Xbox Series S może kosztować mniej niż 300 dolarów
Moje domysły:
Zaprezentują Xbox Series S podczas konferencji poświęconej xCloud / Game Pass.
I obstawiam że na tym Microsoft będzie opierał kolejną generację.
Dostaniemy mocarnego Xbox Series X, ale to Xbox Series S (a raczej chmura i Game Pass) ma zarabiać i przynosić krocie.
Ostatnie raporty finansowe od MS dokładnie pokazują, że ta droga jest usłana dolarami.
Oczywiście te 250-300 dolarów to w biednych Stanach, natomiast w bogatej Polsce 2500-3000 zł
Ta konsola w bundle'u z Cyberpunkiem czy Valhalla moze sie rozejść jak świeże bułeczki.
Taa, a gdzies za dwa lata mocniejszy model series XL, a za kolejne dwa jeszcze mocarniejszy series mega XXL.
No tak, bo rozwój gospodarczy mierzymy ilościom zasiłków przyznawanych obywatelom. Wenezuela to taki raj do życia, że za ich pieniądze nie idzie niczego kupić. Chcesz PS4? Taki ciul, ale jak ci się nudzi to możesz sobie metrem w kółko pojeździć. Grecy nabrali olbrzymie kredyty i gdyby nie wsparcie unii, to te ich życie, to byłoby zagrzebywanie fety z bruku na obiad.
Microsofcie, jak zrobisz taką sympatyczną kosteczkę o mocy jaką ma być to biorę na premierę. Takie nowe wcielenie GameCube'a, ach jak miło wspominam kosteczkę od Nintendo.
hmmm po co wypuszczać series s skoro jest One X, jeśli ma być to słabsza konsola, która nadrabia chmurą to One X sprawdziłby się tej roli
Xbox Series S ma docelowo być konsolą do tych samych gier, co X z tym że do rozdzielczości 1080p. Według plotek dysk SSD i procesor zostanie ten sam a duże zmiany zostaną wprowadzone w GPU. W XOneX są ograniczenia w postaci procesora i dysku. Nie patrz na suchą moc obliczeniowA, bo ona w tym wypadku nic nie znaczy. Tylko, że coś mi się nie chce wierzyć, że MS będzie sprzedawał konsole z dyskiem SSD 1TB Nvme za 300 dolców. Opcje są dwie. 300 dolarów jest za samą konsolę a dysk sobie kup lub też jest to tylko 500 GB.
Cena za te dyski SSD dla M$ jest sporo niższa niż dla smiertelnika w sklepie.Dysk 500 nie ma sensubo to za młó - może sie okazać, ze w przypadku jakiejś gry AAA to będzie za mało - jeśli mnie pamięć nie myli, to CoD - Warzone na PC dobija do 250 Gb
Ja nawet obstaiwam cene 250 dolarów - tylko po to, żeby dobić Sony na starcie - Covid wywołą kryzys i cena bedzie odgrywąła dużą role - a M$ ma z czego dokłądac
Ej czyli za 1000 zł dostajemy next genową konsolę z dyskiem SSD i 200 gier w Game Passie na start? To zbyt piękne by było prawdziwe.