RTX 3090, RTX 3080, RTX 3070 – zobacz zdjęcia niereferencyjnych modeli
Obrzydliwe ;p Jakoś nie podobają mi się te nowe gpu, z wyglądu są przesadzone. Poczekam na testy i ceny nireferentów, jaki będzie uzysk fabrycznego oc i kultury pracy. Jeżeli nie będzie potrzeby kierowania się rozsądkiem to biorę foundersa.
Asus 3070 wygląda fajnie ;) A różową wersję 3080 od Galax będzie miała w kompie każda streamerka :D
Za hajs z donejtów za cycki.
Trzeba być co najmniej chorym na głowę by wogóle patrzec się na wygląd karty xD
Ma służyć do grania i oglądania filmów a nie do oglądania jej samej.To trochę tak jakby ktoś w swoim aucie patrzył jaką farbą jest pomalowana jakaś rurka w silniku. Obłęd.
Zgadzam się, tym bardziej że nie planuję obudowy z szybką. Ważne by karta nie kłuła w oczy podczas montażu :D
ale po co tyle tych ledow w poprzedniej generacji bylo mniej zaszaleli
Co tam wygląd i tak w trakcie gry nie mam czasu zaglądać w okienko i patrzeć jak się kręcą kolorowe wentylatory, zaglądam do środka jedynie podczas czyszczenia. Wygra ta, której chłodzenie okaże się najwydajniejsze i najcichsze. Chociaż Emtec Black Monster wygląda fajnie. Wydajność i cena nowych 3070 jest co prawda kusząca i to mocno, ale wolę przeczekać tę generację i zobaczyć co Nvidia pokaże w 2021 roku. Ponoć mają pokazać karty o nazwie "Hopper", które będą pierwszymi GPU z kilkoma rdzeniami, a nie jednym. Wtedy skok wydajności może się okazać jeszcze bardziej zaskakujący niż przy serii 3000.
Dobrze ze som diody led, bez diodow led to kąkuter jest slaby, nie gamingowy.
Dupka boli. Siedź sobie dalej na xboxie za 400zł
NVIDIA GeForce RTX 3090 chciala bym kupic ta karte jesli bedie wspierac windows 7
Będzie, bo W7 ma DX12
Nie będzie, nie ma żadnego sensu posiadana tak nowoczesnych kart na win7, bo nie wykorzysta się ich w pełni, użytkownik hydro nie ma najmniejszego pojęcia o czym pisze, więc radze unikać jego bezużytecznych "porad".
Choćby prosty przykład dx 12 ultimate, którego nie będzie na win7, a który będzie konieczny by działało szybkie ładowanie z ssd za pomocą direct storage i powiązanych nowych funkcji rtx i/o, nie wspominając już o tym, że na steam 6% ma win7, a to oznacza, że już za chwilę najbardziej wymagające gry z RT pod które są przeznaczone te karty będą wymagać tak czy siak win10.
Bez obrazy, win7 to dobry system, ale PRZESTARZAŁY. XP też był świetnym systemem i ciężko mi się było z nim rozstać, ale trzeba w końcu iść do przodu.
Też nie przepadam za win 10 ale jakie mamy opcje? Linux? Mac? No to nie są systemy dla graczy. Jesteśmy skazani na win 10 niestety.
Skoro stać Cię na zakup 3090 to nie będzie Cię stać na win 10? No bez jaj :D
Szefowa może zakladzik. Oczywiście dla mnie największa satysfakcja będzie udowodnienie, że twoje ekhm porady są g... warte. Jakbym słuchał tu kogokolwiek jeśli chodzi o komputery, siedziałbym dalej na gdzie 970 :p Na szczęście słucham siebie I dzięki temu zawsze mając ch... e zarobki mam topowa kartę w PC :)
Ma, ale wpierw gra musi dostać update od dewelopera by korzystała z dx12 na win7.
Co i tak nie da jej pełnego wachlarza możliwości co na win10.
Dlatego win 7 umiera
O czym ty hydro pier..sz?
Czym ty sie chwaliles? Że musiales sprzedac 2080ti i VR ?
Tak, wspominałem o tym, a po drugie - autorka pyta o obsługę W7 i taka dostanie. Więc pytam - może zakladzik?
Ja wezme 3090 taka do ktorej bedzie mozna zamontowac wodne chlodzenie od Corsair albo EK, ostatnio wspierali Asusa wiec pewnie na tym sie skonczy.
Bardzo mi się podoba wersja referencyjna. Osobiście uważam, że wygląda znacznie lepiej niż przedstawione tu modele.
Oczywiście to jak zawsze kwestia gustu więc każdy powie coś innego.
Jedyne co trochę zastanawia w referentach to wpływ na chłodzenie CPU.
Jednak sporo ciepłego powietrza będzie niesione bezpośrednio do góry przez ten jeden wentylator ale z drugiej strony przy odpowiedniej obudowie i dobrym przepływie pewnie można to wyciągnąć górą.
Zakładasz AIO na CPU i zapominasz o jakimkolwiek powietrzu dmuchającym na procesor.
Nie do końca bo w końcu gorące powietrze z GPU idzie w góre i celuje w chłodnice CPU [o ile jest na dachu nie z przodu]
Ale mimo że GPU pracujące u mnie na 75 nie obciąża chłodnicy dachowej. Procek trzyma się do 65 st przy wolnych śmigłach 2x1100rpm
Nie do końca bo w końcu gorące powietrze z GPU idzie w góre i celuje w chłodnice CPU [o ile jest na dachu nie z przodu]
No i sam sobie odpowiedziałeś i znalazłeś rozwiązanie na przytoczony przez Ciebie problem :). Dajesz chłodnice na front i problem z głowy. Wiem, że nie każdy może to zrobić, bo obudowa, wentylatory itd. ale składając PC z AIO i co najważniejsze z głową dobiera się obudowę jak najbardziej przestronną i dającą wiele możliwości montażu i modernizacji. Tak, wiem, że nie każdy niestety tak myśli i dla niektórych priorytetem jest okno do patrzenia na światełka, kolor i kształt, a potem problem i kombinowanie, bo coś nie pasuje i nie ma miejsca :).
W którą strone idzie gorące powietrze z chlodnicy frontowej? Do środka?
Wtedy mam problem na GPU.
Wole pozycję górną.
Zgadzam się z DM6 odnośnie stylistyki. Zaprezentowane niereferenty to rozwinięcie popularnego wśród producentów jarmarcznego stylu w którym komputer wygląda jak plastikowa dyskoteka na polskiej prowincji z lat 90.
Stylistyka referentów podoba mi się dużo bardziej i jest dużo bardziej elegancka. Natomiast kluczową sprawą i tak będą osiągi i kultura pracy. Mam nadzieję, że tym razem referenty nie będą odstawać od wersji autorskich.
Taka data kart to oczywista oczywistość. Dzień później Crysis. NV wszystko przemyślała.
Ceny są tak dobre, a RTXów 20xx jest tyle w magazynach, że spodziewam się, że nasze sklepy dowalą z 300-400zł "podatku" gdy już wyjdą.
To samo było z RTXami 2060 i tylko w sklepie Nvidii można było kupić w sugerowanej cenie.
U nas w sklepie za podobna cenę można było kupić najgorsze modele z turbinką.
Jak ktoś planuje kupić na premierę to bezpośrednio u Nvidii na ich stronie.
Licze że 3070 od Asusa będzie przyzwiocie wyglądać.
970 strix - konkret, 1070ti cerberus - konkret
Ten 3070 to chyba tani dual, wygląda kiepsko,
GeForce RTX 3090 od firmy Emtec – model Turbo Jet.
A na wentylatorze jak byk napisane Emtek (przez K!) xDDD. Macie tam jakas korekte czy strzelacie nazwy producentow po prostu xD?
Polskie znaki używaj kolego
EVGA 3070 wyglada dobrze. Nie ma dużo światełek, jest w miarę stonowana. Chętnie bym przygarnął 3080 z takim wyglądem, chyba ze Radeonki coś pokażą.
Jak dla mnie brakuje tu ROG Strixa, spodziewam się przyzwoitego disajnu. Mam 1080 i tej serii chcę się trzymać. Rozumiem, że z tymi schodzi nieco dłużej.