NASA zaatakuje asteroidę - projekt DART może pomóc uratować świat
O kurde, didymosa ziomka chcą nam bić.
Bruce Willis odszedl na emeryture to sie wystraszyli i zabrali w koncu do roboty.
Czytałem o tym, i widziałem już parę filmików, i wypisanych bredni. Że między 23-27 września ma się coś stać, co najmniej tak dużego jak WTC. Wiecie czemu? Bo w bajkach, mediach, od lat taka data jest popularna(Artemis też ma wystartować w tych dniach w końcu) bo w USA rozdają plecaki ratunkowe(jak co roku od 2004) I że jest programowanie predykcyjne? czy jakoś tak, od wielu lat. Wiecie, filmy katastroficzne, zombie itp itd ;D I stąd stado foliarzy, twierdzi że coś się stanie. Chociaż każdą z tych rzeczy można obalić. No bo filmy o superbohaterach też są, to znaczy że kiedyś będziemy latać?;D Dzisiaj artykuł przeczytałem, o tym, że z Branży IT sobie ludzie kości łamią, i robią operację wydłużenia kości. To już teoria, że w 2025(skąd oni te daty biorą :)) przylecą jacyś tam kosmici o długich nogach ;D
A co do tego, no fajnie jakby sie udało, będzie ochrona planety. Ale znając świat, i ludzi, zawsze jakaś lampka kontrolna jest, że można takie coś, wykorzystać w drugą stronę. Zmienić trajektorię tak, żeby jednak w konkretne miejsce uderzyła, nowa forma szantażu(w Ultimie coś takiego było jeśli dobrze pamiętam) Także tego, wiem co takie USA może z tym zrobić. Chociaz chyba nawet oni, nie będą tak szaleni. Zresztą technologia jeszcze przez długi czas, nie pozwoli perfekcyjnie zmieniać kursu tak dokładnie.
"Ale znając świat, i ludzi, zawsze jakaś lampka kontrolna jest, że można takie coś, wykorzystać w drugą stronę. Zmienić trajektorię tak, żeby jednak w konkretne miejsce uderzyła, nowa forma szantażu"
A po co? Wystarczy któregoś z satelitów sprowadzić z orbity i już efektem może być spore bum. Bombardowanie planety asteroidami, to może za 1000 lat jak się wdamy w wojnę z kolonią na Marsie (o ile ludzkość przetrwa tak długo). Na razie nam niepotrzebne.
@ Jerry_D Satelita to za mało. Zanim spadnie na ziemię, to większość się spali. Takie satelity co najwyżej uszkodzą dach budynku. Strasznie wielkie szkody. A tak jakiś mały meteor. Na przykład wielkości tego z Czelabińska, to już szkody poważne, ale nie dla całego świata. I nie ma promieniowania jak po taktycznej atomówce. Nie mówimy tu o wielkich asteroidach. Bo takie coś, nie będzie możliwe jeszcze bardzo długo. W książce o której wspominałem, mieli odkrytą technologię(ziarna) i mieli dosyć spore statki żeby przemieszczać asteroidy, z super napędem. Ale małe asteroidy, można będzie kontrolować szybciej. Poczytaj Ultimę i Proximę. Tam jest w sumie ukazane oblicze ludzi przy władzy, o którym my wiemy. I tam się nie bawili w co będzie, ale po prostu kolejny konflikt interesów, zniszczył ziemię. BO jak nie My, to nikt nie będzie miał nic. Ale w książce to też chyba właśnie był wiek XXVII. Ale małe meteory spokojnie będzie można wykorzystywać. A wiesz, czasami zdarza się, że odkryją coś takiego, że skok technologiczny będzie natychmiastowy. Wynalazki które znamy, to prototypy były już dawno temu. Ale były nieopłacalne i zbyt drogie w produkcji, albo ktoś po prostu nie chciał, żeby akurat wtedy były. A wynalazki które nam pokazują, które będą może za 20 lat(kiedyś czytałem o materiale do butów, które będzie się dostosowywał do naszych stóp, jakiś żel czy coś, że będziesz mógł chodzić po gwoździach bez problemu. Ale to może nawet nie za naszego życia) A jakie wynalazki, mają już w testach, tam gdzie nikt tego nie pokaże? Jeśli CIA twierdzi, że ten nowy teleskop NASA jest już dla nich przestarzały. To co do cholery oni tam mają?
Ja znam lepszego specjalistę na takie zagrożenia, a nie jakieś tam NASA -> https://www.youtube.com/watch?v=KPYys0JGj9U
Tylko czekam na jak szury to wykorzystają i będą mówić, że robią testy bo pewnie w Ziemię ma naprawdę uderzyć asteroida.
Napisałem już o tym ;D Już były filmiki, że to coś złego, bo plecaki ratunkowe rozdają(jak co roku) i że w tv już dawno te daty są, itp itd. Niekoniecznie to będzie miało znaczenie, ale coś ma się stać między 23-27 według szurów .A tylko wybuch słoneczny jest prawdopodobny, który usmaży nam elektronikę. Są bardzo duże wystrzały plazmy, W tym tygodniu jeśli sie zdarzą, to lecą w naszą stronę. I dobrze by było, gdyby wybuch sprzed tygodnia sie nie powtórzył w naszą stronę :) Bo był największy od czasów pomiarów .
Nie patrzcie w górę
CIEKAWOSTKA
Niedawno na jakiejś asteroidzie lądował pojazd by pobrać próbkę.
Okazało się, że asteroida była tak luźno związana że pojazd się zapadał i tylko dzięki odpaleniu silników nie wchłonęła go jak ruchome piaski.
Jeśli by się okazało że większość asteroid jest tak zbudowanych, to zmieni to eksplorację i wydobywanie surowców nie do poznania.
Via Tenor
Niech ratują świat na ziemi a nie w kosmosie. Asteroide niech zostawią Saitamie.