Komentarze: Polecam tę książkę #2 - "Droga" Cormac McCarthy

Forum Książki i Ebooki
Odpowiedz
03.09.2012 20:15
1
odpowiedz
zanonimizowany623745
21
Legionista

Komentarze: Polecam tę książkę #2 - "Droga" Cormac McCarthy

Polecam także "Krwawy Południk" tego samego autora. Wprawdzie akcja toczy się na dzikim zachodzie,
ale realia owych czasów powodują, że klimatem ksiązka zbliżona jest do niejednego postapokaliptycznego dzieła.

*EDIT* Zauważyłem, że na gameplayu są co najmniej 2 artykuły dotyczące "Krwawego Południka", ale tak czy siak nie zaszkodzi wspomnieć :)

03.09.2012 21:56
2
odpowiedz
zanonimizowany856213
22
Centurion

Miałem już "Krwawy południk" w swoich łapach w Empiku. Wygrał wtedy "Bastion" Kinga. ;-)

03.09.2012 22:03
3
odpowiedz
zanonimizowany828530
11
Chorąży

"Droga" to jedna z najlepszych książek jakie czytałem, bez dwóch zdań :)

03.09.2012 23:57
😐
4
odpowiedz
zanonimizowany224855
21
Centurion

Sorry ale ostatni akapit to jest trochę przesada.
Zachęcanie do przeczytania, zdradzając jednocześnie zakończenie. 8/
Tym bardziej, że to zakończenie nie jest wcale takie przewidywalne - można się go domyślać ale aż do ostatniego rozdziału nie można być pewnym. Więc sprzedanie go w recenzji jest trochę takim spojlerem typu... "hej oglądałeś "Szósty zmysł"? Nie? A to obejrzyj, na końcu okaże się że główny bohater..."

04.09.2012 10:46
5
odpowiedz
Powazny_Sam
67
Pretorianin

no spojler ewidentny, można by to trochę przeredagować. od siebie polecam też audiobooka Drogi z audioteki gdzie lektorem jest Krzysztof Gosztyła - buduje niesamowity, jeszcze bardziej ponury i ciężki klimat.

04.09.2012 11:21
6
odpowiedz
zanonimizowany856213
22
Centurion

Faktycznie, trochę za bardzo rzuciłem spoilerem. Poprawiłem już ostatni akapit. ;-)

Forum Forum Książki i Ebooki
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl