Nowe sterowniki od Nvidii (197.13)
Dobra dobra, i tak poczekam co najmniej tydzień zanim zaaplikuje te stery na swoim sprzęcie.
Mam je już od kilku dni i wszystko działa poprawnie.
Dobra pobieram ale bede czujny. Po ostatniej wpadce, mam nadzieje ze Nvidia tym razem wypuscila sterowniki ktore nie spala karty.
Skoro była taka wpadka to raczej najważniejsze na czym się skupili to właśnie na poprawnie działającymi sterami, nie sądzę żeby te były wadliwe.
zrób ktoś benchmarka w jakiejś grze z przed i po instalacji tych sterowników, a potem niech napisze czy wydajność rzeczywiście wzrosła bo z tym różnie bywa.
a działa ten ster na XP??
@binkset - Nvidia nie zaprzestaje wspierać XP, ani trochę, więc każdy sterownik ukazuje się również na XP. Oprócz technologii 3DVision - ona jest tylko na Vistę i 7'emkę.
@binkset - Nvidia nie zaprzestaje wspierać XP, ani trochę, więc każdy sterownik ukazuje się również na XP. Oprócz technologii 3DVision - ona jest tylko na Vistę i 7'emkę. EDIT: Przepraszam za 2 takie same komentarze - myślałem, że 1szy się nie wysłał, bo coś mi się w tamtej chwili z netem stało i wysłałem drugi. Proszę o usunięcie tego.
Chciałbym zauważyć, że problemy z wiatrakiem miały te karty, które były obsługiwane przez niereferencyjne płytki. To po pierwsze. Po drugie, odsetek tego całego zamieszania sięga rzędu 1.2%. Więc może nie przesadzajmy znowu co?
..i już na pierwszy rzut oka, bez żadnych zmian ustawień, nastąpiło "pogłębienie kolorystyki", od tapety poczynając na przeglądarce kończąc ..z gier sprawdzałem na razie tylko Dragon Age który śmiga na wysokich ustawieniach grafiki i detali ..być może pokuszę się na 2 x antyaliasing ;)
U mnie 197.13 (beta) i 197.15 sprawiały problemy w TDU i Art Of Murder 3, wróciłem do 196.21, a teraz zainstalowałem 197.25 i jest OK.
Jak dla mnie (znaczy dla gier w które gram i konfigu jaki posiadam) zarówno 197.13 i 197.15 były nieudane.
#1 popieram, tydzień czekania jeszcze nikogo nie zabił, ja też będę się wstrzymywać z sterownikami nvidii. Mam tylko 8800gt, ale 300 zyla drogą nie chodzi.
Spalały katy grafiki? Jakim cudem, jak u mnie wszystko elegancko chodzi do dziś.
Ja akurat jestem żywym przykładem spalenia karty grafiki przez stary wadliwy sterownik ;) Grałem sobie w BC2 i po paru minutach poczułem tylko smrodek Zotaca 9800GT. Minęło 14 dni bez kompa + 5 dni czekania na zamiennik (doceńcie moją "biedę" - 19 dni bez kompa! :P ) ale za to teraz mam Zotaca ale... GTS 250 :] I to bez dopłaty. Nowe stery zaraz zainstaluję...
Jednocześnie aktualizacja zapewnia wsparcie dla trybu SLI w najnowszych produkcjach: Assassin’s Creed II, Battlefield: Bad Company 2, Command & Conquer 4: Tyberyjski Zmierzch, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, Mass Effect 2, Napoleon: Total War oraz polskim Zombie Driver.
No, wiadomosć dnia. To przesądza sprawe, instaluje.
saper chodzi o 300 % szybciej i teraz mogę w nim nareszcie włączyć aax4. Zajebiście!!!!!!
A działają te sterowniki w przypadku karty 330M przeznaczonej do laptopów ?
e tam, ściągnąłem to i nie ma żadnej różnicy