Xbox 360 „rysuje” płyty
Znowu bicie piany, o rysującym płyty Xboxie. Sprawa jest prosta, nie należy zmieniać pozycji konsoli, ze stojącej na leżącą z płytą w napędzie, jest to wyraźnie napisane w instrukcji.
Skonczcie z tym "Billem Gatesem". Obecnie na dobra sprawe ma tyle wspolnego z Microsoftem: zalozyl go.
Płyty są rysane gdy konsole przekłada się z pozycji poziomej do pionowej (i odwrotnie) gdy płyta jest w napędzie...w instrukcji obsługi pisze aby tak nie robić.
Fajna wiadomość, tylko kto wyciął in formację że płyty się rysują jedynie podczas przestawiania konsoli?
Maevius za cos jednak to skromne 615k USD miesiecznie musi pobierac:)
Tym bardziej ze to tez nieclujstwo uzytkownikow powoduje ze plyty są porysowane, ale to inna kwestia...troche to takie bezsensowne plotki są rozsiewane... przez to samo moze robic PS2 czy stary xbox....
jestem właścicielem wypożyczalni i prawie wszystkie płyty porysowane przez klientów były puszczane na konsoli,głównie ps2,więc to żadna nowina-choć czasem szajsowaty napęd w stylu lg potrafi to zrobić na kompie(zrzuca płytę na tackę i wysuwa przed jej zatrzymaniem-efekt opłakany)
Hehe. Norma że wchodzi nowa konsola to są problemy. Ciekaw jestem jakie będą z PS3:p.
OldDorsaj -> masz juz cos na X360? Jak wygladaja ceny przy takim wypozyczaniu ? 5zl/24h czy jak to sie zlicza?
Xbox 360 rysuje płyty tylko wtedy, gdy się zmienia jego pozycję. Nie wiem kto wypuszcza takie plotki - chyba tylko SONY, bo się boi że Xbox 360 zdobędzie zbyt dużo klientów...:P
OldDorsaj -->> To w Polsce wypozyczanie gier jest legalne? Z tego co wiem to zaden z dystrybutorow nie rozprowadza kopii gier do wypozyczania. Jak to wyglada u Ciebie? Zwyczajnie jestem ciekaw (no offence oczywiscie).
Witam.
Nasza firma jest w kontakcie z dystrybutorami gier w kwestii licencji. Na tą chwilę dystrybutorzy nie są zbyt chętni sprzedawać takie licencje lub też nie mogą (nie posiadają specjalnych uregulować z wydawcami gier). W najbliższych tygodniach ta kwestia zostanie rozwiązana.
coraz więcej serwisów informacyjnych (do jakich jak mniemam należą newsy GOL-a) zamiast informować pomagają prowadzić kampanię reklamowę. I stąd mamy takie "newsy", których treść merytoryczna jest żadna.