oGRYzki - odc. 116 - Siódmy sezon Wiedźmina od Netfliksa
Wszyscy tak napieprzają na Bagińskiego, ale 100% tych gamoni, gdyby miało jego talent i umiejętności, to postąpiłoby dokładnie w 100% tak samo. Takie pier...lenie na antenie.
Gdybym miał jego talent, umiejętności i widziałbym co się odwala przy tym serialu to już dawno by mnie tam nie było.
Bagiński już jest przegrany. Po tym jak obraził większość amerykanów. Talent faktycznie ma, ale do psucia źródła materiałowego.
Jego talent i umiejętności chyba skończyły się na "Kinematografie" z 2009, chociaż i to nie jest wybitne dzieło.
Owszem, większość ludzi sprzedaje się, na przeróżne sposoby, ale to nie oznacza, że wszyscy muszą tacy być. Prosty przykład: reżyser Allik Sharkov, który brał udział przy takich produkcjach, jak: The Sopranos, Rome, Black Sails, Marco Polo, Game of Thrones, Ozark czy House of Cards. Ta sama osoba została zatrudniona przy reżyserii I sezonu Wiedźmina. W przeciwieństwie do Pana Bagińskiego postanowiła odejść, bo nie chciała figurować tego "dzieła" swoim nazwiskiem, a mówimy tu o I sezonie, który uważany jest za "najlepszy" (choć nie dla mnie). W jednym z wywiadów, w którym zapytano Sharkova o pracę na planie wiedźmina, odpowiedział jasno i wyraźnie, bez ogródek, krytycznie i stanowczo:
"You see, in my perception, Eastern-European literature has a completely different pace. It is no coincidence that Andrzej Sapkowski has so many storylines and characters. The producers set the task of setting the adaptation at an action pace and filling it with colorful special effects. That was their vision. My vision was very different and I tried to convey it to them, giving my arguments. Unfortunately, I was not considered convincing enough, so I decided to leave the project."
Można, można! Talent i umiejętności nie mają z tym nic wspólnego, prędzej: charakter, osobowość czy ocena wartości własnej pracy, jako efektu talentu i umiejętności.
I to nie jedyne odejście, bo z I sezonu Pani Lauren wprowadziła czystki, wymieniając ekipę. Uchowali się tylko najwierniejsi. Zmiany ekipy realizacyjnej utorowała drogę do stworzenia nowego potworka pod postacią 2 sezonu Wiedźmina, który na szczęście nie miał już nic wspólnego z książkami poza nazwami własnymi (dlatego oceniam go najlepiej, no i można było się pośmiać z oceanu absurdów na niespotykanym wcześniej poziomie - mój faworyt to ucieczka "Dżennefer" i "Kachira" spod szafotu).
LOL, LOL, LOL. TAk, tak, tak. Na pewno gdyby Wam przedstawili (netflix) bardzo ładnie napisany kontrakt z odpowiednią liczbą cyfr z pewnością byście odmówili i zasłaniali się honorem. CHACAHCAHCACHACAHACHACHACHACAHCACHACH !!!!111jeden jeden !!!.....się popłakałem z Was gamoni.
Oni to powinni dostać dożywotni zakaz robienia seriali i filmów. Oboje nadają się na zwymak to jakieś przeciętnej restauracji !! To co zrobili z wiedźminem to powinni do piekła trafić za to jak zgwałcili nam wiedźmina ... Bagiński jest Polakiem a doprowadził do tego jak ten serial wygląda ...
Doprowadził, ale nie za darmo przecież.
No bo Wiedźmin to podstawa bycia polskości! Nasze dobro narodowe! Już nasi przodkowie za czasów Mieszka I zaczytywali się w tej historii!
Nie sra się we własne gniazdo, każdy kto to robi zasłużył na hejt i krytykę. Sprzedał się i tyle, taki wielki szacunek miał ;)
Te jego Rycerze Zodiaku to też niezła szmira wyszła.
Trusko zejdź ty na ziemię i skończ to pierdolo. Nie sra się do własnego gniazda? Czyli to Bagiński napisał Wiedźmina a nie Sapkowski?
Zaraza.
Sapek coś tam tworzy nowego to może kiedyś serial/film na podstawie tego będzie bardziej wierny.
Przetłumaczcie to na angielski i wrzućcie na subreddita The Witcher.
Wiedźmin od Netflipsa, nigdy nie był, nie jest, i nie będzie wierny książce.
Na szczęście ludzie to zweryfikowali i zatopili, tak jak Rings of Pała, i inne tego typu, upolitycznione, zlewaczałe, zdebilałe, i pozbawione sensu oraz rozumu szmiry.
Basiński ma talent ale do krótkometrażówek czy filmików do gier z wiedzmina bo ona były naprawdę genialne. Ale filmów nie potrafi robić co mieliśmy ostatnio przy rycerzach zodiaku, oby w serialu wiedzmin miał niewiele do powiedzenia bo źle to wygląda
To nie jest śmieszne wcale. Z ciekawości zerknąłem co się tam odwala (bo przestałem oglądać po 1 sezonie) - opętania Ciri, klony Ciri, domy baby jagi. Idź Pan w juch z tym!
Jak tu ludzie na tym blogu nie ogranają tego książki były pierwsze dalej myślą że gra cdpu była pierwsza sapek napisał później książki na podstawie gier a netflix z tego zrobił serial.
Nie potrafię patrzeć na mordę tej cholernej idiotki. Ktoś powinien jej przydzwonić w końcu w ten jej tępy uśmiech.