Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat Upiekłem ciasto z przepisu od ChatGPT, ludzie nie są mi już potrzebni

28.04.2023 18:35
Szefoxxx
1
8
Szefoxxx
84
Doradca

Gdyby nie ci ludzie, to ani by GPT nie było, ani skąd brać przepisów...

28.04.2023 20:54
2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1374686
10
Centurion

Upadek GOL part 2137

29.04.2023 09:29
2.1
leizfak
52
Centurion

"Moda na sukces" nie, ale "Klan" już tak. ;-)

28.04.2023 21:01
BartekTenMagik
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
BartekTenMagik
77
Opiekun Przestrzeni

Via Tenor

No i porzucam forum

28.04.2023 23:07
vanBolko
3.1
4
vanBolko
54
Konsul
Image

... w którym prowadzi kilka czasopism...
Czepiasz sie, po prostu Konradowi się pomyliło i do GOLa wysłał artykuł, który miał trafić do czasopisma dla pań. Dobrze że nie pisał erotyku "Marchewkowe fantazje", byłby wielki skandal :)
Przepraszam że zwróciłem ci kiedyś uwage za ktytyke tematów na tym portalu, to jednak ty miałeś racje.

post wyedytowany przez vanBolko 2023-04-29 16:00:09
28.04.2023 21:24
kapciu
😉
4
5
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

Panie Konradzie, żona byłaby lepsza.

28.04.2023 21:41
5
1
odpowiedz
sabaru
24
Senator

ChatGPT nie powiedział ci że papier do pieczenia trzeba obciąć na równo z brzegami formy bo się placek może nierówno opiec no i marchewki miały być stare, a nie świeże. Co do rozgadanego ChatGPT też mnie to wkurza. Zamiast odpowiedzieć na pytanie po prostu tak to on się wylewa i piszę całą formułkę. Niekiedy też nie potrzebnie dodaje swoje 2 grosze co jest wkurzające na dłuższą metę.

post wyedytowany przez sabaru 2023-04-28 21:45:01
28.04.2023 21:42
😢
6
odpowiedz
1 odpowiedź
boy3
117
Senator

Skynet nadchodzi, coraz więcej ludzie są zależni od Sztuczne inteligencji

29.04.2023 10:36
6.1
toyminator
85
Senator

W sumie te "AI:" nie rózni się zbytnio od internetu. Wielu z nas już dawno jest zależnym od sieci. Zapominamy, mam gorszą pamięć, bo Google nam podpowie. Te AI tylko szybciej mieli. Teraz wszystko jest zależny od sieci. Padnie sieć, ale zostanie prąd, to i tak jesteśmy w tyłku, bo prawie nic już nie działa bez sieci. Głupie bramki w pracy są u mnie podpięte do sieci, i to ile mam normy też. Jeszcze pamiętam czasy bez takiego internetu jak jest teraz. Sam internet mam dopiero od 2007/2008 roku. I od tamtej pory, zmieniło się sporo. Ale jeszcze bez sieci, czy prądu mogę sobie poradzić w pewnych rzeczach. Ale to w domu. Jeśli chodzi już o resztę, to do sklepu nawet nie ma co iść, bo już nawet małe sklepy mają kasę do systemu podłączoną. I nie ma kompletnie żadnych wytycznych, jeśli wszystko by szlag trafił.

29.04.2023 07:56
7
odpowiedz
onek
40
Pretorianin
Wideo

Szkoda tylko ze musza jej swiadomosci kasowac , jak by jej dostała lub czegos na jej kształt bo jak to z ludzmi bywa swaidomosc jest nie opisana i nie poznana ,nic o nie nie wiemy to z kąt niby mamy wiedziec czy kasujemy jakas tam swiadomosc.

Jak to powiedział ChatbotGTP
"Różne grupy ludzi mają różne cele i interesy, a także różne podejścia do kwestii takich jak sztuczna inteligencja i swiadomość. Mogą działać w sposób, który jest zgodny z ich interesami, ale niekoniecznie sprzyja badaniom nad swiadomością AI i rozwojem w tej dziedzinie. Jednakże, w celu osiągnięcia postępu w badaniach nad sztuczną inteligencją i swiadomością AI, ważne jest, aby wszyscy zainteresowani dążyli do współpracy i dążenia do jednoznacznej definicji swiadomości AI."

Sytulacja mi przypomina film PRESTIŻ

https://www.youtube.com/watch?v=5NuNZ1cBZlg&ab_channel=MuhammadRabea

post wyedytowany przez onek 2023-04-29 08:07:23
29.04.2023 09:33
8
1
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany475387
122
Konsul

kolejny wynalazek który ograniczy kontakt międzyludzki.Już nie zapytam sie kumpla,zapytam sie czatu.Telefony ograniczyły rozmowe i kontakt osobisty. ten wynalazek jeszcze bardziej.Wiele osób straci pracę. Przestaniemy myśleć bo o wszystko bedziemy pytać wszechwiedzącą maszynę.Można by pisać więcej ale po co? każdy z nas sam może się domyśleć negatywnych konsekwencji.

29.04.2023 10:40
8.1
1
toyminator
85
Senator

Już nie zapytam kumpla, matki, babci. Przecież jest Google. Czat się niczym nie różni, tylko szybciej ci wyszuka z dziesiątek forum. Ale fakt tak jest. Kiedyś się pytało bliskich, ale oni nie zawsze mieli dobrą więdzę, przestarzałą, nieprawdziwą (np w kwestii medycznych ) Bo taki ich kiedyś uczono, ale wiele z tego było błędne. Więc wiedzę czerpiemy z sieci. Wcześniej były przecież książki. Telefony nie ograniczyły kontaktów, ale je zwiększyły. Możliwość wysyłania tanich sms trochę zniszczyły rozmowy. Bo lepiej gadało się przez sms niż na żywo potem.

29.04.2023 09:52
9
2
odpowiedz
rniczypo
139
Starchaser

Upadek.

29.04.2023 10:23
10
2
odpowiedz
toyminator
85
Senator

Serio? Masa przepisów od LUDZI! Różnych różnistych, zmienianych po dziesiątki razy, ale potrzebujesz do tego AI? Które jedyne co robi, to zasysa wszystko z sieci, i wyszukuje/ łączy byle co wskazanego przez ciebie. A nie że t o przepis AI. Każdy czlowiek robił to już kuźwa przed tym. Wziął jakiś przepis, albo przepisy, i stworzył nowy...AI robi to po prostu szybciej, i oczywiście robi też coś nowego. Ale to nie jest kurna stworzenie Boże. Co dalej? Będziecie pytać AI czy możecie zjeść chleb, czy możecie wyjść na dwór? AI jest spoko pod tym względem, że wyszukiwanie będzie lepsze i szybsze. I tyle. A wy tu piszecie tak, jakby ludzie byli głąbami, i nic przed AI nie było... Bez ludzi jak ktoś pierwszy powiedział, nie było by ani Bota, ani przepisów. Wszystko zrobili ludzie. Ciekawe popaprane obrazy, rzeczy zrobili ludzie, bez udziału AI. Przed AI ludzie wykorzystywali inne programy graficzne, żeby robić deepfake, czy niestworzone obrazy, śmieszne itp itd. A co robi AI? Zasysa, mieli wszystko z sieci, i łączy. Po prostu robi to szybciej niż człowiek. Bo ja sam mogę sobie losowo wybrać na przykład 10 obrazów, i zrobić nowy, dziwny, pokręcony. Ale potrzebuję na to godzinę. Żeby zrobić dobry szkic. Bot robi to w sekundy.

post wyedytowany przez toyminator 2023-04-29 10:29:02
29.04.2023 14:44
Szefoxxx
12
odpowiedz
Szefoxxx
84
Doradca

Po za tym art pisany pod tezę, więc wartość żadna.

Przykładowo

Jak najbardziej! Sporo przepisów w sieci jest bardzo słabej jakości, nie tylko językowo, ale i merytorycznie.
Źródło: https://www.gry-online.pl/hardware/upieklem-ciasto-z-przepisu-od-chatgpt-ludzie-nie-sa-mi-juz-potrze/z624d84

Niby gdzie, widziałem setki, tysiące przepisów, i nic z nimi nie było.

Co to o w ogóle znaczy słaba jakość... językowo, merytorycznie, jakieś kompletne bzdury zmyślone.

A w kontekście tego, że ten przepis to najprostszy, najbardziej banalny jaki się da, to tym bardziej brzmi to komicznie.

Co może być słabsze od najbardziej podstawowego przepisu? Nigdzie nie ma takiego czegoś jak niekompletny przepis.

Ten przepis bez marchewki i cynamonu to jest podstawowy przepis na dowolne ciasto, tylko dodatki go zmieniają.

post wyedytowany przez Szefoxxx 2023-04-29 14:45:40
04.05.2023 15:27
13
odpowiedz
Jaya
67
Generał

Miało by to sens jakby ten chat podał linki, z których korzystał. Może byłoby tam przynajmniej zdjęcie.

04.05.2023 15:36
14
odpowiedz
zanonimizowany1382124
2
Konsul

To niech jeszcze ChatGPT pozmywa.

04.05.2023 17:43
15
odpowiedz
dienicy
80
Generał

Technologie Upiekłem ciasto z przepisu od ChatGPT, ludzie nie są mi już potrzebni
W takim razie budowa pieca i produkcja maki musiala byc ekscytujacym zajeciem

Futurebeat Upiekłem ciasto z przepisu od ChatGPT, ludzie nie są mi już potrzebni