Nvidia wypuszcza tańsze modele kart GeForce (GTX 465)
za droga jak na swoje możliwości ( droższa nawet od hd5850 ) następna porażka Nvidii
w komputroniku 1379zł (MASAKRA)
Radeon hd 5850 1159zł
No cóż nVidia najwyraźniej jeszcze wychodzi na swoje, skoro ceni się wyżej niż konkurencja. Wydajność to jeszcze nie wszystko, nVidia ma PhysX i 3D Vision, a Ati co najwyżej problemy ze sterownikami.
Zresztą mój GF 8800 GT nadal wystarcza w zupełności do grania na wysokich ustawieniach w nowe gry, więc po co miałbym go wymieniać?
likfidator2 - zalezy na jakim ekranie. Moj 275 juz wchwilami dostaje zadyszki np. w Bad Company 2 / Splinter Cell nowym na maksa w 1920x1200. Sam mysle o zmianie karty, ale chce taka zeby bylo widac spora roznice.
likfidator2 >>>> jeśli możesz to napisz kiedy korzytałeś z PhysX i 3D Vision ???
Nvidia wcale wolna od problemow ze sterownikami nie jest. PhysX mam gdzies, a jesli chodzi o 3D Vision, bo bardzo malo osob moze sobie na to pozwolic, bo trzeba miec okulary, specjalny monitor i karte, a do wydatek kilku tysiecy zlotych.
AntonioMontegio - no widzisz, ja mam 1680x1050 w grach poza Crysisem i mi to wystarcza, w koncu po co mi wiecej przy 22 calach.
Z physx korzysta np. ut3, trine, cryostasis itp aczkolwiek nie jest on chyba za bardzo przydatny jak narazie. W Unreal Tournament 3 dzięki physx można ściany rozwalać itp
I tak wole mojego HD5970,gry chodzą rewelacyjnie. Jeżeli ktoś się zastanawia czy kupić,to kupcie :)
Ja mam 9600 GT i wszystkie gry idą mi na full ;)
@AntonioMontegio - to będziesz musiał poczekać kilka lat. Teraz wszystko stoi, głównie przez konsole.
Ja na swoim GF8500GT mogę grać we wszystkie nowe gry, co prawda graficznie nie powalają, ale grać się da. Jednak w niedalekiej przyszłości kupię sobie Radka z serii 57xx i będę korzystał z obu kart (GF do PhysX i CUDA, Radek do reszty, tak, to jest możliwe).
[11]TobiAlex jaka wiekszosc uzywa PhysX? Przeciez to jest kilkanascie/kilkadziesiat tytulow z czego w wiekszosci nawet nie zorientujesz sie, ze to tam jest bo roznic miedzy amd i nvidia nie ma.
Ja mam 9600GT i wszystkie gry idą mi na full ;)
hehe ... raziel88ck - teraz za pozno na placz z mojej strony - w uwagi na zawod mam 2 x 24 cale + 30 cale. jeden leci na 8500 bo kosztowal grosze.
pomysle - moze faktycznie zmienic na ati a tego gf zostawic do drugiego ekranu bo i tak mam przygotowac studio w domu wiec moze 4 monitor ;-)
Spaqin - nie wiem, czy da sie uzywac ati jako glownej grafy i nvidii do physX (nie mowie, ze sie nie da - mowie, ze nie wiem) - wiem, ze to sie ustawia w panelu nvidii, ale ciekawi mnie jak to logistycznie dziala np. w grze - czy nie ma problemu.
(w teorii nie powinno byc bo wiem, ze przeciez sa stare party physx - ale jestem ciekaw).
daj znac jak cos.
AntonioMontegio ==> Możesz spokojnie używać jako primary karty ATI, a jako support nVidii. Z tego co kojarzę, to z dwa miesiące temu nVidia znów odblokowała ta możliwość w swoich driverach.