Samochody elektryczne są winne zwolnień - twierdzi Ford
Ludzie nie maja kasy na zabawki, a oni próbują wciskać EV za 60K $.
Jak brać coś nowego, to tylko hybryda.
Nie rozumiem, chca ludzi zmuszac do kupna elektrykow na ktore malo kogo stac a potem sa takie cyrki chcieli to maja...
Tyle że ma być tak że nie kupisz samochodu elektrycznego ale będzie coś takiego jak długoterminowy najem. Zapłacisz jakąś kwotę za wynajem samochodu, a potem jak coś padnie, jak np. bateria to będziesz musiał zwrócić takowy samochód, a oni oddadzą ci część kwoty za ten samochód.
Ta jasne, a to ze auta sa dzis proporcjonalnie 30% drozsze niz 3-4 lata temu w cale nie ma wplywu na rynek ;) Mniej dostepnych aut, mniejsza sprzedaz ale wina problemow finansowych jest lokowana w EV, ktore nadal stanowia ulamek produkcji.
A ktoś ich zmusza do produkcji tego syfu, jeśli według nich przynoszą straty?
No tak, lepiej produkować te same szare plastikowe pudełka po faceliftingu co 3 lata i trzepać grubą kasę. Konkurencja i rywalizacja technologiczna między koncernami jest dla frajerów. Forda po prostu d... boli, że nie potrafią nie tylko w elektryki, ale i w segmencie PHEV i HEV są daleko w tyle za konkurencją z Azji i Europy.
Mam forda jako gruza do tłuczenia , kupiłem no potrzebowałem drugie auto a to miał kolega do sprzedania , niby nic się nie psuje ale nigdy forda już nie kupię , zdecydowanie zostaje z grupa vag , wcześniej miałem a4 b6 a teraz. Golfa VII i wykonanie forda to słabizna i jeszcze żeby filtr kabinowy wymienić trzeba odkręcić pedał gazu …
Ah te ekologiczne i łatwo zapalające się pojazdy.
Co przenoszą zanieczyszczenie w inne miejsce.
Do tego będzie spory problem z utylizacją tych pojazdów.
Wow, czyżby sztuczna manipulacja rynku USA do takiego stanu, że możliwe jest kupno nowego samochodu jedynie w formie drogiego light trucka/SUVa, a kupno tańszej osobówki/kombi jest już praktycznie niemożliwe, sztuczne pompowanie cen i szeroko zakrojona reklama SUVów przyniosły skutek odwrotny do zamierzonego? Niemożliwe! To wina zbyt dużej liczby pracowników, na pewno, wcale nie premie dla zarządów.