Posłuchaj muzyki z Medal of Honor!
Zobaczymy jak to się będzie miało w gameplay-u. Dlaczego jakoś takiego zachwytu nie było przy CoD4, albo MW2? Wg mnie to tam jest najlepsza ścieżka muzyczna, CoD4 - Gregson-Williams, MW2 - Hans Zimmer....
Thirty Seconds Out przypomina mi Jarhead-a
Dlaczego uważasz, że nie było zachwytu? Muzyka z Modern Warfare jest bardzo dobra - przykre jest natomiast to, że chwali się nią wyłącznie Gregsona-Williamsa i Zimmera, bo akurat oni to się najmniej przy tych soundtrackach napracowali. Obaj panowie odpowiadali jedynie za motywy przewodnie. W Call of Duty 4 czarną robotę odwalił Stephen Barton, a w Modern Warfare 2 Lorne Balfe do spółki z siedmioma innymi kompozytorami.
Kolejny przykład na łączenie produkcji Hollywoodzkich z grami. Wszyscy z wymienionych muzyków, pracowali przy różnych superprodukcjach. Kto wie może niedługo cut-scenki będzie kręcił sam Steven Spielberg, albo Christopher Nolan.
Swoją drogą większość wymienionych kompozytorów, jest w pierwszej 25 moich najczęściej słuchanych muzyków na LastFM, wcześniej ze względu na filmy, teraz jak widać można się będzie i w muzyce na gry przerzucić ;-] Ale tak na serio, to najwyższa pora by soundtracki z gier zaczęły trafiać do sklepów, ten chociażby z Mass Effect 2 jest boski, ale chyba jeden z nielicznych, który jest dosyć łatwo dostępny - może nie w Polsce, ale zawsze.
Sporo albumów jest w sprzedaży, jest nawet wytwórnia (Sumthing Else Music Works), która specjalizuje się w wydawaniu soundtracków z mainstreamowych tytułów.
Faktycznie, może źle szukałem. Teraz pod wpływem Twojego wpisu zacząłem grzebać po sklepach i co nieco można znaleźć :-]
świetna muzyka pod gre, na itunes jest naprawde sporo soundtracków z gier nawet z tym mało znanych ze średnią muzyką
muzykę z gier (zachodnich głównie), jak wspomniano już wyżej, można kupić na iTunes (sporo produkcji ze stajni EA) oraz w sklepie Sumthing Else Music Works (ostatnio podpisali umowę z THQ, na mocy której pojawi się kilka OSTów z ich najbardziej kasowych produkcji). Od czasu do czasu znajdzie się coś ciekawego na allegro (wypada jednak uważać na podróbki) oraz w Empikach (ostatnio krąży kilka kopii świetnego Alone in the Dark OST, a i swojego czasu znalazłem muzykę z pierwszego Neverwintera). Wracają jednak do muzyki z nowego MoHa - mocno sceptycznie podchodziłem do tej produkcji po przeczytaniu wyjątkowo niepochlebnej recenzji Clash of the Titans OST, mimo to próbki prezentują wysoki poziom. Może doczekam się materiału na poziomie Black Hawk Down OST ;]
Uwielbiam takie klimaty. Jak powiedział UVI, soundtrack będzie mocną stroną tej gry.
Jest kilka mocnych utworków, a co do tego, że w MW 2 nie było dobrej muzy to powiem tak:
Hans Zimmer wymiata i jego muza rządzi ;]
Na stronie ea jest cała płytka do przesłuchania link: http://www.ea.com/music/medal-of-honor-2010-soundtrack