The Borgias - protoplaści rodziny mafijnej na szklanym ekranie
zwał to jak zwał, ale nie ma co ukrywać, że ścieżkę do sukcesu serialu sam assasin creed2 przetarł bowiem nie możemy mówić tu o czystym przypadku, czyż nie
Mogliby się wzorować na komiksie Borgia (który bardzo polecam), to by było grubo :D
Matekso--->No ba, a ścieżkę Asasynowi 2 przetarł sam Aleksander VI!
Z mojej strony - bardzo miło, że ktoś obok HBO bierze się za ciekawe tematy walk politycznych z Kościołem w tle.
Ja własnie kończe audiobooka The Familly Puzzo ;) Nawet fajna książka, ale niestety autor zastosował podobny zabieg jak w przypadku Ojca chrzestnego i ta niby strasznie zdeprawowana rodzina tak naprawde przedstawiona jest w bardzo dobrym świetle. Każdy ich wystepek jest usprawiedliwony, a to reszta bohaterów jest zła i niegodziwa.. Mam nadzieje, ze w serialu nie będą tak ugrzecznieni...
Co do serialu, to Jeremy Irons z pewnością zagra świetnie, ale pod względem fizycznym wogóle nie pasuje do Rodrig/Alexandra. Zresztą wystarczy zobaczyć portret papieża w Wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_VI Rodrigo był nieco otyły, potężnie zbudowany, a Irons to wysuszony chudzielec ;)
PS. Fanom książki polecam zagrać w AC2 i Brotherhood, a fanom gry obejrzeć serial lub przeczytać książke. Obie pozycje są zupełnie inne, ale fajnie przeplatają się bohaterowie :)
Co do serialu, to Jeremy Irons z pewnością zagra świetnie, ale pod względem fizycznym wogóle nie pasuje do Rodrig/Alexandra. Zresztą wystarczy zobaczyć portret papieża w Wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_VI Rodrigo był nieco otyły, potężnie zbudowany, a Irons to wysuszony chudzielec ;)
I tutaj lepiej przedstawia go AC. Młodszy aktor mógłby specjalnie dla roli przytyć, jednak w przypadku Jeremy'ego, nie byłoby to zbyt korzystne dla jego zdrowia. Na takie uchybienie można jednak przymknąć oko. Ważne, by ze swojej roli wywiązał się dobrze, a tak zapewne będzie :)
dodam tylko, że autorem scenariusza do wspomnianego przez mnie w [3] komiksu jest niejaki Alejandro Jodorowsky, co dla niektórych może być nie lada zachętą.
Obejrzałem pilota i jest świetny :) Jak tak będzie prowadzony mini serial dalej to będzie super.
Akcja, intrygi :) Suuuper :)
eJay --> a co wyprodukowało HBO w tym temacie?
UVI - jeśli podchodza ci seriale stacji Showtime to polecam pozostałe - Weeds, Jeremiah (rewelka w klimacie post-apo) czy historycznych Tudorów
Widziałem Dekstera całego. Weeds też oglądałem, ale w trzecim sezonie już tak nudził, że dałem sobie siana. Jeremiah nie znam, ale jak mówisz, że fajne, to może łyknę.
bo weeds zaczął w pewnym momencie nudzić, mnie też :)
Borgiów ogląda mi się fajnie, bo przygotowując się do matury olałem system - jak zwykle - i przez ostatnie dwa dni zamiast się uczyć, czytałem opasłą biografię Lukrecji, i proszę, mamy serial :)
to bedzie na faktach autentycznych czy tylko wykorzystano postaci historyczne jak np w spartakusie?
@yakuza
Jeżeli będzie na podstawie książki Puzo, to będzie też zgodne z historycznymi faktami (autentyczne postacie, bitwy, zamachy, pogrzeby itp.), ale ofc to tylko fabularna wizja tego jak mogło to wszystko wyglądać :)
taak w temacie cycków i kontekstu historycznego to Uvi przy wiedźminie2 bedzie wniebowzięty, w misji gdzie bedzie panna w dybach aka lochy- ciekawe co jeszcze można będzie z nia wyczyniać poza pokazywanym gameplayem hmm? a na serio nikomu nie szkodząc to gazetka nie wystarczy dla panów, a żeby tak z serialu normalnego robić erotyk blee
Artcik6 --> co tydzień. Najbliższy za 3 dni, 10 kwietnia. Finał zaplanowany na 22 maja.
Jak obczaję cały sezon, to może napiszę jakiegoś arta podsumowującego.
Dzięki za informację, bo sam obejrzałem pilota i jestem pod zajebistym wrażeniem. Bardzo interesuje się historią, a szczególnie Rzymem, co jeszcze bardziej mnie napawa radością. Ciesze się, że jest coś takiego tworzone i co najważniejsze - ma klasę. Bo tego nikt nie zaprzeczy, ten serial jest dowodem na to, że można robić ciekawe filmy związane z historią. Porobiłem już kilka kopii i wysyłam swoim znajomym, oraz rzecz jasna - z niecierpliwością czekam do niedzieli.