Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Trespass - kolejny słaby film w dorobku Nicolasa Cage'a

01.12.2011 20:14
1
zanonimizowany294723
49
Konsul

Oglądałem ten film wczoraj i ocenę wystawiłbym temu "dziełu" podobną. Oprócz tych wszystkich wad, które wymienił autor, dodałbym jeszcze, że film jest strasznie chaotyczny - bohaterowie w pewnych momentach wszyscy naraz wrzeszczą i kwiczą co mnie strasznie irytowało. No i przede wszystkim w takich filmach ważne jest napięcie, zastanawianie się co za chwilę zrobią włamywacze (jak np. w Funny Games) a tu kompletnie tego nie czuć. Cage'a w dobrym filmie widziałem ostatnio chyba z 5 czy 6 lat temu (nie licząc drugoplanowej roli w Kick-Ass) a był to "Pan życia i śmierci", chociaż słyszałem, że ma straszne długi i pewnie dlatego przyjmuje wszystkie role jakie mu podeślą. Po Schumacherze też się więcej spodziewałem - jego Upiór w Operze, Telefon i Upadek to naprawdę świetne filmy.

01.12.2011 20:18
sekret_mnicha
😁
2
odpowiedz
sekret_mnicha
263
fsm

GRYOnline.plTeam

I fuckin' knew it! :D Ominę szeeeeee(e)eerokim łukiem!

Co do Kejdża - wiążę pewne nadzieje z przyszłorocznym Ghost Riderem, bo gorszy niż pierwszy na pewno nie będzie :)

01.12.2011 21:15
3
odpowiedz
keeveek
80
Konsul

Nicolas Cage ma w swoim dorobku kilka niesamowitych kreacji aktorskich. Niestety, jak jego honoraria zaczęły iść w miliony to przestał się przykładać i gra w praktycznie samych gównach.

Choć ten film który nawet nie pamiętam jak się nazywa, gdzie grał nieśmiertelnego gościa z piekła który w jednej scenie filmu bzykał, pił danielsa i strzelał do przeciwników jednocześnie był niezły :)

01.12.2011 21:18
4
odpowiedz
keeveek
80
Konsul

stefan, Zły Porucznik też mu wyszedł fajnie, podobał mi się ten film.

01.12.2011 21:20
Devilyn
5
odpowiedz
Devilyn
212
Organised Chaos

Keeveek - Drive Angry ;) Dobry grindhouse muszę przyznać.

01.12.2011 21:55
6
odpowiedz
zanonimizowany425253
89
Generał

Myślę, że Nicolas Cage bierze wszystko jak leci, bo potrzebuje pieniędzy na komiksy

http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114628,10738545,Ponad_2_mln_dolarow_za_komiks_o_Supermanie__Czy_kupil.html

01.12.2011 22:00
7
odpowiedz
koobon
82
Legend

Trailer pozbawiłby mnie (gdybym je miał) jakichkolwiek złudzeń.
Jedyne co mnie zastanawia gdy myślę o Mikołaju Klatce, to kiedy w końcu do gościa dotrze, że w tupeciku wygląda jak cymbał do sześcianu.
Weź się koleś przestań oszukiwać.

"wiążę pewne nadzieje z przyszłorocznym Ghost Riderem, bo gorszy niż pierwszy na pewno nie będzie :)"
A ja szczerze wierzę, że będzie jeszcze gorszy.

01.12.2011 23:01
Fett
8
odpowiedz
Fett
245

Mam alergię na tego gościa :| Jedyne filmy, w których nieźle zagrał to 60 sekund, 8 mm i Ptasiek.

01.12.2011 23:31
9
odpowiedz
zanonimizowany619466
49
Pretorianin

no film nie jest jakiś tam rewelacyjny ale zły nie jest no obejżeć go można ale to tyle :) Zresztą ostatnio same gnioty wychodzą na ekrany, niestety passa świetnych filmów lat '90 daleko za nami

gameplay.pl Trespass - kolejny słaby film w dorobku Nicolasa Cage'a