Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat No ładny ten iPhone z Androidem, ale czemu tak drogo? Recenzja Google Pixel 9

11.10.2024 01:06
Persecuted
😉
1
Persecuted
153
Adeptus Mechanicus

W tekście zabrakło kluczowej informacji! Czy uwieczniony kot autoryzował fotografie?

11.10.2024 01:19
2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
user876141728c
1
Junior

Soory ale ta "recenzje" pisał dzban i ignorant a i prawdopodobnie ajfoniarz. Jak można narzekać na mała baterie? Niech ten nieszczęsny mediaworker poda mi inny telefon w tych rozmiarach z taką pojemnością baterii. Reszty mi się nie chce komentować.

10.04.2025 16:18
PePe PL
2.1
PePe PL
170
Generał

Dosyć ostry komentarz, zwłaszcza w formie, ale zarzuty względem recenzji dosyć sensowne. W tym rozmiarze telefon faktycznie ma duza baterię i dobre czasy na niej (np.11h przeglądania neta według GSM arena).

11.10.2024 03:43
NewGravedigger
3
odpowiedz
NewGravedigger
195
spokooj grabarza

Plusik za recenzję.

Pixele podążaja w nieznanym dla mnie kierunki. Każdy mial wady, które broniły się ceną. Teraz nie wiem kto kupi telefon za 4k, skoro miejscami jest w 2016 r.

Poprawili przynajmniej w końcu czytnik palca?

11.10.2024 23:41
WolfDale
4
1
odpowiedz
WolfDale
84
~sv_cheats 1

I po kiego grzyba to 6.3"? Nie może być 6" i już poręczniej w dłoni leży? A tak poza tym bardzo ładny telefon poza wyspą, która jest obrzydliwa do granic możliwości. Jedyny jej plus że jest na całości przez co jak telefon leży i się go używa to się nie giba.

12.10.2024 00:27
Caine
5
odpowiedz
Caine
52
Senator

Widzę dwa wyjścia
1) Poczekać dwa miesiące, aż potanieje.
2) Zakupić 8 Pro

12.10.2024 08:50
Mr. JaQb
6
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

Jak za drogo to wystarczy poczekać na wariant "a", a jak telefon nadal nie będzie warty swojej ceny to polecam po prostu kupić porównywalnego cenowo Samsunga, który będzie lepszy pod niemal każdym względem

12.10.2024 09:33
😁
7
1
odpowiedz
tadek[5]
228
pięć

Jak można zachwycać się eleganckim wyglądem jak telefon wygrywa w kategorii najbrzydszych wysp fotograficznych ever. To wygląda jakby projektant znalazł coś na ulicy i przykleił to kropelką.

10.04.2025 16:13
PePe PL
8
odpowiedz
PePe PL
170
Generał

Jak dla mnie recenzja zbyt surowa, ale rozumiem że w premierowej cenie telefon był po prostu za drogi. Moim zdaniem sensowność (lub jej brak) tego telefonu zależy w dużej mierze od tego czy klient chce mieć telefonów w rozmiarze ok 6.2" cala czy większy typu 6.7" też będzie ok. Jeśli bierzemy pod uwagę większe modele, to wtedy konkurencja jest bardzo zacięta, wchodzą liczne chińskie modele itp. Jeśli jednak (jak ja) ktoś celuje konkretnie w możliwie mały rozmiar to nagle się okazuje, że wybór jest bardzo mały. Jeśli komuś pasuje iPhone to iPhone 15 czy 16 jest całkiem spoko wyborem. Jeśli ktoś woli Androida (osobiście nie mogę znieść braku systemowego "back" w iPhone - używałem go pół roku i się nie przekonałem) to z konkurencji zostaje już tylko prawie tylko Samsung S24 czy S25. Telefony te wcale nie są tanie, bateria wytrzymuje dużo krócej, a zdjęcia z głównego aparatu (x1) są zauważalnie gorszej jakości. Tak więc w obecnej cenie (2.9k) Pixel 9 jest na serio dobrym wyborem wśród relatywnie małych telefonów.

Ps. Recenzja totalnie nie oddaje jakości ekranu. Max jasność jest totalnie rekordowa (zmierzone 2200 nitów przez GSM Arena) co sprawia, że można (przez ograniczony czas oczywiście ) używać go w pełnym słońcu bez problemów. Na rynku jest tylko kilka telefonów o porównywalnych albo chociaż niewiele odstających parametrach ekranu (np. bardzo drogi jak na chińczyka Realne GT7 Pro).

post wyedytowany przez PePe PL 2025-04-10 16:20:40
10.04.2025 16:22
mohenjodaro
9
odpowiedz
mohenjodaro
120
277 właściwy ranking

Mam Pixel 7 Pro i uważam, że ajfonem z androidem są Samsungi Galaxy S Ultra. To są wyraziste telefony, które wiedzą, czego chcą, a Pixele są jak dzieci we mgle.

10.04.2025 20:24
Herr Pietrus
10
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Ta wyspa z aparatami to jakiś koszmar... Niedługo będzie miała w Pixel grubość taką samą jak obudowa telefonu...
Do tego, jak już wspomniano wyżej, 6,3". Po co?

Jestem przerażony, bo jak jeszcze Samsungowi coś odbije, to moim kolejnym telefonem będzie iPhone 16 albo 17. Chociaż z wiadomych względów - producent + system - wolałbym tego uniknąć.

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2025-04-10 20:36:49
Futurebeat No ładny ten iPhone z Androidem, ale czemu tak drogo? Recenzja Google Pixel 9