Nowe sterowniki dla kart ATI (Catalyst 10.5)
Sprawdziłem właśnie w opisie z mian i wynika z niej że obsługują zarówno serię 4600 jak i inne mobilne wersje kart :-)
Ta. Niektórzy wydawcy notebook'ów blokują stery grafiki dla innego oprogramowania niż dostarczane z laptopem. W moim przypadku tak niestety jest ;(
Do bani są w convictionie grafa się kaszani a w BFBC2 mapy się długo wczytują..
Chyba nawet nie będę próbować ich instalować bo znowu będą Bsody i zamarznięcia ekranu. Wole zostać na 9.11 gdzie te rzeczy są ale 100 razy rzadziej.
Nie instalujcie tego chłamu !!! W BC2 mapy ładują się średnio dłużej o 30sekund. A panom redaktorom polecałbym następnym razem poczytać coś więcej niż stronę ATI, bo później bzdury z tego wychodzą.
Na moim radeonie HD 3870 nadal splinter cell crashuje, ATI nie umie pisać sterowników.
Problem rozwiązany. Powinniście napisać, że nie wysypuje się tylko na systemie Windows Vista.
Coś się kaszani. Kiedy zainstalowałem te sterowniki to ekran się wyłączał i komputer uruchamiał się ponowne :/ Ogólnie -coś spieprzyli i to porządnie.
Ja po ich zainstalowaniu nie mogłem zmienić prędkości obrotów wentylatora na grafie ani przetaktować rdzenia i pamięci. Wszystko wracało do stanu ,,bazowego". Więc wróciłem do świetnych 10.4. Ech całe Ati , raz zrobi dobre stery by kolejne spieprzyć ... .
A jak wrócić do poprzedniej wersji sterowników? Ja nie mam na dysku 10.4. Skąd je wziąć?
Tam gdzie pobierasz sterowniki troszkę niżej masz "Previous Drivers and Software".
Racja, dzięki :)
Dobrze, że taka solidarność :P Tzn zawsze jak czytałem, że ludzie mają problemy ze sterownikami to nie wiedziałem o co chodzi, bo ja nie miałem nigdy. No i teraz myślałem, że coś się sypnęło, a to wszystko przez sterowniki :P