Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Film X-Men Przeszłość, która nadejdzie - trailer filmu

25.03.2014 14:54
legrooch
1
legrooch
240
MPO Squad Member

Zaczyna się w miarę jednak kleić pod fabułę. Szkoda tych Sentineli :/ Gdzie te wielkie blaszane łby....

26.03.2014 09:00
2
odpowiedz
Hudzitsu
1
Junior

Hmm. Po obejrzeniu trailera ciśnie mi się na usta jedno: Woah!

Cieszy obecność Jackmana, Dinklage'a i Fassbendera i panny Ellen Page. Miejmy nadzieję że ich gra aktorska powali nas na salach kinowych, a mutanci odniosą ostateczną wiktorię.

26.03.2014 09:13
Yoghurt
3
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

Film twórców X-Men i X2... Mam przez to rozumieć, że skoro wszyscy wyrzekli się Last Stand, trójka nie ma nic wspólnego z kanonem uniwersum filmowego, czy też po prostu starają się o niej wspominać jak najmniej, jednak wydarzenia w niej przedstawione nadal obowiązują? :)

26.03.2014 09:15
eJay
4
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Ktoś dobrze powiedział - chronologia w tej serii nie ma sensu, po prostu lepiej oglądać filmy w takiej kolejności, w jakiej powstały ;)

26.03.2014 09:19
Yoghurt
5
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

W komiksowej wersji też chronologia nie miała sensu (nawet jeszcze mniej, niż w wersji filmowej :)) a mimo wszystko jakoś te wszystkie wątki (z lepszym lub gorszym skutkiem) polepiono. Nawet te gorsze i głupsze, że piętnastoma zonami Scotta Summersa i czterdziestoma dwoma zgonami Jean Grey.
Zapewne dopóki nie zobaczę Days of future past nie dowiem się, jaki status w uniwersum ma Last Stand (Wolverine: Origins jest całkowicie poza wszelkimi kanonami czegokolwiek i tu wątpliwości nie ma). Mimo wszystko lubię mieć to jakoś poukładane, zwłaszcza, ze Days uważam za jeden z lepszych storyline'ów w X-Menach.

26.03.2014 09:52
6
odpowiedz
zanonimizowany166638
152
Legend

Last Stand i The Wolverine są kanoniczne (pierwsze potwierdził Singer, drugie sugeruje scena po napisach). Na Origins nasrali wszyscy. I to chyba jeszcze w trakcie produkcji. A chronologia jak najbardziej może mieć sens, o ile właśnie DoFP poskleja wszystko do kupy. Największym wyzwaniem dla scenarzystów jest chyba, jak Azazel miałby zbałamucić Mystique, żeby w X2 mógł pojawić się Nightcrawler.

Wciąż obstawiam pojawienie się Sinistra i wskrzeszenie wiadomych postaci poległych w LS. Jeśli nie teraz, to w kolejnej części, w której ma się pojawić Apocalypse.

26.03.2014 13:08
Yoghurt
7
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

Meph -> Jesli Sinister, to pewnie jako bonus po napisach. Dziwne też, że nigdzie w materiałach promocyjnych nie widać Bishopa, który mimo wszystko był ważną częścią składową tego czasowego pierdolnika (z Apokiem włącznie) i całkowicie zapomniano po pierwszej części o roli, jaką we wszystkim odegrał senator Kelly, ale nie można mieć wszystkiego, skoro i tak sporo odlecieli od obowiązującego kanonu :)

26.03.2014 13:18
Raistand
8
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Trailery to niezłe robią. Trzeba przyznać.

26.03.2014 13:24
Fett
9
odpowiedz
Fett
245
Image

Yoghurt - Bishop przecież jest, i to dosyć mocno promowany -->
Mi raczej szkoda Gambita, bo zdaje się że go nie będzie a z tego co pamiętam to odgrywał dosyć ważną rolę w tej historii :/

Sprawę brakujących X-menów, którzy padli trupem w Last Stand zawsze mogą wytłumaczyć zmianą continuum czasowego ;) Nie doszło do wydarzeń z "days of future past" dlatego doszło do wydarzeń z last stand ;)

Z tego wszystkie najbardziej żal mi Rouge.

26.03.2014 13:29
10
odpowiedz
zanonimizowany166638
152
Legend

Według zapewnień Singera Last Stand nie zostanie wymazany. "Teraźniejsza" część DoFT dzieje się po The Wolverine, którzy dzieje się właśnie po LS. Mister Sinister byłby o wiele lepszą opcją retconu, zważywszy na przyszłość serii.

Niemniej, do jakichś zmian continuum dojdzie na pewno. Może w końcu FC nie będzie tak gryźć się z trylogią.

26.03.2014 13:32
Fett
11
odpowiedz
Fett
245

he Wolverine, którzy dzieje się właśnie po LS

W sumie racja, zapomniałem o ckliwych momentach z Janssen :P

26.03.2014 13:35
claudespeed18
12
odpowiedz
claudespeed18
213
Wszechwiedzący

Polecam nie oglądać trailerów 2 miechy przed premierą :)

26.03.2014 14:29
Ryuumei
😃
13
odpowiedz
Ryuumei
7
Legionista

Eh, kolejny fajny film, a jako fanka nie mogę sobie chyba pozwolić na przegapienie go...
Meeeh, kolejna kasa do wydania :P
Najpierw Ronini, potem Robocop, teraz X-meni... Rok zaczął się super dla wariatów mojego pokroju :D

Film X-Men Przeszłość, która nadejdzie - trailer filmu