I w czym nam to przeszkodzi ?? Z jedynką też tak było. Cała sytuacja nawet pomoże z ewentualnym "przerobieniem" tej konsoli na wersję czytającą pirackie płyty. Więc jak Micro nie traktuje poważnie naszego runku to f*** o**.
I czemu mnie to nie dziwi ?.Zawsze mówiłem że polska jest zacofana albo ludzie którzy powinni robic co do nich należy nie potrafią tego zrobic.
Wszystkim zainteresowanym nowym Xboxem pozostanie zatem zakup np. w Wielkiej Brytanii czy w Niemczech.
Bzdury.
Xboxa też Microsoft nie sprzedaje w Polsce, a mimo to nie trzeba go kupować w Wielkiej Brytanii czy w Niemczech i jest oficjalnie dostępny.
Nintendo nie sprzedaje w Polsce konsol, a mimo to nie trzeba ich kupować w Wielkiej Brytanii czy w Niemczech i są oficjalnie dostępne.
Sprzedają je autoryzowani dystrybutorzy tego sprzętu na nasz kraj.
O setkach prywatnych, nieautoryzowanych importerów, którzy sprzedają sprzęt z minimalną marżą nie wspominam.
Chociaż mam winde to nigdy nie lubiłem majkroszitu :/
czyli jednak lepiej darować sobie Xbox360 w polsce skoro gry będzie trzeba z zagranicy sprowadzać :/
microsoft sam kopie sobie grób taką polityką w stosunku do polskich graczy :/
ta bo M$ sie przejmuje polakami hahah, jak by im is eoplacalo to by xbox360 byl w polsce dotepny
Dokładniej.Jakby polacy mieli kasy jak lodu to MS by stawał na głowie żeby każdy kupił Xbox'a,a tak to nas olewają.
czacha - nie przesadzaj z tym "trzeba". Ludzie sobie poradzą...
W czym problem, jak ktoś ma pieniądze to z kupnem Xboxa360 nie będzie miał problemów (może sprowadzić np z Niemiec i to taniej niż by kupił w Polsce), a jak nie ma pieniędzy, to i tak dla niego bez znaczenie czy będzie dystrybułowany w Polsce.
Po prostu Microsoft stwierdził, że dla tych paru tysięcy konsol które pewnie by w Polsce zeszły nie warto sobie głowy zawracać.
Z jedynka xboxa tez tak bylo, a problemow z dostaniem w kazdym wiekszym miescie czy na allegro nie bylo najmniejszych.
Dwie rzeczy sa pewne, po pierwsze jak konsole odniesie sukces na swiecie to m$ zmieni zdanie ("narazie nie planujemy:) a po drugie wtedy, moze juz byc za pozno bo wyjda przerobki zwiekszajace znacznie mozliwosci sprzetu i zapewne znikomy odsetek potencjalnych klientow w pl zdecyduje sie na wersje licencjonowana.
w sumie stanowisko ms nie moze dziwic. na chwile obecna udzial rynku xbox'a w polsce to zalediwe 1,5%. oczywiscie, mozna powiedziec, ze przeicez nie bylo dystrybucji tej konsoli w pl przez dlugi czas, ale ms penwie bazuje na faktach, a te sa takie jak napisalem.
Sprowadzić z za granicy to nie jest żaden problem, natomiast gorzej jeśli ktoś nie dysponuje taką gotówką i zamierza wziąść konsolkę na raty. Wtedy zaczynają się schody...
Dobrze że mamy jeszcze SONY... które w dniu Polskiej premiery sprzedaje konsole po bardzo przystępnej cenie :P...
A czego się spodziewaliście, skoro w naszym kraju z pewnością 90% Xboxów jest modowana a sprzedaż legalnego softu idzie w setki sztuk rocznie :)))))))))))))))))))
Rafko_gtar --> Ultima będzie przyjmowała zamówienia na XBOXa, więc raczej nie bedziesz miał problemów z ratami.
Z braku polskiej dystrybucji jedynem problemem bedzie chyba usługa XBOX Live, ale pewnie i to da się w jakiś sposób obejść.
Mnie Xbox 360 za bardzo nie interesuje. Po wyjściu nowych konsol wreszcie będe mugł sobie pozwolić na PS2 albo pierwszego Xbox'a
Hmm, M$ ma standartową formułkę odpowiedzi czy wszyscy kopiują ten sam tekst? GOL to już 4 serwis w którym widzę to samo usprawiedliwienie Małegomiękkiego :)
No cóż, to było do przewidzenia ale problemu z zakupem nowych konsol nie będzie, tak jak napisał ktoś wyżej, wcale nie trzeba sprowadzać maszynek z zagranicy, można je legalnie kupić w polsce. Trochę się nie dziwię Billowi, wydaje on gigantyczne pieniądze na Xboxa i Windowsy, i liczy na takież same zyski, a polska, wyniszczona totalnie przez 45 lat komunizmu, nie jest w stanie sprostać jego wymaganiom, ludzie są biedni i nie stać ich na podstawowe rzeczy, o maszynkach do grania nie wspominając. Jednakże fani Xboxa bez problemu go kupią i problemu żadnego nie widzę.
Osobiście interesuje mnie wyłącznie PS3, tutaj sprawa wygląda lepiej, ale i tak w obydwu przypadkach wielką przeszkodą będzie ogromna cena nowych konsol. W tej chwili nawet nie stać mnie na PStwo, a co dopiero PS3, ale może kiedyś... :)
Świat według Billa :) ----->>
^ 1200 - 1600 zł za nowego X'a to wg. Ciebie ogromna cena? Zgoda, że dla niektórych mała nie jest, ale żeby zaraz nazywać ją ogromną? IMO każdy zarabiający w miarę normalnie człowiek (bo do takich głównie kierowane są konsole) nawet w Polsce będzie w stanie sobie na nią pozwolić - jeśli nie za gotówkę to chociażby na raty. To tak jak z PSP - 1100 zł wydaje się sporą sumą, ale 20 rat po 55 już niezbyt ... Zresztą i tak widać postęp - nowe X'y i PS2 na wejście kosztowały o ile mnie pamięć nie myli ok 2000 zł (rynek polski pominę milczeniem, teraz będzie inaczej ;)
Peterrek --> Ultima już przyjmuje i to na obie wersje.
na 80% w iCOMPie bedzie mozna kupic praktycznie w dniu premiery xboxy360. takze na raty. (icomp_pl adres).
W Ultimie podstawowa wersja X360 kosztuje 1299.00 zł a ta rozszerzona Deluxe 1699.00 zł. Najgorej nie jest ale jakby przeliczać walutami to wersja Deluxe powinna kosztować 1299.00 zł no ale cóż w polsce nigdy nie moze być taka sama cena jak w całej Europie - 399 EURO :[
jakby przeliczać walutami to wersja Deluxe powinna kosztować 1299.00 zł
ke?
400 x ~4zł = 1600zł
Moim zdaniem nie ma problemu, bedzie mozna ja i tak nabyc...moze bedzie to odrobine utrudnione, ale przeciez Polak potrafi :)
eee tam, a na allegro juz jest w sprzedazy ;)