Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Posłuchaj muzyki z Medal of Honor!

30.09.2010 07:06
U.V. Impaler
1
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

Świetne próbki. Soundtrack będzie mocną stroną tej gry.

30.09.2010 07:57
AIDIDPl
2
odpowiedz
AIDIDPl
183
PC-towiec

Zobaczymy jak to się będzie miało w gameplay-u. Dlaczego jakoś takiego zachwytu nie było przy CoD4, albo MW2? Wg mnie to tam jest najlepsza ścieżka muzyczna, CoD4 - Gregson-Williams, MW2 - Hans Zimmer....

Thirty Seconds Out przypomina mi Jarhead-a

30.09.2010 08:26
U.V. Impaler
3
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

Dlaczego uważasz, że nie było zachwytu? Muzyka z Modern Warfare jest bardzo dobra - przykre jest natomiast to, że chwali się nią wyłącznie Gregsona-Williamsa i Zimmera, bo akurat oni to się najmniej przy tych soundtrackach napracowali. Obaj panowie odpowiadali jedynie za motywy przewodnie. W Call of Duty 4 czarną robotę odwalił Stephen Barton, a w Modern Warfare 2 Lorne Balfe do spółki z siedmioma innymi kompozytorami.

30.09.2010 09:02
Rock Alone
4
odpowiedz
Rock Alone
63
Konsul

Kolejny przykład na łączenie produkcji Hollywoodzkich z grami. Wszyscy z wymienionych muzyków, pracowali przy różnych superprodukcjach. Kto wie może niedługo cut-scenki będzie kręcił sam Steven Spielberg, albo Christopher Nolan.
Swoją drogą większość wymienionych kompozytorów, jest w pierwszej 25 moich najczęściej słuchanych muzyków na LastFM, wcześniej ze względu na filmy, teraz jak widać można się będzie i w muzyce na gry przerzucić ;-] Ale tak na serio, to najwyższa pora by soundtracki z gier zaczęły trafiać do sklepów, ten chociażby z Mass Effect 2 jest boski, ale chyba jeden z nielicznych, który jest dosyć łatwo dostępny - może nie w Polsce, ale zawsze.

30.09.2010 09:09
U.V. Impaler
5
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

Sporo albumów jest w sprzedaży, jest nawet wytwórnia (Sumthing Else Music Works), która specjalizuje się w wydawaniu soundtracków z mainstreamowych tytułów.

http://sumthing.com

30.09.2010 09:24
Rock Alone
6
odpowiedz
Rock Alone
63
Konsul

Faktycznie, może źle szukałem. Teraz pod wpływem Twojego wpisu zacząłem grzebać po sklepach i co nieco można znaleźć :-]

30.09.2010 13:27
helias16
7
odpowiedz
helias16
109
Glorious PC gamer

świetna muzyka pod gre, na itunes jest naprawde sporo soundtracków z gier nawet z tym mało znanych ze średnią muzyką

30.09.2010 18:07
8
odpowiedz
arkhar
7
Legionista

muzykę z gier (zachodnich głównie), jak wspomniano już wyżej, można kupić na iTunes (sporo produkcji ze stajni EA) oraz w sklepie Sumthing Else Music Works (ostatnio podpisali umowę z THQ, na mocy której pojawi się kilka OSTów z ich najbardziej kasowych produkcji). Od czasu do czasu znajdzie się coś ciekawego na allegro (wypada jednak uważać na podróbki) oraz w Empikach (ostatnio krąży kilka kopii świetnego Alone in the Dark OST, a i swojego czasu znalazłem muzykę z pierwszego Neverwintera). Wracają jednak do muzyki z nowego MoHa - mocno sceptycznie podchodziłem do tej produkcji po przeczytaniu wyjątkowo niepochlebnej recenzji Clash of the Titans OST, mimo to próbki prezentują wysoki poziom. Może doczekam się materiału na poziomie Black Hawk Down OST ;]

30.09.2010 18:13
9
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

Uwielbiam takie klimaty. Jak powiedział UVI, soundtrack będzie mocną stroną tej gry.

30.09.2010 21:18
Mepha
10
odpowiedz
Mepha
71
Mhroczny Pogromca

Jest kilka mocnych utworków, a co do tego, że w MW 2 nie było dobrej muzy to powiem tak:
Hans Zimmer wymiata i jego muza rządzi ;]

01.10.2010 00:37
helias16
11
odpowiedz
helias16
109
Glorious PC gamer

Na stronie ea jest cała płytka do przesłuchania link: http://www.ea.com/music/medal-of-honor-2010-soundtrack

gameplay.pl Posłuchaj muzyki z Medal of Honor!