Premiera R600, najnowszego układu graficznego firmy ATi, dopiero w marcu 2007 roku?
Może być ostre starcie. Ja tam osobiscie wole GF. Uzywam ich od zawsze i nigdy mnie nie zawiodły. Do Radeonów nie moge sie przekonac. Może i maja te kilka fpsów wiecej ale Nvidia to Nvidia :P
Pozatym Gf8800gtx ma ogromny potenciał obecnie zadna gra nie jest go w stanie zagiac. Jestem ciekaw jak bedzie w SLI. Ale to za 2 miechy gdzieś. Ciekawi mnie co bedzie tansze gf czy radek?
Zapowiadają na marzec, to pewnie premiera odbędzie się gdzieś koło gwiazdki ;)
Wincent_Vega nie zapominaj też, że SLI to rozwiązanie o wiele bardziej udane i lepiej działające niż CrossFire Ati.
A pamięta ktoś jeszcze jak Nvidia oszukiwała, okłamywała klientów, i podawała fikcyjne parametry, a sterowniki robiła specjalnie pod benchmarki?. Mowa tu o serii 5000 która była o pół generacji za ATI w tamtym czasie. Sami się do tego przyznali. Kto wie czy nie zrobią nas jeszcze raz w balona. Ja tam jestem murem za ATI
No ati (amd) ma na pewno problem... wedlug nich z procesem produkcyjnym... ale może być to tylko odwlekanie premiery układu az do opracowania (i natychmiastowego wypuszczenia) nowej rewizji układu r600. Co do samych testow, to raczej na 95% byl to jakis fake - po pierwsze brak zdjec samego układu (kiedyś wypuszczona fotka z rdzeniem obróconym o 45 stopni), nie mowiac juz o zdjeciach samej karty czy nawet nazwy pod jaka ma byc wypuszczona karta zbudowana w oparciu o gpu R600. Nie twierdze ze bedzie to slaby układ, a raczej przeciwnie: MUSI to byc uklad lepszy od G80 bo inaczej ati znalazlo by sie w bardzo zlej pozycji.
Obecnie nvidia moze sie cieszyć ma prawie pol-roczny darmowy tytul krola wydajności, a w przygotowaniu rewizja układu (zapowiadana rowniez na marzec).
Parę wątków temu pisałem właśnie o tych kłopotach. Ludzie się podniecali jak jakiśc nieznany "krzaczkowy" serwis ogłosił swoje rewelacje.
Ja nie mam kompleksów, z NVidii przsiadłem się na ATI Radka 9700PRO, później zaś na 6600GT Nvidii. Później dokupiłem drugie 6600GT i miałem SLI - które chodziło 10 x lepiej niż CrossFire. Potem sprzedałem 2 x 6600GT i miałem dylemat. Kupiłem 7900GT - ATI nie miała wtedy kart z SM3.0. Kiedy się pojawiły kupiłem drugą uzywaną 7900GT i znów miałem SLI.
Obecnie mam 8800GTX - jak się pojawi Radeon o dużo lepszych parametrach to go kupię, no chyba, że bardzie będzie mi si opłacało dokupić drugiego 8800GTX w SLI. :)
Konkurencja zawsze jest dobra dla nas, kientów. Wymusza spadek cen i postęp.
Co do jednego się zgdzam - SLI jest duzo lepsze, stabilniejsze niż CrossFire - miałem okazję oba testować - kumpel sobie zafundował CF gdy ja miałem SLI. I ciągle narzekał. Obecnie obaj mamy 8800GTX'y i jest dobrze.
I tak Nvidia odpowie nowym układem na R600 :P