Przedpremierowe testy procesora AMD Ryzen 7 2700X
"W Mount & Blade II: Bannerlord sami rozwiniemy swój zamek" Ciekawe.
Bardzo ciekawa wiadomość ;P
Fajnie, że na rynku procesorów zaczyna być w końcu jakieś urozmaicenie. W moim przyszłym komputerze, prawdopodobnie wsadzę Ryzena. Nie jestem jakimś super wymagającym graczem, chcę tylko 60fps w 900p na ustawieniach wysokie/ultra w nowych grach. Przeglądałem na YT wiele porównań i testów, Ryzen jest w stanie zaoferować +60fps i różni się od Coffe Lake'a plus minus 10fps na korzyść Intela, a i tak jest to od 70 do 120+ klatek, w dodatku dużo mniejsze zużycie rdzeni (40,50%) gdy Intel ma od 70 do czasami 100% i to przyszłościowe gniazdo AM4, które nie wymaga wymiany płyty pod każdy inną generację procka. Ryzen to bardzo rozsądna propozycja dla graczy, nawet pomimo zauważalnie słabszego pojedyńczego rdzenia, które i tak mam gdzieś. Myślę, że warto jeszcze trochę poczekać na lepsze sterowniki optymalizacyjne i AMD pozamiata.
W zeszłym roku wymieniałem płytę wraz z prockiem i ramem, byłem nastawiony na intela ale ryzen pozamiatał. Teraz intel znowu jest lepszy ale już nie tak jak to miało miejsce parę lat temu. I mimo że faktycznie nie ma dużej różnicy między 70 fps a 120, to taki zapas może się przydać, szczególnie że niektórzy przewidują wzrost użycia procków.
To jest najlepszy dowód, że Intel celowo spowalniał rozwój procesorów z braku konkurencji. Gdy niedługo wyjdą Ryzeny 2xxx to upgraduje komputer.
Up
Rozwaliles system. Brawo Ty. Nie celowo, tylko to normalna praktyka. Po co ma wypuszczac cos jeszcze lepszego, skoro konkurecja ledwo zipie? Teraz wyszly Ryzeny, wiec Intel znowu moze pokazac AMD srodkowy palec.
Znowu będzie zachwyt przed premierą, potem okaże się, że te ryże to jednak średnie i trzeba poczekać na lepsze płyty i biosy, a potem znowu intel odskoczy ice lakiem do przodu i AMD znowu się będzie kopać z koniem. Także nie cieszyłbym się i wsadzenie ryżego - tylko do zastosowań profesjonalnych.
I to jest polskie forum. Tutaj jak coś napiszesz to znajdzie się parę osób, które muszą podbudować swoje ego, twoim postem. Coś stylu "HAHA JAKI TY GŁUPI", "PATRZCIE NA MNIE JAKI JESTEM FAJNY", "PFFFFFFFFFF WIEDZIAŁEM TO 60 lat temu". Gdy na przykład na takim reddicie ludzie w większości merytorycznie odniosą się do posta albo dodadzą jakąś ciekawą informację. Murwa, ludzie gnoją was codziennie, że nie możecie żyć jeśli nie przelejecie na ekran swoich frustracji?
@Keygan @siera97 @boy3 @Crod4312 Nie wiem, o co Wam chodzi.
Tak serio to przepraszam(y) za pomyłkę, aczkolwiek nie do końca rozumiem, jak mogło do niej dojść :)
Wyjda testy w grach to bedzie mozna ocenic, a testy w programach sa meh :)
Noo zależy :D Dla kogoś to dobry znak, bo akurat ryże do zastosowań profesjonalnych były konkurencyjne, z kolei w grach odstawały od intelów. Dla nas wiadomo, liczą się testy w grach, ale dla kogoś testy w programach też są ważne.
AMD zawsze miało kiepską wydajność w grach i to chyba się nie zmieni...
To, że na ryzenach jest trochę mniej fpsów niż na procesorach intela, to nie znaczy, że są kiepskie. Ryzeny dają radę i to za przyzwoitą cenę.
Ale bredzisz, sam miałem kiedyś Athlona 3000+ który rozkładał wszystkie grzałki intela na łopatkę.
Już zapomniałeś jak intel serwował taką tandetę, że musiał przekupywać dystrybutorów? Nikt o zdrowych zmysłach takiego Penituma 4 by nie kupił xd
Durony, athlony xp i athlony 64 to jedyne udane procki AMD w historii
trochę mniej klatek? zobaczcie sobie testy np.ryzen 5 1600 vs i5 8400 i sami oceńcie.