Nintendo pracowało nad Switchem Pro, ale już sobie odpuściło
Czuć że pstryczek odstaję, ale tak jest bardzo fajną konsolą, jako dodatkowa konsola sprawdza się u mnie wyśmienicie,
Ciekawe czym zaskoczy Nintendo w przyszłości,
Koncept konsoli przenośnej i stacjonarnej w jednym się sprawdził, więc moim zdaniem Nintendo przy nim pozostanie, a ich następna maszynka będzie utrzymana w podobnym stylu. Pewnie po prostu doszli do wniosku, że na tym etapie całkiem nowa konsola będzie "wygodniejsza" i łatwiejsza w prowadzeniu niż odświeżenie starej, choćby z uwagi na brak wymuszonej kompatybilności z podstawowym Switchem, który nadal musiałby współdzielić bibliotekę z wersją Pro (tak jak było z PS4 / PS4 Pro i Xbox One / Xbox One X) i wszystko nadal musiałoby wychodzić na oba sprzęty, mocno ciągnąć ten nowy w dół.
Mialem kupowac nowe gpu ale widzac co odwala ostatnio nvidia i jak ksztaltuja sie ceny poprzedniej generacji tez sobie odpuscilem i kupilem zamiast tego switcha. Mam sporo eksow do nadrobienia i na tv nie wygladaja tak zle jak myslalem.
Dokładnie. Nie wygląda to tak źle. Gram w pokemon sword i jest to póki co najładniejsza gra z tej serii więc nie jest źle
Nintendo Switch Pro od dłuższego czasu rozpala nadzieje fanów „Pstryczka”
Bzdura, mi w zupełności wystarczy mój V2 i jest to moja główna konsola, która zmiotła PS4/PS5/XOX/XSX przy wyborze. Tylko Nintendo obecnie daje mi na rynku to, czego oczekuję od konsoli i właśnie dostaję gry których próżno szukać gdzie indziej.
Pewnie koncepja bedzie taka sama. Mysle ze dock bedzie zawierał jakies podzespoły, ktore bedą podkrecaly wydajnosc na telewizorze
Totalny bezsens i zerowa ekonomia.
Przy tego typu konstrukcjach jedyne wyjście to zwiększenie TDP dzięki zasilaniu sieciowym i poprawa chłodzenia na przykład przez wbudowane wentylatory + nie trzymasz wtedy tego w rękach, więc problemu nie będzie gdy się bardziej rozgrzeje o ile będzie potrafiło się w przeciągu powiedzmy 3 minut schłodzić poza dockiem na tyle by to w rękach też nie przeszkadzało :).
Tia chyba, ze Nintendo cos zakreci z thunderboltem ale troche to watpliwe, tyle lat mamy laptopy i jakos EGPU w laptopach czy nieduzych kommputerach to nadal mrzonka dla bogatych, nie wykorzystujaca pelnej wydajnosci tylko sprawiajaca problemy.
Lepiej niech pomyślą o 9 generacji, bo technologicznie są bardzo w tyle. Nawet jeśli konsola im się nadal świetnie sprzedaje.