Złamany ołówek - odc. 18 - Naprawa peceta
Prawda :) Przy naprawie starego blaszaka mojemu staremu, to w/w osobnik świecił sobie wszędzie tylko nie w pin od "bzyczka" co mnie doprowadzało (jako smarkacza wtedy) do szewskiej pasji.
A później i tak nawłącza 30 kart w przeglądarce, 20 programów w tle i będzie marudził, że wcześniej chodziło szybciej.
Plus pięćset programów zainstalowanych na dysku systemowym, dziesięć antywirusów i pulpit z większą ilością ikon niż populacja Chin.
Moze cie zaskocze panie "znajacy sie" ale ilosc zainstalowanych aplikacji (oczywiscie o ile masz zostawione wolne miejsce) oraz ilosc ikon na pulpicie nie wplywa na wydajnosc dzisiejszych komputerow. Antywirus w sumie juz tez coraz czesciej nie, bo coraz mniej osob ich uzywa (i slusznie).
Zas co do posta drugiego to dla dzisiajszego komputera z 16GB RAM 20 aplikacji naraz (oczywiscie nie gier) czy browser z 30 kartami to jest nic. Moj rekord to ok. 50kart na FF i to windowsie 7 i 8GB RAM. Jestem pewny ze sa osoby co maja odpalone nawet klika razy wiecej.
Teraz mam otwarte kart 22 i firefox "nawet nie pierdnie".
Takze poporstu niektore zarty juz wypadly z obiegu panowie. ;)
Wspaniały komiks. Aż od razu po jego lekturze w myślach usłyszałem słynną memiczną frazę: „Jak śmiesz używać moich własnych zaklęć przeciwko mnie Potter!”. Można śmiało powiedzieć, że zemsta jest słodka.
akurat mój ojciec zna sie na kompach lepiej ode mnie więc 2:0 dla niego gdyby doszło do takiej sytuacji :P
Kolego autorze. Nie wiem czy rysujesz tez gdzie indziej, ale z takim poziomem marnujesz sie na gol'u.
Absurd. Przy naprawianiu komputera 2 osoba do niczego nie jest potrzebna.