fabuła jest słaba, ale swoje zadanie spełnia. Osobiście nie miałem problemu z tym, że donikąd ona nie zmierza, ale może ma to związek z tym, że Zombieland zaczynało jako serial i pierwsza część zawiera początek historii. Nie wiem jednak w jakim stopniu scenariusz się zmienił podczas przejścia w pełnometrażowy film, nie śledzę też losów tego filmu w jakimś szczególnym stopniu, więc nie mogę stwierdzić tego z całą pewnością.
Przyznam szczerze, że chyba będę musiał w przyszłości zrobić powtórkę Shaun of the Dead, bo nie podobał mi się za bardzo. A na pewno w moim rankingu podobał mi się mniej niż Zombieland. Ale wiadomo, że ile osób, tyle opinii. ;)
@Mephistopheles - Aż tak nie podoba Ci się TWD?
Nawet bardziej. Ale na ten temat pisałem już tyle, że tym razem sobie odpuszczę.
Trzymaj jakieś kopiuj-wklej w .txt, szybciej będzie.
Zombieland lubię i chętnie wracam, jeden z sensownych filmów o zombich (innym jest np. Shaun of the Dead, wbrew temu że Ci się nie podobał :) )
Mały proofreading: "W filmie występują również dwie kobiece role,"? WTF?
@HubertT - a co złego jest z tym zdaniem? :) Oczywiście miałem na myśli role kobiece, które mają jakiś wpływ na film.